το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Η IBC ανακοινώνει τη λίστα υποψηφιοτήτων των Βραβείων Καινοτομίας IBC2018 (Innovation Awards).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

10 φιναλίστ από τουλάχιστον 10 χώρες καθιστούν τη λίστα υποψηφιοτήτων των IBC2018 Innovation Awards ως την πλέον παγκόσμια.

Η IBC2018 (Συνέδριο: 13-17 Σεπτεμβρίου 2018, Έκθεση: 14-18 Σεπτεμβρίου 2018), η έκθεση για τα μέσα, τη ψυχαγωγία και την τεχνολογία με τη μεγαλύτερη επιρροή ανακοίνωσε σήμερα τη λίστα υποψηφιοτήτων για τα πολυπόθητα IBC2018 Innovation Awards. Τα βραβεία αναγνωρίζουν την καινοτομία στη Βιομηχανία των μέσων, της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας και αυτήν τη χρονιά τιμούν την αρτιότητα στα αθλητικά και τις ειδήσεις, την πολυγλωσσική παραγωγή, πολυεθνική διανομή, τους νέους τρόπους δέσμευσης του κοινού και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που μεγιστοποιούν τα έσοδα.

IBC 2017 Awards MG 0480 lr

Οι τρεις κατηγορίες καλύπτουν όλο το εύρος της Βιομηχανίας, επιβραβεύοντας έργα που αφορούν στη δημιουργία περιεχομένου, τη διανομή περιεχομένου, αλλά και στο περιεχόμενο παντού.

Οι τρεις φιναλίστ στην Κατηγορία Δημιουργία Περιεχομένου (Content Creation) είναι ο Κινεζικός broadcaster CCTV για τη δικτυακή 4k Ultra HD ζωντανή κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Pyeongchang, το Euronews γι' αυτό που υποστηρίζει ότι αποτελεί την πρώτη ‘παγκόσμια’ υπηρεσία ειδήσεων και τα Κανάλια Discovery και Eurosport για το Eurosport Cube, ένα ζωντανής εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) studio που επέτρεψε στους ειδικούς την επίδειξη τεχνικών κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέσσερις φιναλίστ έχουν επιλεγεί στην κατηγορία "Διανομή Περιεχομένου". Η Econet Media έχει αναπτύξει μία αξιόλογη πλατφόρμα Τηλεόρασης Παντού για την Αφρική. Discovery και Eurosport συνεργάστηκαν με την NEP για την ανάπτυξη της λύσης Mediabank ως προς τη διαχείριση assets και αρχείων για την κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Vodafone διαθέτει ένα νέο πολυεθνικό σύστημα διανομής τηλεόρασης που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος (cloud), το οποίο ξεκινάει από την Ευρώπη και φτάνει έως τη Νέα Ζηλανδία. Και η Medialaan στο Βέλγιο προσφέρει πλέον στους συνδρομητές της δυνατότητα να παρακολουθούν προγράμματα από την αρχή, με τη διαφήμιση να προσαρμόζεται αυτόματα ώστε να διασφαλιστεί πως ο τηλεθεατής βλέπει τα σωστά μηνύματα λαμβάνοντας σταδιακά τη ζωντανή μετάδοση.

“Οι φετινοί φιναλίστ είναι πραγματικά αξιόλογοι,” είπε ο Michael Lumley, Πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής. “Έχουμε τη ζωντανή κάλυψη από αυτοκίνητα rally, έναν φανταστικό νέο τρόπο εμβάθυνσης του κοινού στη συγκίνηση των χειμερινών αθλημάτων, έναν υψηλής παραγωγικότητας τρόπο δημιουργίες ειδησεογραφικών θεμάτων για πολλές γλώσσες και πολιτισμούς, μια νέα πρωτοβουλία που θα φέρει το OTT και τη mobile τηλεόραση στην υποσαχάρια Αφρική και όχι μόνον Αφρική a new initiative to bring OTT and mobile television to sub-Saharan Africa and a whole host more.”

Και η τελευταία κατηγορία των Βραβείων είναι "Περιεχόμενο Παντού" (Content Everywhere). Οι τρεις που βρίσκονται στη λίστα υποψηφιοτήτων είναι ο Ιρλανδικός Δημόσιος broadcaster RTÉ με την Saorview Connect, μία προηγμένη free-to-air πλατφόρμα τηλεόρασης, ο ειδικός στα αθλητικά μέσα παγκοσμίως, δηλαδή το ESPN με το Shortstop Live, που αποτελεί πολύς καλός τρόπος για τους δημοσιογράφους προκειμένου να βγαίνουν στον αέρα από τα τηλέφωνά τους με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση και το WRC, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το οποίο τώρα προσφέρει το All Live, δηλαδή την ευκαιρία να ταξιδέψει το τηλεοπτικό κοινό onboard μαζί με τους αγαπημένους του οδηγούς.

Η Vijaya Cherian, editor του BroadcastPro ME, ταξίδεψε από το Dubai για να συμμετέχει στην Κριτική Επιτροπή. “Η IBC είναι το παγκόσμιο σημείο συνάντησης για τη βιομηχανία μας,” είπε η ίδια. “Η αξιοσημείωτη διευρυμένη λίστα των φιναλίστ για τα φετινά Βραβεία αντανακλά τη διεθνή οπτική. Ανυπομονώ να συναντηθώ με όλους τους φιναλίστ και να ακούσω τους νικητές που θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ στα πλαίσια της IBC.”

Τα Βραβεία, που παρουσιάστηκαν-απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 2006, θεωρούνται σήμερα ως η κορυφαία τιμητική αναγνώριση της καινοτομίας και της συνεργασίας στον κόσμο των μέσων, της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας. Για να καταφέρει ένα έργο να εισαχθεί στη λίστα υποψηφιοτήτων των Βραβείων θα πρέπει να έχει επιλύσει ένα πραγματικό δημιουργικό, λειτουργικό ή εμπορικό ζήτημα μίας μιντιακής επιχείρησης. Ενώ οι τεχνολογίες που εμπλέκονται βεβαίως γιορτάζονται, αυτό που κάνει τα IBC Innovation Awards πραγματικά μοναδικό είναι ότι το ίδιο το βραβείο πηγαίνει στον τελικό χρήστη - τον οργανισμό που χρησιμοποιεί τη λύση για να επιτύχει πρωτοποριακά αποτελέσματα.
Ενώ φυσικά και τιμούνται οι τεχνολογίες που αξιοποιούνται, εκείνο που πραγματικά καθιστά μοναδικά τα IBC Innovation Awards είναι ότι το Βραβείο πηγαίνει στον τελικό χρήστη, στην επιχείρηση που χρησιμοποιεί αυτήν τη λύση για να επιτύχει πρωτοποριακά αποτελέσματα.

Οι Νικητές θα παραμείνουν επτασφράγιστο μυστικό έως τη διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των Βραβείων - IBC2018 Awards Ceremony, δηλαδή έως 18:30 την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος στην Τελετή Απονομής, η οποία περιλαμβάνει και άλλα Βραβεία, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Διεθνούς Τιμητικής Επιβράβευσης της Αριστείας (International Honour for Excellence), του σημαντικότερου Βραβείου που απονέμει η IBC, είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες της IBC.

 

Πληροφορίες: https://show.ibc.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 08:44

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group