το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Η Ελληνική Ραδιοφωνία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 13.02.2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ημέρες Ραδιοφώνου: Αφιέρωμα στο Πρώτο Πρόγραμμα και σε δίκτυο με το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑΣπορ, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΑ - Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στις 12:00-14:00.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, το Πρώτο Πρόγραμμα σε δικτύωση από τις 12:00 έως τις 14:00 με το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑΣπορ, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσιάζει ένα δίωρο αφιέρωμα που αναφέρεται:

-Στην ιστορία της δημιουργίας και εξέλιξης του Ραδιοφώνου διεθνώς και στην Ελλάδα.

-Στις εξέχουσες στιγμές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπως το Τρίτο Πρόγραμμα.

– Στις πρώτες απόπειρες των μη κρατικών σταθμών και στην καθιέρωση της «ελεύθερης-ιδιωτικής ραδιοφωνίας».

– Στο τεχνολογικό-κοινωνικό μέλλον του ραδιοφωνικού μέσου.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο ιστορικός του Ραδιοφώνου Γιώργος Χατζηδάκης, ο ομότιμος καθηγητής Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ και ερευνητής της ιστορίας των ελληνικών ερτζιανών Μανώλης Χαιρετάκης, η επίκουρη καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ειδική στις νέες τάσεις του ραδιοφώνου Αγγελική Γαζή, ο συνθέτης, τ. διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος και τ. γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο δημοσιογράφος -ειδικός σε θέματα ραδιοφώνου- και μέλος ο ίδιος πρωτοβουλιών για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία Ανδρέας Ρουμελιώτης.

Κατά τη διάρκεια του δίωρου αφιερώματος μεταδίδονται σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από την ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και μουσικά κομμάτια που χαρακτήρισαν αυτή την πορεία.

Έρευνα-παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος.

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ΕΡΤ ΑΕ - 8 Φεβρουαρίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 16:06

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group