το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Ανακοίνωση ΕΙΙΡΑ περί της Αίτησης Ακύρωσης κατά ΕΔΟΕΑΠ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με την αίτησή της η Ενωση θέτει ζήτημα παραβίασης του Ενωσιακού Δικαίου και αμφισβητεί τη συνταγματικότητα των διατάξεων του Κανονισμού του ΕΔΟΕΑΠ, ως και του ν. 4498/2017, με τις οποίες επιβάλλεται στις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών τους. Επιπλέον, η ΕΙΙΡΑ ζητά να ακυρωθούν και να κηρυχθούν αντίσχυρες οι διατάξεις με τις οποίες επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης αναδρομικές εισφορές.

Η εισφορά του 2% αποτελεί ανεπίτρεπτο έμμεσο φόρο υπέρ τρίτων, ο οποίος, πέραν του ότι αντίκεται στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία της Ε.Ε., πλήττει την επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, θέτει σε κίνδυνο βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών και οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας, χωρίς από την άλλη να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ίδιου του ασφαλιστικού φορέα, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες προς εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης, καθόσον, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δεν έχει προωθηθεί κανένα μέτρο στήριξης της ιδιωτικής ραδιοφωνίας.
Την αίτηση ακύρωσης της ΕΙΙΡΑ υπογράφει ο δικηγόρος Ηλίας Θεοδωράτος.

 

Μαρούσι, 14 Ιουνίου 2018
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Παρατηρήσεις:  Ανακοίνωση - ΕΙΙΡΑ - Μαρούσι, 14 Ιουνίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 18:37

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group