Απονεμήθηκε στην ARRI Βραβείο Emmy® Technology & Engineering για την Καινοτομία πίσω από το ARRI Multicam System.

Η Εθνική Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών (National Academy of Television Arts & Sciences NATAS) τίμησε την ARRI για την Τεχνολογία που αξιοποιείται με το Σύστημα Κινηματογραφικής Κάμερας AMIRA Live.
Οι digital cinema camera mounted video extender λύσεις της ARRI αξιοποιούνται ευρέως στις ζωντανές παραγωγές.



17 Απριλίου 2023, Λας Βέγκας/Μόναχο - Κατά την 74η Τελετή Απονομής των Βραβείων Τεχνολογίας και Μηχανικής Emmy® (Emmy® Technology & Engineering Awards) την 16η Απριλίου 2023, η ARRI τιμήθηκε με ένα Βραβείο Emmy® Τεχνικού Επιτεύγματος του digital cinema camera mounted video extender για ζωντανό κοινό. Αυτή η τιμητική διάκριση υψηλού κύρους, δηλαδή το βραβείο της Εθνικής Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών & Επιστημών (NATAS), απονεμήθηκε στην ARRI στο Λας Βέγκας, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης/Συνεδρίου της National Association of Broadcasters (NAB).

Ο Δρ. Matthias Erb, Πρόεδρος του Εκτελεστικού-Διοικητικού Συμβουλίου της ARRI

Αυτό το Βραβείο Emmy παρέλαβε ο Δρ. Matthias Erb, Πρόεδρος του Εκτελεστικού-Διοικητικού Συμβουλίου της ARRI, ο οποίος ευχαρίστησε την Ακαδημία και ανέφερε: “Η ARRI είναι αφοσιωμένη στην απλότητα, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της σχεδίασης των προϊόντων της. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι η δημιουργική διαδικασία δεν παρεμποδίζεται ποτέ από τεχνικές πολυπλοκότητες ή περιορισμούς. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την απλή λειτουργία, την απρόσκοπτη ροή εργασίας και την άκρως κινηματογραφική εικόνα και αποτελεί ευχαρίστησή μας το να συνεχίζουμε να εισφέρουμε αυτήν επίδραση στη ζωντανή παραγωγή.”

Ο Lars Weyer, Μέλος του Εκτελεστικού-Διοικητικού Συμβουλίου και Οικονομικός Διευθυντής της ARRI, συνόδευσε τον Δρ. Matthias Erb στη σκηνή της Τελετής Απονομής και εξήγησε στη συνέχεια: “Αυτό το Βραβείο υψηλού κύρους αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση της τεχνογνωσίας και τη αφοσίωσης της βασικής ομάδας των μηχανικών και ειδικών του ARRI Multicam System, οι οποίοι εργάστηκαν μαζί με τους developers. Έχουμε την τιμή να παρατηρούμε ότι το cinematic multicam της ARRI έχει λάβει την έγκριση της Βιομηχανίας για την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και τις αποτελεσματικές ροές εργασίας του.”

Την απονομή των φετινών Βραβείων Technology & Engineering Emmy® αποφάσισε μία επιτροπή μηχανικών υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι εργάζονται στην Τηλεόραση. Προσωπικότητες εν ζωή, Εταιρείες, ή Επιστημονικοί ή Τεχνικοί Οργανισμοί αναγνωρίζονται εάν οι εξελίξεις ή/και η προτυποποίησή (standardization) τους ως προς τις engineering τεχνολογίες έχουν επηρεάσει ουσιαστικά την Τηλεοπτική Βιομηχανία. “Το Βραβείο Technology & Engineering Emmy® ήταν το πρώτο Βραβείο Emmy που θεσμοθετήθηκε το 1949 και έθεσε τις βάσεις για όλα τα άλλα Emmy που ακολουθούν,” δήλωσε ο Adam Sharp, Πρόεδρος και CEO της NATAS. “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που τιμούμε αυτές τις Προσωπικότητες και τις Εταιρείες υψηλού κύρους πάλι σε συνεργασία με τη NAB, εκεί όπου διασταυρώνονται η καινοτομία, η τεχνολογία και ο ενθουσιασμός ως προς το μέλλον της Τηλεόρασης.”

Το Σύστημα ARRI Multicam και το Σύστημα Κινηματογραφικής Κάμερας AMIRA Live επιτρέπουν το γύρισμα πραγματικά κινηματογραφικών ζωντανών παραγωγών με πολλές κάμερες, ενώ συγκεντρώνουν ποικιλία components που προσφέρουν στους δημιουργούς περιεχομένου την κατάλληλη ευελιξία που χρειάζονται. Ο συνδυασμός των καμερών της ARRI και του απλού στην ενσωμάτωση συστήματος μετάδοσης οπτικής ίνας προσφέρει μία πλούσια αισθητική με την αποτελεσματικότητα ενός συστήματος ζωντανής μετάδοσης. Οι παραγωγοί περιεχομένου μπορούν να προβούν σε εγγραφή στην κάμερα για post, finishing, ή slow-motion εφφέ, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδουν ζωντανά HD ή UHD/4K σήματα σε έναν broadcast κόμβο, στις οθόνες κάποιας σκηνής, ή σε κανάλια κοινωνικών μέσων, αξιοποιώντας τυπικό περιβάλλον παραγωγής, όπως φορτηγά εξωτερικών μεταδόσεων (OB) ή studios. Συγκεκριμένα, ο προσαρμογέας (adaptor) οπτικής ίνας που είναι τοποθετημένος στην κάμερα επιτρέπει τη μετάδοση ασυμπίεστου 4K video σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση δίχως απώλεια της ποιότητας. Αυτή η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί σε ποικιλία κορυφαίων διεθνών παραγωγών όπως οι Queen + Adam Lambert στην O2 Arena του Λονδίνου, η παράσταση “United at Home” του David Guetta στο Ντουμπάι και το Coachella Festival στην Καλιφόρνια.

Αυτό το τελευταίο αγαλματίδιο σηματοδοτεί την έκτη φορά που είτε η Τηλεοπτική Ακαδημία, είτε η NATAS, απονέμουν στην ARRI ένα Βραβείο Emmy. Πιο πρόσφατα, το 2022, η ARRI τιμήθηκε με το Philo T. Farnsworth Corporate Achievement Award Emmy για την Ιστορία 105 χρόνων της στη σχεδίαση και την κατασκευή συστημάτων κάμερας και φωτισμού καθώς και στην ανάπτυξη συστημικών τεχνολογικών λύσεων και δικτύων υπηρεσιών για την Παγκόσμια Βιομηχανία του Κινηματογράφου, του Broadcast και των Μέσων. Επίσης, η ARRI κέρδισε και Βραβείο Engineering Emmy για την οικογένεια LED μονάδων φωτισμού SkyPanel, το 2021, αλλά και για το σύστημα κάμερας ARRI ALEXA, το 2017.

Πληροφορίες: www.arri.com & CALPRO *
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ARRI - 17 Απριλίου 2023, Λας Βέγκας/Μόναχο

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία