το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 09:53

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες 34 ταινίες, 35 σκηνοθέτες, προβολές σε 16 πόλεις του κόσμου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το 5ο Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) σε συνεργασία με την Ακαδημία César και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Το κοινό, που γέμισε και φέτος τον κινηματογράφο Άστορ στις 7 & 8 Ιουνίου, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έναν κινηματογραφικό γύρο του κόσμου, μέσα από 34 διεθνείς μικρού μήκους ταινίες, βραβευμένες τη χρονιά που πέρασε, από τις Ακαδημίες των χωρών προέλευσης τους. Μια υπέροχη εναλλαγή εικόνων, ήχων και ιστοριών από τις 5 ηπείρους, μας έφερε σε επαφή με γνώριμες ή μακρινές κουλτούρες και διαφορετικά κινηματογραφικά στυλ, μ’έναν άμεσο, βιωματικό τρόπο που μόνο το σινεμά μπορεί να προσφέρει.
Παράλληλα, οι 35 σκηνοθέτες – δημιουργοί των ταινιών, βρέθηκαν στην Αθήνα από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου, φιλοξενούμενοι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους, η Κόρα Καρβούνη, εκ μέρους της ΕΑΚ, τους καλωσρόρισε επισήμως στον κινηματογράφο Άστορ, όπου παρουσιάστηκαν στο κοινό και δέχτηκαν πολλά συγχαρητήρια και χειροκροτήματα.
Κατά την παραμονή τους, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, ενώ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με επαγγελματίες του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου (φεστιβάλ, εταιρίες παραγωγής, κτλ) και να συζητήσουν τα επόμενα project τους, στοχεύοντας σε πιθανές συνεργασίες.
Παρακολούθησαν επίσης, σε ειδική προβολή, την ταινία «Ο Γιος της Σοφίας», που απέσπασε πρόσφατα το Βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας της ΕΑΚ. Η σκηνοθέτις, Ελίνα Ψύκου, δέχθηκε αυτοπροσώπως τα συγχαρητήρια τους και απάντησε στις πολλές ερωτήσεις τους για την ταινία και το ελληνικό σινεμά.
Οι προβολές που αποτελούν το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, πραγματοποιήθηκαν φέτος χάρη στη συνεργασία 11 Ακαδημιών Κινηματογράφου, σε 16 μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου, ενώ οι 35 σκηνοθέτες, ταξίδεψαν όπως κάθε χρόνο στη Ρώμη, την Αθήνα και το Παρίσι, γνωρίζοντας από κοντά τις πρωτεύουσες του Ευρωπαϊκού νότου και κάνοντας επαγγελματικές επαφές.
Ευχαριστούμε θερμά το κοινό που τίμησε και πάλι με την παρουσία του την εκδήλωση, την Ακαδημία César για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και τους υποστηρικτές μας, που με γενναιοδωρία έκαναν τις Χρυσές Νύχτες ακόμα πιο λαμπερές.

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου - 12-06-2018

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 10:01

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group