το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 12:18

Τελ Αβίβ – 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη συζητά με νέους κινηματογραφιστές στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου του Τελ Αβίβ Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη συζητά με νέους κινηματογραφιστές στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου του Τελ Αβίβ

Με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Τελ Αβίβ, η ελληνίδα σκηνοθέτις Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη συμμετείχε ως επίτιμη προσκεκλημένη στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου, που διοργανώθηκε στο Τελ Αβίβ από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου 2018.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην ελληνίδα κινηματογραφίστρια, με προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της Chevalier και Attenberg και των μικρών μήκους The Capsule, 24 Frames Per Century και FIT. Μετά τις προβολές ακολούθησε συζήτηση της δημιουργού με το κοινό.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στο σεμινάριο (master class) που οργανώθηκε με κεντρική ομιλήτρια τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα, το οποίο παρακολούθησαν σπουδαστές κινηματογράφου και νέοι κινηματογραφιστές.

Σε συνεργασία με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό τέχνης και ψυχαγωγίας Time Out, η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2018 με τίτλο «Η σημαντικότερη σκηνοθέτις της Ελλάδας εξηγεί γιατί δημιουργεί ακραίες καταστάσεις». Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο νέο κύμα του ελληνικού κινηματογράφου, το οποίο, όπως σημειώνεται, έλαβε τον τίτλο του «παράξενου» [New Weird Greek Cinema], λόγω ενός συνόλου ταινιών χαμηλού κόστους που αναπτύσσουν παράξενες και πνευματώδεις αφηγήσεις.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου του Τελ Αβίβ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στον κόσμο και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, από το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών, από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, από το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και το Ρουμανικό Ίδρυμα Πολιτισμού, καθώς και από τις Πρεσβείες των ΗΠΑ, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ελβετίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - 22-06-2018

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 12:28

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group