το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Deloitte Global: Προβλέψεις περί Έξυπνων Ηχείων, 5G Δικτύων και Τεχνητής Νοημοσύνης για το 2019.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα έξυπνα ηχεία, τα 5G δίκτυα και η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) με βάση το υπολογιστικό νέφος (cloud-based) αυξάνουν τη συνδεσιμότητα και τη δυναμική για καινοτομία.

- Οι πωλήσεις Έξυπνων Ηχείων (Smart speakers) αναμένεται να ξεπεράσουν τις 250 εκατομμύρια μονάδες έως το τέλος του έτους – Τα 5G δίκτυα θα αναπτυχθούν στη σκηνή εντός του 2019, ενώ έως το 2020, περίπου 50 Πάροχοι θα προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία - Το 2019, το 70% των εταιρειών θα χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της μέσω του υπολογιστικού νέφους – Στις Η.Π.Α. ο στοιχηματισμός για αθλήματα θα οδηγεί περίπου το 40% της παρακολούθησης τηλεόρασης από ανθρώπους ηλικίας 25-34 ετών.

Σύμφωνα με τις Προβλέψεις (annual TMT Predictions) της Deloitte Global το 2019 τα έξυπνα ηχεία θα αγγίξουν τζίρο ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α., αποτελώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία συνδεδεμένων συσκευών. Αυτό προβλέπει η 18η Έκδοση των Προβλέψεων της Deloitte περί Τεχνολογίας, Μέσων και Τηλεπικοινωνιών.

Οι πωλήσεις των έξυπνων ηχείων συνεχίζει να απογειώνεται, αφού πωλούνται 164 εκατομμύρια μονάδες με μέσο όρο τιμής ανά μονάδα τα 43 δολάρια Η.Π.Α.
Τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν κατά 63%, σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. Δολάρια το 2018. Ωστόσο, η βιομηχανία θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν για την επίτευξη του πλήρους αναπτυξιακού της δυναμικού. Οι τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, αλλά θα πρέπει να αναπτυχθεί ευρύτερη γλωσσική υποστήριξη, ώστε αυτή η τεχνολογία να μην δεχθεί αποκλεισμούς και να υιοθετηθεί παγκοσμίως.

 

Ο εκδημοκρατισμός της Τεχνητής Νοημοσύνης

Επίσης, η Deloitte προβλέπει ότι το 2019 οι εταιρείες θα επιταχύνουν περαιτέρω τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που βασίζεται στο cloud. Από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν AI, το 70% θα αποκτήσει τις δυνατότητες μέσω επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζεται στο cloud, το 65% θα δημιουργήσει AI εφαρμογές χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ανάπτυξης με βάση το cloud και έως το 2020 ο βαθμός διείσδυσης του επιχειρησιακού λογισμικού με ενσωματωμένη AI καθώς και η ανάπτυξη υπηρεσιών AI θα αγγίξει το 87% και το 83% αντίστοιχα.

“Μέχρι στιγμής, τα αρχικά οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν συλλεχθεί από τους «τεχνολογικούς γίγαντες» με εκτεταμένους οικονομικούς πόρους, ισχυρή υποδομή πληροφορικής και ιδιαιτέρως εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο,” δηλώνει ο Paul Sallomi, Επικεφαλής της Deloitte Global για τη Βιομηχανία Τεχνολογίας, Μέσων & Τηλεπικοινωνιών. “Ωστόσο, το cloud θα ενισχύσει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καλύτερη απόδοση των επενδύσεων και αναμένουμε ότι αυτά τα οφέλη θα επεκταθούν γρήγορα πέρα από τους πρωτοπόρους της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ευρύτερη αγορά.”

 

Το νέο δίκτυο έρχεται

Τα Ασύρματα Δίκτυα Πέμπτης Γενιάς (Fifth-generation - 5G) αναμένεται να αφιχθούν σταδιακά, παρέχοντας ταχύτερες συνδέσεις για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι Πάροχοι ασύρματων δικτύων αξιοποιούν πόρους για την ανάπτυξη 5G δικτύου. Στην πραγματικότητα 72 Πάροχοι δοκιμάζουν την προσφορά υπηρεσιών και η Deloitte προβλέπει ότι το 2019, 25 Πάροχοι ασύρματων δικτύων θα ξεκινήσουν κανονικά την υπηρεσία 5G, ποσοστό που πιθανότατα θα διπλασιαστεί έως το 2020. Συνολικά, ένα εκατομμύριο 5G συσκευές χειρός θα πωληθούν το 2019 και αυτός ο αριθμός θα επεκταθεί σε 15-20 εκατομμύρια μονάδες έως το 2020. Ένα εκατομμύριο 5G pucks/modems προβλέπεται να πουληθούν το 2019.

“Η ευρείας κλίμακας υιοθέτηση των 5G συσκευών θα χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύουμε ότι το 2019 θα αποτελέσει αφετηρία για την αλλαγή στην ασύρματη βιομηχανία” δηλώνει ο Craig Wigginton, Επικεφαλής του τομέα Τηλεπικοινωνιών της Deloitte Global. “Το 5G μπορεί να εκατονταπλασιάσει τη δυνατότητα της κίνησης και της αποτελεσματικότητας του δικτύου σε σχέση με το 4G και αυτό θα αποτελέσει υη μετασχηματιστική δυναμική για το μέλλον της συνδεσιμότητας παγκοσμίως.”

 

Επιπλέον ζητήματα από τις Προβλέψεις (2019 TMT Predictions) της Deloitte:

- Η συνδεσιμότητα της Κίνας ωθεί νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα: Η Deloitte προβλέπει ότι η Κίνα θα έχει τα κορυφαία τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παγκοσμίως το 2019 και πιθανότατα μεσοπρόθεσμα. Η υποδομή των επικοινωνιών της θα αποτελέσει το θεμέλιο για τουλάχιστον τρεις σημαντικές νέες βιομηχανίες, όπου έκαστη θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2023.

- Στοιχηματισμός με τη μετάδοση αθλητικών – Η Deloitte προβλέπει ότι το 60% των ανδρών στη Βόρειο Αμερική, ηλικίας 18-34 που παρακολουθεί αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις θα στοιχηματίζει σε αθλητικούς αγώνες. Ωε εκ τούτου σχεδόν το 40% του συνόλου της παρακολούθησης τηλεόρασης στις Η.Π.Α. από άνδρες ηλικίας 25-34 χρονών θα οδηγείται από τον στοιχηματισμό σε διάφορα αθλήματα.
- Οι πωλήσεις 3D εκτυπωτών, υλικών και υπηρεσιών από μεγάλες εταιρείες θα υπερβούν τα 2,7 δις δολάρια Η.Π.Α. το 2019 και θα φτάσουν τα 3 δις. δολάρια το 2020, σημειώνοντας αύξηση 12,5% κάθε χρόνο. Η λίστα των πιθανών 3D-εκτυπώσιμων υλικών έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, γεγονός που μαζί με άλλες βελτιώσεις οδήγησε στην ανάκαμψη της δυναμικής ανάπτυξης της βιομηχανίας.
- Η εκτόξευση των ηλεκτρονικών αθλημάτων (eSports) συνεχίζεται – Η αγορά των eSports στη Βόρειο Αμερική θα επεκταθεί κατά 35% με τη βοήθεια της διαφήμισης, της αδειοδότησης μεταδόσεων και των franchise πωλήσεων. Τα franchise πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής θα επεκταθούν σε συγκεκριμένες πόλεις, ακολουθώντας το επαγγελματικό αθλητικό μοντέλο.
- Το Ραδιόφωνο παραμένει στο παιχνίδι – Η Deloitte προβλέπει ότι πάνω από το 85% του ενήλικου πληθυσμού στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα ακούει ραδιόφωνο τουλάχιστον εβδομαδιαίως (ίδιο ήταν το ποσοστό και για το 2018), μολονότι στον αναπτυσσόμενο κόσμο η προσέγγιση θα ποικίλει. Συνδυαστικά, σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα ακούν ραδιόφωνο κάθε εβδομάδα. Στις Η.Π.Α., η Deloitte αναμένει ότι το 2019 περισσότερο από το 90% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών θα ακούν ραδιόφωνο τουλάχιστον εβδομαδιαίως και πιθανότατα έως το 2025 θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ακρόαση ραδιοφώνου παρά στην παρακολούθηση της παραδοσιακής τηλεόρασης.
- Αξιολόγηση της κβαντικής πληροφορικής - Η κβαντική πληροφορική θα αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες νέων τεχνολογικών εσόδων κατά την επόμενη δεκαετία, αλλά είναι απίθανο να αντικαταστήσει τους κλασσικούς υπολογιστές. Η μελλοντική αγορά κβαντικής πληροφορικής αναμένεται να είναι συγκρίσιμη με την αγορά του υπερυπολογιστή - περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη δεκαετία του 2030.

- Η Κίνα επεκτείνει την τεχνολογική ισχύ - Τα έσοδα από τους ημιαγωγούς που κατασκευάζονται από την Κινεζική βιομηχανία θα αυξηθούν κατά 25%, αγγίζοντας τα 120 δις. δολάρια, εδραιώνοντας την Κίνα ως παγκοσμίως σημαντικό παράγοντα στον τομέα της δημιουργίας και της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Επίσης, το 2019 η Κίνα θα έχει κορυφαίες τηλεπικοινωνίες, διευρύνοντας τις πιθανότητες για επιχειρηματικές δυνατότητες και διαπροσωπική επικοινωνία.

 

“Το 2019 θα καθοριστεί με βάση το πως οι νέες τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν σταθερά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε,” δηλώνει ο Mark Casey, Επικεφαλής του τομέα Τηλεπικοινωνιών, Μέσων και Ψυχαγωγίας της Deloitte Global. “Από τα έξυπνα ηχεία στα δίκτυα 5G και παντού ενδιάμεσα, η προσβασιμότητα σε προηγμένες τεχνολογίες βελτιώνεται γρήγορα. Καθώς συνεχίζεται η μείωση των εμποδίων η δυναμική για μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και περαιτέρω καινοτομία θα αυξηθεί εκθετικά.”

 

Τώρα, κατά την 18η χρονιά, οι ετήσιες Προβλέψεις (annual TMT Predictions) της Deloitte Global παρέχουν την προοπτική των βασικών τάσεων παγκοσμίως στην τεχνολογία, τα μέσα και τις τηλεπικοινωνίες.

 

Πληροφορίες: www.deloitte.com/predictions

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 10:54

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group