το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Ενημέρωση από ΠΕΙΡΑΣ για Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας και ΑΕΠΙ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και εποπτεύει τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, η ΠΕΙΡΑΣ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών) έλαβε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με την παράκληση να το διανείμει στα Μέλη της. Απαντά σε ερωτήσεις που έγιναν πολύ συχνά προς την Ένωση σχετικά με την πληρωμή των τιμολογίων της ΑΕΠΙ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – Η ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
 
Υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης ΑΕΠΙ, ο ΟΠΙ έχει δεχθεί αρκετά ερωτήματα σχετικά με την υποχρέωση των χρηστών να εξακολουθήσουν να καταβάλουν την οφειλόμενη αμοιβή για τη δημόσια εκτέλεση των μουσικών έργων στην ΑΕΠΙ και στους λοιπούς δικαιούχους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων που απορρέουν από τη χρήση μουσικής.

 

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι προκειμένου μία επιχείρηση να χρησιμοποιεί νόμιμα μουσική, οι δικαιούχοι της οποίας εκπροσωπούνται από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, θα πρέπει να έχει καταβάλει δικαιώματα στους αρμόδιους για τη μουσική οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, ήτοι στην ΑΕΠΙ, στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και στον GEA. Η χωρίς άδεια δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με το 11ο κεφάλαιο του ν. 2121/1993, όπως ισχύει, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η καταβολή αποζημίωσης ύψους ίσου τουλάχιστον με το διπλάσιο της συνήθως καταβαλλόμενης για την άνευ αδείας χρήση του έργου (α. 65).

 

Ο έλεγχος και οι εξ αυτού συνέπειες σε κάποιον οργανισμό σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί τη διακοπή καταβολής προς αυτόν των οφειλόμενων αμοιβών εκ μέρους των χρηστών, εφόσον εξακολουθεί να ισχύει κανονικά η άδεια λειτουργίας του.

 

Συνεπώς κανείς οφειλέτης χρήστης δεν νομιμοποιείται να προβεί σε παύση πληρωμών, η οποία θα επισύρει τις ως άνω κυρώσεις.

Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

 

Παρατηρήσεις: Ενημέρωση που λάβαμε από την ΠΕΙΡΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 14:15

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group