το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 13:24

Τα τριπόδια της Miller παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις με υδραυλική κεφαλή για τον Κινηματογραφιστή Αntónio Μorais.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα ευέλικτα τριπόδια ArrowX και Skyline 70 παρέχουν σταθερές και ομαλές κινήσεις της κάμερας.

Antonio Morais Miller 060U TdQ

Όταν η Sony αποκάλυψε τη Venice, το πρώτο της κινηματογραφικό full-frame σύστημα ο Κινηματογραφιστής Antonio Morais ανυπομονούσε να το πάρει στα χέρια του και να το δοκιμάσει. Γνωρίζοντας ότι η κάμερα του πρέπει να είναι τόσο καλή, όσο και η πλατφόρμα υποστήριξής της, ο Morais στράφηκε για άλλη μια φορά στη Miller Camera Support LLC, μέσω της EACAMPOS, του επίσημου τοπικού μεταπωλητή, για να δοκιμάσει την πολυαναμενόμενη κάμερα για την εργασία του στην Πορτογαλική ταινία A Sound in Motion. Η ταινία γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στην πόλη του Πόρτο και αποτελεί μία φανταστική ιστορία που βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο οι κωφοί άνθρωποι προσαρμόζονται στις τυπικές καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Antonio Morais Miller DoVKxyUA jpg

 

Antonio Morais Miller gLFMw iw.jpeg

Ο Morais και ο Σκηνοθέτης Ricardo Teixeira αξιοποίησαν ένα σύστημα Miller ArrowX7 και ένα kit Skyline 70 για το γύρισμα της ταινίας. Ο Morais χρησιμοποίησε τη νέα Sony Venice με set φακών zoom Fujinon HK, δηλαδή με τους 14.5-45 και 18-85 (αμφότεροι T2), τον ελαφρύ zoom φακό Fujinon XK 20-120 t3.5, αλλά και το Atomos Shogun Inferno σε συνδυασμό με την οθόνη 19 ιντσών Atomos Sumo για τον Teixeira. Το πακέτο της κάμερας στηρίχθηκε από το Arrow X7 είτε με τα 2 σταδίων πόδια από ανθρακόνημα Sprinter, είτε με ένα hi- hat, κάθε φορά που έπρεπε να κάνει γρήγορα. Για πιο σταθερές λήψεις που απαιτούσαν μεγαλύτερους φακούς, ο Morais χρησιμοποίησε τη λύση Skyline 70 με τρίποδο 2 σταδίων υψηλής αντοχής από ανθρακόνημα.

Antonio Morais Miller hU57opqw.jpeg

“Οι υδραυλικές κεφαλές της Miller είναι τόσο ομαλές και σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε καλύτερα τις κινήσεις της κάμερας απ' όσο μπορούν άλλες μάρκες που υπάρχουν στην αγορά,” δηλώνει ο Morais. “Ήμασταν σε θέση να προσαρμόσουμε το τριπόδι επιλέγοντας πολλαπλές μεταβολές των αντίβαρων (counterweights), γεγονός που μας επέτρεψε να είμαστε πιο ευέλικτοι και να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήματα.”

Antonio Morais Miller OK6gFTvg jpeg

Το Arrow X7 ήταν το κύριο τριπόδι του Morais στο set, το οποίο χρησιμοποιείται σε όλες τις διαμορφώσεις, μεταξύ άλλων σε hi-hat, doorway dolly και με τα πόδια του τριποδιού Splinter της Miller. Η ομάδα εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο η κίνηση ήταν εφικτό να παραμένει ρευστή ακόμη και με πλήρες φορτίο. Το Skyline 70 ήταν ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του kit του Morais, λόγω της ικανότητάς του να διαχειρίζεται το βάρος της πλήρως εξοπλισμένης Sony Venice που ξεπερνούσε τα 25 κιλά. Το τριπόδι παρείχε μία σταθερή πλατφόρμα που εγγυάται την ομαλή κίνηση.

Antonio Morais Miller Q5dJ490w.jpeg

Ο Morais εκτιμά ότι η Miller αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις τριποδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των έντονων χρονοδιαγραμμάτων της παραγωγής. “Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεται η Miller την κάθε λεπτομέρεια των προϊόντων της,” προσθέτει ο Morais. “Μου αρέσει ο μηχανισμός αντίβαρου 16 θέσεων που επιτρέπει τη χρήση της ίδιας υδραυλικής κεφαλής με πολλά πακέτα κάμερας. Η πλάκα γρήγορης επαναφόρτωσης (reload plate) επιτρέπει την επιτάχυνση της τοποθέτησης της κάμερας στα sticks, κάτι που αποτελεί ένα εξίσου εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Τα συστήματα Sprinter II και Solo σας επιτρέπουν να είστε γρήγοροι χωρίς να περιορίζονται οι πολλαπλές θέσεις κατά τη ρύθμιση της κάμερας, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη λύση από τη Miller.”

Antonio Morais Miller TUFAVLdA.jpeg

Ο Morais αποδίδει την ακραία λειτουργικότητα των τρίποδων του Miller για να μην καθυστερήσει ποτέ την παραγωγή, αλλά να εξοικονομεί πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της λήψης. Εάν ο Teixeira χρειαζόταν ένα σταθερό πλάνο στατικό ή σε κίνηση, ο Morais ήταν σε θέση να επιτύχει το πλάνο χρησιμοποιώντας ένα από τα τρία τρίποδα. Το Arrow X7 αποδείχθηκε εντυπωσιακό όταν σχεδόν ξεπέρασε τα όρια φόρτισης του κεφαλιού (25 κιλά), παραμένοντας σταθερό, παρά το ελαφρύ σχεδιασμό του.

Ο Morais πιστώνει αυτήν την εξαιρετική λειτουργικότητα στα τριόδια της Miller, τα οποία δεν καθυστέρησαν ποτέ την παραγωγή, αλλά αντιθέτως εξοικονόμησαν πολύτιμο χρόνο κατά τα γυρίσματα. Όποτε ο Teixeira χρειάζονταν μία σταθερή λήψη, στατικά ή εν κινήσει, ο Morais ήταν σε θέση να επιτύχει αυτήν τη λήψη χρησιμοποιώντας ένα από τα τρία set up τριποδιών. Το Arrow X7 αποδείχτηκε εντυπωσιακό, αφού σχεδόν ξεπέρασε τα όρια του φορτίου της κεφαλής (25 κιλά), παραμένοντας σταθερό παρά την ελαφρού βάρους σχεδίαση του.

 

Πληροφορίες: www.millertripods.com/en/ & MANIOS CINE TOOLS*
* Διανομέας Ελλάδος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:24

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group