το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Έργο ανάπλασης του Πάρκου – Μουσείου Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εκδήλωση για τη διαμόρφωση του «Πάρκου –Μουσείου Ραδιοφωνίας» της ΕΡΤ στο Ίλιον πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τεχνολογίας και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, της Διοίκησης της ΕΡΤ, καθώς και πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας.

LE7 8759 lr

O υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο έργο «δεν είναι απλά μια απάντηση στο επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά το όραμα που έχουμε ως κυβέρνηση για τις πόλεις και τις γειτονιές μας. Είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και ο τρόπος που ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάθε κοινωνίας».

DSC 0163 lr

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος σημείωσε ότι ένα όνειρο ετών, η ανάπλαση του Πάρκου Ραδιοφωνίας και η δημιουργία ενός Πολυχώρου Πολιτισμού γίνεται πραγματικότητα. Ο κ. Κωστόπουλος υπογράμμισε, ότι στόχος της ΕΡΤ είναι να φιλοξενήσει στον χώρο εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις σχολείων, μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και Σχολή Ραδιοφωνίας για μαθητές και σπουδαστές.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Βασίλη Γισδάκη υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

DSC 0097 lr

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μοθωναίος και Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.

 

Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ίλιον, από όπου ξεκίνησαν οι πρώτες εκπομπές της δημόσιας ραδιοφωνίας το 1938, έχουν χαρακτηριστεί από το 1999 Διατηρητέο Βιομηχανικό Μνημείο. Σήμερα, με την ολοκλήρωση των σχετικών αδειοδοτήσεων και με ευθύνη της ΕΡΤ υλοποιείται η πρόταση για την αποκατάσταση των υπαρχόντων κτισμάτων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με μέγιστη προϋπολογιζόμενη δαπάνη τα 2 εκ. ευρώ, ένα έργο που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Γραφείου Τύπου ΕΡΤ - 3 Ιουλίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 18:12

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group