το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Επίσκεψη του Υπ.ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι Νίκος Παππάς και Στέλιος Ράλλης, κατά την ενημέρωσή τους, στο Κέντρο Μητρώων και Πληροφοριών της Εσθονίας, για το πως λειτουργεί ο κόμβος διαλειτουργικότητας πάνω στον οποίο στηρίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς πολίτες-επιχειρήσεις Οι Νίκος Παππάς και Στέλιος Ράλλης, κατά την ενημέρωσή τους, στο Κέντρο Μητρώων και Πληροφοριών της Εσθονίας, για το πως λειτουργεί ο κόμβος διαλειτουργικότητας πάνω στον οποίο στηρίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς πολίτες-επιχειρήσεις

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Rene Tammist.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα εμβληματικά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα: Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, το κεντρικό σύστημα διακίνησης εγγράφων μεταξύ 21.000 φορέων του Δημοσίου και τις ψηφιακές υπογραφές και το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων (Barcode).

20181106 npappasTallinn 1 1 lr

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με τον Εσθονό Υπουργό Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Rene Tammist


Από την πλευρά του, ο Rene Tammist αναφέρθηκε στα στοιχεία και τις δράσεις εκείνες που έχουν καταστήσει την Εσθονία χώρα-πρότυπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα που υλοποιεί η χώρα μας.
Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν σε μια στενότερη συνεργασία, η οποία θα εκκινήσει με την επίσκεψη του Rene Tammist και εξειδικευμένων -στα ψηφιακά έργα- συνεργατών του στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, με στόχο η Ελλάδα και η Εσθονία να καταστούν πρότυπο συνεργασίας και παραγωγής κοινών έργων στον ψηφιακό τομέα.
Ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Η συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας, μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ολοκλήρωση κοινών έργων, θα δημιουργήσει μια νέα φιλοσοφία σχετικά με την ψηφιοποίηση των τομέων αιχμής».
Ο Rene Tammist σημείωσε: «Από μια τέτοια συνεργασία θα προκύψουν πολύ καλά και θετικά αποτελέσματα για τα δύο -και όχι μόνο- μέρη».
Νωρίτερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Μητρώων και Πληροφοριών της Εσθονίας, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του κόμβου διαλειτουργικότητας της εσθονικής δημόσιας διοίκησης, στον οποίο στηρίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη χώρα και η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.

 

Τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου, Στέλιος Ράλλης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

 

20181106 npappasTallinn 2 lr

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Εσθονός Υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Rene Tammist και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης συζήτησαν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημοσίου/ιδιωτικού τομέα.
 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - 06/11/2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 10:20

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group