Η Broadcast Solutions ενισχύει την Παραγωγικότητα της RTVE με το hi human interface.

Διαισθητικός έλεγχος συστημάτων για τον στόλο των εξωτερικών μεταδόσεων (outside broadcast).



Μπίνγκεν, Γερμανία - Η Broadcast Solutions, ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη Ομίλους δημιουργίας και εγκατάστασης συστημάτων για τα μέσα, εγκατέστησε επιτυχώς την καινοτόμο λύση hi human interface στο μεγαλύτερο φορτηγό εξωτερικών μεταδόσεων της RTVE, το οποίο λειτουργεί ο Ισπανικός Δημόσιος Broadcaster. Αυτό το υπερσύγχρονο σύστημα έχει ήδη αναπτυχθεί και σε άλλα οχήματα του στόλου της RTVE, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του. Το hi human interface, το οποίο παρείχε στην RTVE η Unitecnic, Συνεργάτης της Broadcast Solutions στην Ισπανία, εισάγει μία νέα και διαισθητική προσέγγιση στον έλεγχο των συστημάτων μέσω της φιλικής προς τον χρήστη διεπαφής γραφικών.

Το hi human interface φέρνει την επανάσταση στον έλεγχο των συστημάτων με διάφορους τρόπους. Πρώτον, αξιοποιεί τεχνολογίες αυτόματης εύρεσης και διαμόρφωσης που βασίζονται σε πρότυπα ώστε να μειώσει σημαντικά τον φόρτο εργασίας ως προς την εγκατάσταση και το set-up. Κατά την αρχική εγκατάσταση σε φορτηγό 24-καμερών με προηγμένες δυνατότητες παραγωγής, η παράδοση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο ημέρες. Επιπλέον, η Unitecnic παρείχε πλήρη τεχνική εκπαίδευση στην ομάδα λειτουργίας του RTVE.

Δεύτερον, το hi human interface προσφέρει ένα οικείο περιβάλλον για τους χρήστες. Με το απλό περιβάλλον γραφικών για τον χρήστη, οποιοσδήποτε αισθάνεται άνετα με ένα smartphone μπορεί να διαχειρίζεται απρόσκοπτα σύνθετες παραγωγές, επιβλέποντας το σύνολο του εξοπλισμού στην αλυσίδα των εξωτερικών μεταδόσεων. Επιπλέον, το hi εντοπίζει, διαχειρίζεται και ελέγχει δίχως κόπο τα Dante, NDI και SMPTE 2110 δίκτυα εντός του ίδιου, φιλικού προς τον χρήστη περιβάλλοντος.

Βασισμένο στην σύγχρονη αρχιτεκτονική κατανεμημένου λογισμικού, το hi human interface είναι συμβατό με σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα. Για τα μεγαλύτερα φορτηγά OB του στόλου εξωτερικών μεταδόσεων της RTVE η εφεδρεία εξασφαλίζεται μέσω 3 server cluster υψηλής διαθεσιμότητας, ενώ ο έλεγχος μπορεί να ανατεθεί σε οποιαδήποτε συσκευή αξιοποιώντας την standard τεχνολογία περιήγησης στο διαδίκτυο (web browser).

Το πρώτο φορτηγό που εξοπλίστηκε με το hi human interface βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, ανταποκρινόμενο επιτυχώς σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το Los Premios Goya και το Benidorm Fest καθώς και μεγάλης κλίμακας αθλητικά γεγονότα. Αρχικά, η σύμβαση της RTVE και της Unitecnic κάλυπτε τρία φορτηγά, ενώ μία δεύτερη σύμβαση είναι τώρα σε ισχύ για επιπλέον πέντε.

Σύμφωνα με την RTVE, το hi human interface έχει απλοποιήσει σημαντικά την υλοποίηση γρήγορων αλλαγών στη διαμόρφωση μεταξύ πολύ διαφορετικών παραγωγών καθιστώντας το ιδανική λύση για τις ανάγκες των OB vans.

Ο Humphrey Hoch, Διευθυντής του Προϊόντος hi human interface, δήλωσε: “Το hi human interface είναι ένα επαναστατικό σύστημα ελέγχου που υπερβαίνει τις συμβατικές λύσεις. Σχεδιασμένο για να διευκολύνει την εργασία του προσωπικού, το hi human interface επιτρέπει την εύκολη διαμόρφωση και απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση. Με αυτό το πρωτοποριακό σύστημα οι χρήστες μπορούν να επικεντρωθούν πλήρως στην εργασία τους δίχως τον φόβο των περίπλοκων συστημάτων.”

Πληροφορίες: www.broadcast-solutions.de & https://hi-app.io & AmyDV *
* Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης της Broadcast Solutions για την πώληση, αναβάθμιση ή ανακατασκευή Φορτηγών Εξωτερικών Μεταδόσεων και Διανομέας των προϊόντων LaON & hi human interface στην Ελλάδα

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Broadcast Solutions - Μπίνγκεν, Γερμανία