ΕΣΡ: Διοικητική Κύρωση Σύστασης στον Τ/Σ Εθνικής Εμβέλειας ANT1.

Διαβάστε ακολούθως την Απόφαση 153/2022 της Ανεξάρτητης Αρχής:



Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, συνήλθε σε συνεδρίαση στον συνήθη γι’ αυτό τόπο την 15.2.2022 και ώρα 11:00, προκειμένου να συζητήσει επί της κατωτέρω υποθέσεως. Συγκροτήθηκε από τους: Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρόεδρο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη - Δρίλια, αντιπρόεδρο και (με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «epresence.gov.gr») τα μέλη: Καλλιόπη Διαμαντάκου, Βασίλειο Καραποστόλη, Νικόλαο Κιάο, Γεώργιο Σαρειδάκη και Σωκράτη Τσιχλιά. Απόντα τα μέλη Ευαγγελία Μήτρου και Γεώργιος Πλειός, οι οποίοι είχαν κληθεί νομίμως. Χρέη γραμματέως εκτέλεσε η Αναστασία Μαραζίδου, διοικητική υπάλληλος του ΕΣΡ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μη υποβολή από τον τηλεοπτικό σταθμό με τον διακριτικό τίτλο «ΑΝΤΕΝΝΑ», ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», των στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας, όπως αυτά διαλαμβάνονται στην με αριθμό 1/27.3.2012 Οδηγία του ΕΣΡ, αναφορικά με τα δελτία ειδήσεων που προβλήθηκαν από τον σταθμό κατά το έτος 2020.

Για τον έλεγχο σχηματίστηκε φάκελος με αριθμό 61/19.2.2021, ο οποίος ανατέθηκε στη διοικητική υπάλληλο Μαριάννα Κεφαλληνού. Η Διοικητική Υπάλληλος υπέβαλε στο ΕΣΡ το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 82/ΕΣ/12.1.2021.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, για λογαριασμό της λειτουργούσης τον σταθμό ως άνω εταιρείας παρέστησαν οι πληρεξούσιες δικηγόροι της Ευαγγελία Ντάκουρη και Σταματίνα Μυτζήθρα, καθώς και ο Γεώργιος Ποφάντης, διευθυντής προγράμματος. Ερωτηθέντες από τον Πρόεδρο, οι Εκπρόσωποι δήλωσαν ότι γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλου, έλαβαν δε τον λόγο και ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους. Ζήτησαν στη συνέχεια -και η Ολομέλεια δέχτηκε- να τους παρασχεθεί προθεσμία για την κατάθεση εγγράφου υπομνήματος μέχρι και την 21.3.2021, ώρα 14.00, και η συζήτηση κηρύχθηκε περαιωμένη. O σταθμός, μετά από την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΣΡ 1616/21.3.2022 αίτηση παράτασης της εν λόγω προθεσμίας μέχρι την 4.4.2022, κατέθεσε στη Γραμματεία το με αριθμό πρωτοκόλλου 2202/5.4.2022 υπόμνημά του.

Την 28.6.2022 και ώρα 11.00 η Ολομέλεια συνήλθε σε διάσκεψη επί της υποθέσεως. Συγκροτήθηκε από τους: Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρόεδρο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη - Δρίλια, αντιπρόεδρο και (με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «epresence.gov.gr») τα μέλη: Καλλιόπη Διαμαντάκου, Νικόλαο Κιάο, Γεώργιο Πλειό και Σωκράτη Τσιχλιά. Απόντα τα μέλη Βασίλειος Καραποστόλης, Ευαγγελία Μήτρου και Γεώργιος Σαρειδάκης, οι οποίοι είχαν κληθεί νομίμως. Χρέη γραμματέως εκτέλεσε η Αναστασία Μαραζίδου, διοικητική υπάλληλος του ΕΣΡ. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε αναλυτικά για την υπόθεση τον απόντα κατά την συζήτηση Γεώργιο Πλειό, αναγιγνώσκοντας το υπόμνημα της εγκαλουμένης και το σύνολο των λοιπών εγγράφων του φακέλου. Η Ολομέλεια, αφού μελέτησε το σύνολο των στοιχείων του φακέλου:

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Ι. Νομικό Μέρος

1.    Το ΕΣΡ είναι η αρμόδια κατά το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 15 παρ. 2) για την άσκηση του άμεσου ελέγχου του κράτους επί της ραδιοφωνίας και της τηλεοράσεως και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων. Ο άμεσος έλεγχος του κράτους έχει ως σκοπό, μεταξύ των άλλων, την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση των πληροφοριών και των ειδήσεων.

2.    Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών χορηγούνται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να μεριμνούν μεταξύ άλλων για την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ειδικότερα, το εδάφιο β' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 2328/1995 ορίζει τα εξής: «Οι άδειες χορηγούνται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η χρήση τους συνιστά δημόσια λειτουργία. Οι σταθμοί στους οποίους χορηγούνται οι άδειες υποχρεούνται να μεριμνούν για την ποιότητα του προγράμματος, την αντικειμενική ενημέρωση, τη διασφάλιση της πολυφωνίας, καθώς και την προαγωγή του πολιτισμού με τη μετάδοση εκπομπών λόγου και τέχνης».

3.    Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν, εξάλλου, να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία στη συνολική διάρθρωση του προγράμματος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκπομπών και των εκπομπών πολιτικού διαλόγου. Ειδικότερα, η παράγραφος 22 του άρθρου 3 του Ν. 2328/1995 ορίζει τα εξής: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, στη συνολική διάρθρωση του προγράμματος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκπομπών και των εκπομπών πολιτικού διαλόγου, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για κάθε ζήτημα που καθίσταται αντικείμενο πολιτικής αντιδικίας».

4.    Σύμφωνα περαιτέρω με τους κανόνες του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ραδιοφωνία και η τηλεόραση πρέπει να αναγνωρίζουν και να σέβονται εμπράκτως τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων και να υπερασπίζονται την ελευθερία μετάδοσης αυτών. Οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να παρουσιάζονται έγκαιρα και με ίσους όρους. Ειδικότερα, το άρθρο 3 του Κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών [ΠΔ 77/2003] ορίζει τα εξής: «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση πρέπει να αναγνωρίζουν και να σέβονται εμπράκτως τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων και να υπερασπίζονται την ελευθερία μεταδόσεώς τους. Οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να παρουσιάζονται έγκαιρα και με ίσους όρους», ενώ το άρθρο 14 παρ. 1 του αυτού Κώδικα ορίζει, στη συνέχεια, ότι «τα δελτία ειδήσεων πρέπει να συντάσσονται με ακρίβεια, αντικειμενικότητα και τη μεγαλύτερη δυνατή πολυμέρεια. Η υποχρέωση αυτή κατισχύει κάθε, έστω και έμμεσης, επιχειρηματικής και οικονομικής εν γένει επιδίωξης του ραδιοφωνικού ή του τηλεοπτικού σταθμού».

5.    Η Οδηγία του Ε.Σ.Ρ. με αριθμό 1/27.03.2012 προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς διαμορφώνει το πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 3 παρ. 22 του ν. 2328/1995, καθώς και του άρθρου 14 παρ. 1 του Κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών [ΠΔ 77/2003] περί διασφάλισης της πολιτικής πολυφωνίας και προσήκουσας παρουσίασης των απόψεων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [βλ. αιτιολογία της Οδηγίας, σελ. 1-2]. Οι παραπάνω διατάξεις εξειδικεύουν τον σκοπό της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων που υπηρετεί ο άμεσος έλεγχος του Κράτους στην τηλεόραση, κατά το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος.

6.    Εξάλλου, κατά το άρθρο 1 παρ. 17 του Ν. 2328/1995: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μπορεί να ζητήσει κάθε στοιχείο σχετικό με τη λειτουργία, διοίκηση και διαχείριση του σταθμού και ιδίως σε σχέση με ...το πρόγραμμα...».

7.    Τέλος, κατά τα στοιχεία β' και ε' της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Ν. 2863/2000, το Ε.Σ.Ρ ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην εκάστοτε ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και επιβάλλει, σε περίπτωση παραβάσεων, τις από το άρθρο 4 του Ν. 2328/1995 προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΙΙ. Πραγματικό μέρος

Από τα έγγραφα του φακέλου και από τους ισχυρισμούς της εγκαλουμένης (προβληθέντες προφορικώς και εγγράφως), προέκυψαν τα εξής:

Διά του με αριθ. 82/ΕΣ/12.1.2021 εσωτερικού εγγράφου της Αρχής υπήρξε ενημέρωση, από την αρμόδια υπάλληλο του ΕΣΡ, με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Ο τηλεοπτικός σταθμός ANTENNA έχει υποβάλει πλημμελώς στο ΕΣΡ τους πίνακες με τα στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας που διαλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 1/27.3.2012 Οδηγία του ΕΣΡ και ζητήθηκαν με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5808/21.12.2020 επιστολή σας. Έως σήμερα, στην υπηρεσία μας έχουν υποβληθεί μόνο τα στοιχεία από τις εκπομπές που αναφέρονται στο συνημμένο εισερχόμενο μήνυμα της 22.12.2020, ενώ δεν έχουμε λάβει κανέναν ως άνω πίνακα με τα στοιχεία από τα δελτία ειδήσεων που προβλήθηκαν από τον σταθμό κατά το έτος 2020».

Κατά συνέπεια, είναι αδιαμφισβήτητη η πλημμελής υποβολή από τον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA των στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας, όπως αυτά διαλαμβάνονται στην με αριθμό 1/27.03.2012 Οδηγία του ΕΣΡ, για το έτος 2020.

IV. Υπαγωγή

Ενόψει όλων των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι η εγκαλουμένη παραβίασε -εκ προθέσεως- την υποχρέωση υποβολής στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας, για το έτος 2020, προς εκπλήρωση από το ΕΣΡ της συνταγματικώς ανατεθειμένης αποστολής του.

Κατά συνέπεια, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλούμενη κύρωση και δη εκείνη της συστάσεως. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

i.    Δέχεται ότι ο σταθμός της εγκαλουμένης παραβίασε - εκ προθέσεως - τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

ii.    Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο ΑΝΤΕΝΝΑ, τη διοικητική κύρωση της συστάσεως όπως μεριμνά για την προσήκουσα και έγκαιρη αποστολή στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε την 28η Ιουνίου 2022 και δημοσιεύτηκε την 16η Νοεμβρίου 2022.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ.                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΖΙΔΟΥ

Πληροφορίες: www.esr.gr

Παρατηρήσεις: Απόφαση 153/2022 - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΣΡ -  16η Νοεμβρίου 2022

Στην ίδια κατηγορία