το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Η λήψη Ψηφιακού Ραδιοφώνου φτάνει σχεδόν το 60%.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ψηφιακό ραδιόφωνο εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελβετία: Χάρη στην επιρροή του DAB+, το 57% των εκπομπών ραδιοφώνου καταναλώνεται πλέον σε ψηφιακή μορφή. Περί το τέλος Ιουνίου του 2017, είχαν διατεθεί 3,25 εκατομμύρια συσκευές DAB+, πολλά περισσότερα νέα οχήματα ήταν εξοπλισμένα με δέκτες DAB+ και το επίπεδο συνειδητοποίησης περί του DAB+ παρουσίαζε θετική τάση.

Την άνοιξη του 2017, για κάθε 100 λεπτά ραδιοφωνικού air time που καταναλώνονταν καθημερινά, οι Ελβετοί πολίτες άκουγαν κατά μέσο όρο 57 λεπτά μέσω του DAB+, ή του Διαδικτύου. Συνεπώς, η χρήση ψηφιακού ραδιοφώνου αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε δεκαοκτώ μήνες: από 49% το φθινόπωρο του 2015 σε 57% την άνοιξη του 2017. Το DAB+ αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη για τη χρήση του ψηφιακού ραδιοφώνου. Η χρήση του DAB+ αγγίζει σήμερα το 32% και έχει αποκτήσει 9 ποσοστιαίες μονάδες από το φθινόπωρο του 2015. Ταυτόχρονα, η χρήση των FM μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, από 51% σε 43%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από την Ομάδα Εργασίας Ψηφιακής Μετάβασης (DigiMig) στις 24 Αυγούστου 2017.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2017 περίπου 3,25 εκατομμύρια ραδιόφωνα DAB+ είχαν πωληθεί στην Ελβετία, ενώ ο αριθμός των FM ραδιοφωνικών δεκτών που πωλούνται συνεχίζει να μειώνεται. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει ακόμη περίπου 750.000 οχήματα με λήψη DAB+. Αριθμός που σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο. Ο αριθμός των νέων οχημάτων με συσκευές DAB+ έχει επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο: σήμερα, το DAB+ προσφέρεται σχεδόν στα δύο τρίτα όλων των νέων οχημάτων χωρίς επιπλέον χρέωση.

Επίσης, η συνειδητοποίηση περί του DAB+ έχει αυξηθεί σημαντικά. Ενώ το φθινόπωρο του 2016 περίπου το 25% των ερωτηθέντων για λογαριασμό της OFCOM γνώριζαν αυτή την τεχνολογία ψηφιακής ραδιοφωνικής μετάδοσης, έξι μήνες αργότερα το ποσοστό είχε ήδη αυξηθεί στο 33%.

Από το 2020 και εξής η βιομηχανία του Ραδιοφώνου σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά την αναλογική ραδιοφωνική μετάδοση στα FM και να χρησιμοποιήσει το DAB+ ως κύρια τεχνολογία μετάδοσης ραδιοφώνου. Για να υποστηρίξει αυτήν τη μετάβαση, η OFCOM αποφάσισε να ξεκινήσει μία ενημερωτική εκστρατεία και να αναθέσει σε μία διαφημιστική την πραγματοποίηση της. Η ημερομηνία έναρξης της ήταν η 13η Φεβρουαρίου 2017. Από τον Ιούνιο του 2017 υλοποιούνται διάφορες εκστρατείες ενημέρωσης σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπα και διαφημιστικές πινακίδες.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή - OFCOM (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών - Federal Office of Communications)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 10:04

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group