Η RAI δημιουργεί έναν νέο χώρο μίξης με τη σειρά της Genelec The Ones.

Ο Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός της Ιταλίας RAI αναβάθμισε το μουσικό στούντιο στα τηλεοπτικά στούντιο Fabrizio Frizzi στη Ρώμη. Στο Studio της RAI προστέθηκαν νέα συστήματα surround 5.1 και main stereo που βασίζονται στα SMART ομοαξονικά ενεργά ηχεία τριών δρόμων από την σειρά The Ones της Genelec. Η αίθουσα στην οποία τοποθετήθηκαν τα εν λόγω ηχεία αποτελεί τον κύριο χώρο μίξης μουσικής για τις μουσικές εκπομπές του RAI.



Για την κάλυψη των αναγκών του Ιταλικού Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα RAI ως main stereo setup τοποθετήθηκαν ένα ζεύγος των ενεργών ηχείων 8351 και ενός ζεύγους συστήματος woofer W371, ενώ το Surround setup περιλαμβάνει πέντε ενεργά ηχεία 8341 και ένα Sub 7370.



Χάρη στο calibration λογισμικό της Genelec GLM 4 ο Ιταλικός Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός αποκόμισε αρκετά οφέλη. Ως τόπος με μεγάλο όγκο broadcast εφαρμογών το στούντιο χρησιμοποιείται καθημερινά από διάφορους μηχανικούς ήχου. Ως εκ τούτου το GLM παρείχε περαιτέρω πλεονεκτήματα για τον Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό. Η δυνατότητα αλλαγής μεταξύ διαφορετικών ρυθμίσεων calibration των ηχείων βοηθά πραγματικά σε αυτήν την περίπτωση λόγω των πολλών ατόμων που εργάζονται εκεί και κάθε μηχανικός ήχου μπορεί να ρυθμίσει τα πάντα καθώς και να τα ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή.



Το πλήρως calibrated στούντιο έχει αποδειχθεί δημοφιλές στη Διοίκηση της RAI και στους μηχανικούς που έχουν γνωρίσει τον χώρο. Οι Διευθυντές της RAI που παρακολούθησαν ολόκληρο το έργο δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, σε τέτοιο βαθμό ώστε να εμπνεύσουν τον Ιταλικό Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό να προβεί στον σχεδιασμό αναβάθμισης 3 επιπλέον χώρων παραγωγής της RAI σε στούντιο της Βόρειας Ιταλίας.

Πληροφορίες: www.bonstudio.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Bon Studio - 29 Σεπτεμβρίου 2022

Στην ίδια κατηγορία