Το TERRASSA TV εγκαθιστά σύστημα ενδοεπικοινωνίας XPEAK για συντονισμό λειτουργιών Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και Εξωτερικών Μεταδόσεων.

Το σύστημα έχει εγκατασταθεί και διαμορφωθεί με την υποστήριξη των Μηχανικών του δημιουργού-εγκαταστάτη συστημάτων (integrator) NRD MULTIMEDIA.



Η Terrassa είναι μία πόλη με περισσότερους από 200.000 κατοίκους, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη. Η Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, η οποία εξαρτάται από το Δημοτικό Συμβούλιο, διαθέτει μία πολυμεσική πύλη (multimedia portal), ένα τηλεοπτικό κανάλι και έναν ραδιοφωνικό σταθμό που συνεργάζονται ώστε να προσφέρουν στους πολίτες εξαιρετική πληροφόρηση. Η κοινή αξιοποίηση πληροφοριών και η παραγωγή κοινού περιεχομένου που θα μεταδοθεί από τα τρία μέσα αποτελεί στόχος της ομάδας, την οποία διευθύνει ο Τεχνικός Διευθυντής Ricardo Revaliente, με Επικεφαλής των τεχνικών ομάδων τον Wences Matarín.



Ο τρόπος εργασίας για την ολοκληρωμένη παραγωγή πολυμέσων και τη βελτιστοποίηση τεχνικών και ανθρώπινων πόρων απαιτεί σπουδαίο συντονισμό. Μία διαφωτιστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών προγραμμάτων παράγεται στο ραδιοφωνικό studio με σύστημα VMIX.

Έχοντας αυτόν τον στόχο υπ’ όψιν, για τον συντονισμό της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και της λήψης ζωντανών ειδήσεων καθώς και του ρεπορτάζ, η Societat Municipal de Comunicació de Terrassa απέκτησε ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας AEQ Xpeak. Είναι ένα σύστημα δίχως matrix, βασισμένο στην τεχνολογία του ήχου μέσω IP, ειδικά σχεδιασμένο για την τηλεοπτική παραγωγή και βελτιστοποιημένο για τις παραγωγές που υλοποιούνται εξ αποστάσεως.



Ένα τερματικό rack Xpeak_R έχει εγκατασταθεί στο TV studio Production Control και ένα άλλο στο Radio Broadcast Control.

Δύο ενσύρματα beltpacks Xpeak_BP χρησιμοποιούνται για τον συντονισμό των καμερών στο TV set. Δύο ασύρματα beltpacks με τεχνολογία Xplorer WiFi διασφαλίζουν την επικοινωνία για τους παραγωγούς που κινούνται στο set και σε όλο το κέντρο της παραγωγής.

Για τον εξωτερικό συντονισμό μία διεπαφή (interface) Xpeak_IF επιτρέπει την ενσωμάτωση έως και 4 εξωτερικών κυκλωμάτων, αναλογικών, USB ή Dante. Δύο από αυτά τα κυκλώματα συνδέονται με ένα τηλεφωνικό υβρίδιο AEQ TH02, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στα hands-free headsets του προσωπικού της κινητής μονάδας ή των ENG ομάδων μέσω συμβατικής τηλεφωνίας.

Το σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί για έως και 28 τερματικά και έχει διαμορφωθεί με την ίδια λειτουργική ευελιξία που συναντάμε στα μεγάλα συστήματα matrix, προσδιορίζοντας ποιος μιλά σε ποιον και ποιος ακούει ποιον ώστε να αποφευχθεί η απόσπαση της προσοχής κατά τις εργασίες της παραγωγής ή της ζωντανής μετάδοσης με τη λήψη πληροφοριών που απευθύνονται σε άλλους συμμετέχοντες.

Επί του παρόντος, οι τεχνικοί αναπτύσσουν τη λειτουργική ικανότητα του συστήματος για πιο εντατική χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Με αυτή την έννοια, μας αναφέρουν ότι όταν μία εκδήλωση απαιτεί μαζική και εντατική χρήση σε εξωτερικούς χώρους, τότε σχεδιάζουν να πάρουν στην εκδήλωση τα τερματικά Xplorer WiFi, δίδοντας στα σημεία πρόσβασης (access points) την απαιτούμενη πρόσβαση στο Διαδίκτυο ώστε να επεκτείνουν την ικανότητα συντονισμού επί τόπου.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη Societat Municipal de Comunicació de Terrassa ή με τα μέσα terrassadigital.cat, Canal Terrassa TV ή 95.2 Ràdio Municipal de Terrassa, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο https://terrassadigital.cat

Πληροφορίες: www.aeq.eu & Καλαβίτης ΑΕΕ *

* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 15 Φεβρουαρίου 2023

Στην ίδια κατηγορία