το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς: Η ΕΡΤ εκπέμπει και πάλι από σήμερα αυτόνομα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια νέα μέρα για την ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε την έναρξη της αυτόνομης μετάδοσης του ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ πανελλαδικά. Μαζί του ήταν ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πέτρος Φίλος.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι είναι η στιγμή που τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια μετά το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια εξαρτιόταν από ιδιώτη πάροχο.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ, τεχνικούς, ηλεκτρονικούς εναερίτες που κατάφεραν να στήσουν τάχιστα κάτω από ανίξοοες συνθήκες και να αναπτύξει το αυτόνομο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης. «Σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για το αυτονόητο. Σήμερα αποκαθιστούμε το αυτόνομο εκτόπισμα της ΕΡΤ και σε τεχνικό επίπεδο«, τόνισε ο κ. Παππάς. Επίσης, ανέφερε ότι πρόκειται να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα κάνει τον απολογισμό κόστους του κλεισίματος της ΕΡΤ το 2013.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για την ΕΡΤ, γιατί -όπως επεσήμανε- αποκτά τη δική αυτοτέλεια και δίνει τις δυνατότητες να έχουν ψηφιακό σήμα όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ευχαρίστησε Ανέφερε ότι το ψηφιακό μπουκέτο μπορεί να φιλοξενήσει και τους περιφερειακούς σταθμούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που «θα το δούμε σταδιακά σε ένα βάθος χρόνου».

 

Παρακολουθήστε το σχετικό Video

 

Πηγή: ΕΡΤ - ΥΨΗΠΤΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 18:13

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group