το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 16:11

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ–ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ–ΒΙΝΤΕΟ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και οι ρυθμοί χελώνας του Υπ. Πολιτισμού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την Τετάρτη 27.06.2018 το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε εφαρμογή του Αρ. 11 παρ. 5 του Ν. 3905/2010 κάλεσε όλους τους φορείς και τα σωματεία του καλλιτεχνικού και επαγγελματικού χώρου σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να μας παρουσιάσει τους ισολογισμούς και το προσάρτημα ισολογισμού για τα έτη 2013 και 2014. Είναι μια καλή προσπάθεια του προέδρου κ. Δ. Παπαϊωάννου και του Δ.Σ. προς έναν πιο ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο με τους φορείς για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια το ΕΚΚ.

Προκαλεί εντύπωση ότι όλα τα ως άνω παρουσιάζονται μετά από σχεδόν πέντε έτη από τη λήξη της διαχείρισης, με υπαιτιότητα, όπως μας δήλωσαν, των υπηρεσιών του Υπ. Πολιτισμού, που μόλις πριν λίγες ημέρες αποφάσισε να τα εγκρίνει, κι έτσι μπορούν πια να δημοσιοποιηθούν.

Δηλαδή, είχαν υπογραφεί εμπρόθεσμα, το 2014 και 2015 αντίστοιχα, και το Υπουργείο τα ενέκρινε το 2018!!!

Ο κακόπιστος θα έλεγε ότι έγινε σκόπιμα για να παραγραφούν τα τυχόν μη κακουργηματικά αδικήματά των προηγούμενων διοικήσεων.

Αναρωτιόμαστε, με αυτό τον ρυθμό κυρία Υπουργέ Πολιτισμού, τα οικονομικά στοιχεία του 2015 θα τα δούμε το 2019, και πάει λέγοντας;

Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι εκκρεμούν δίκες κατά του ΕΚΚ ύψος 7.900.000,00 ευρώ, υποκινούμενες από ένα επαγγελματικό σωματείο (3.000.000,00 ευρώ περίπου) και από μία εταιρία παραγωγής.

Αναρωτιόμαστε, από τη στιγμή που δεν έχουν αποσυρθεί οι αγωγές, συνεχίζει το ΕΚΚ να χρηματοδοτεί τα μέλη του σωματείου και την εν λόγο εταιρία παραγωγής;

Όμως, το σημαντικό είναι το Υπ. Πολιτισμού να αποκτήσει βηματισμό και ταχύτητα και να διευκολύνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Διοίκησης του ΕΚΚ προκειμένου αυτό να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε σωστό χρόνο στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της κινηματογραφικής κοινότητας.

Από την άλλη, είναι γεγονός ότι οι μηχανισμοί χρηματοδότησης του ΕΚΚ δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ουσιαστικές ανάγκες της ελληνικής παραγωγής και το ΕΚΚ θα πρέπει να επικεντρωθεί άμεσα στην εκπόνηση ενός νέου σχεδίου βιωσιμότητας.

 

 ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕΠΚΤΒ&Π

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ΣΕΠΚΤΒ&Π - 29-06-2018

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 19:15

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group