Ιαπωνικός Broadcaster βελτιώνει τις Λειτουργίες του Control Room του με IP KVMs Matrox Extio 3.

Η λύση Matrox Extio 3 πρωτοστατεί ως προς τη βελτιστοποιημένη κοινή χρήση πόρων και την κεντρική διαχείριση για την Asahi Broadcasting Group Holdings Corporation.



Με έδρα την Οζάκα, η Asahi Broadcasting Group Holdings Corporation (ABC) εξυπηρετεί μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ιαπωνίας. Η ευρεία προσφορά ειδήσεων, αθλητικών και ενημερωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων της ABC απαιτεί την άψογη λειτουργία της αυστηρά όλο το 24ωρο. Προκειμένου να βελτιστοποιήσει την κοινή χρήση πόρων και να διαχειριστεί καλύτερα τον broadcast εξοπλισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ABC στράφηκε στους IP KVM extenders Matrox® Extio™ 3. Με τη λύση Extio 3 η ABC είναι σε θέση να συνδέει προσωπικό και εξοπλισμό με ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Οι IP KVM extenders Matrox Extio 3 επιτρέπουν στο broadcast προσωπικό της ABC να συνδέει ευέλικτα και αποτελεσματικά τον εξοπλισμό σε διακριτά control rooms

Αναζητώντας τον έλεγχο πολλών συστημάτων με μικρό bitrate

Πριν από την εγκατάσταση των IP KVM extenders Extio 3 τα τερματικά υπολογιστών της ABC ήταν διασκορπισμένα μεταξύ του master control room και τριών δευτερευόντων control rooms, με έκαστο από τα control rooms να βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους. Επιπροσθέτως, φυσικοί περιορισμοί όπως μικροί χώροι και παρουσία σκόνης, καθιστούσαν δύσκολο για το προσωπικό της ABC να έχει τα συστήματα διακριτά και να τα συντηρεί όταν δεν χρησιμοποιούνται. Επομένως, η ABC χρειαζόταν μία λύση IP KVM που θα της επέτρεπε να συγκεντρώσουν τους πόρους του control room, η οποία ταυτόχρονα να είναι εύκολη ως προς την εγκατάσταση και αρκετά ευέλικτη ως προς την κλιμάκωση-επέκτασή της ώστε να ανταποκρίνεται στις αναπτυσσόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Ενθουσιασμένη από την ικανότητα του Extio 3 να προσφέρει πεντακάθαρη ποιότητα εικόνας και εξαιρετική απόκριση του πληκτρολογίου και του ποντικιού εξ αποστάσεως, καθώς και από την ικανότητά του να παρέχει υποστήριξη για εφαρμογές υπέρ-υψηλής ανάλυσης με πρωτόγνωρα μικρό bitrate, η ABC αποφάσισε να δοκιμάσει το προϊόν. Αυτό που διαπίστωσε αυτή η broadcast επιχείρηση ήταν ότι οι IP KVM extenders Extio 3 επέτρεπαν στο προσωπικό να έχει άμεση πρόσβαση στον εξοπλισμό δευτερεύοντος control room από το master control room, για την ασφαλή, κεντρική διαχείριση των πόρων σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες εντός του κτηρίου.

Απρόσκοπτη λειτουργία σε πολλά control rooms

Όλος ο broadcast control room εξοπλισμός της ABC βρίσκεται στην έδρα της στην Οζάκα. Δύο συσκευές πομπού Extio 3 είναι εγκατεστημένες σε ένα dedicated server room στον πέμπτο όροφο του κτηρίου και αποστέλλουν σήματα σε τέσσερις διαφορετικές συσκευές δέκτη Extio 3 που βρίσκονται σε άλλες τοποθεσίες εντός του κτηρίου. Το master control room είναι εγκατεστημένο στον έβδομο όροφο, όπου οι χειριστές μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση και να διαχειρίζονται τον εξοπλισμό στα sub-control rooms της επιχείρησης. Επίσης, στον έβδομο όροφο βρίσκεται το sub-control room “N”,το οποίο είναι αφιερωμένο στα ειδησεογραφικά προγράμματα, ενώ το διακριτό sub-control room “G” είναι αφιερωμένο στο αθλητικό πρόγραμμα. Στον ένατο όροφο, το sub-control room “C” εξυπηρετεί τα ενημερωτικά προγράμματα. Τα σήματα που εμφανίζονται σε quad-monitor display, σε έκαστο από τα sub-control rooms αποστέλλονται μέσω του 1Gbps δικτύου της ABC, με εξαιρετικά μικρό bitrate, επιτρέποντας την ομαλή λειτουργία.

Οι IP KVM extenders Extio 3 παρέχουν ασφαλή, κεντρική διαχείριση πόρων, επιτρέποντας στο προσωπικό να έχει άμεση πρόσβαση στον εξοπλισμό δευτερεύοντος control room από το master control room

Προσιτή και αποτελεσματική διαχείριση πόρων

Σχεδιάζοντας τη συνέχιση της αύξησης του αριθμού των εγκαταστάσεων control room, η ABC μπορεί να βασιστεί στο Extio 3 για προσιτή IP KVM extension. Η ανάπτυξη του Extio 3 επέτρεψε στους χειριστές της ABC να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες του control room με ευκολία. Το Extio 3 όχι μόνον βοήθησε την ABC να μειώσει την κίνηση του προσωπικού και του εξοπλισμού μεταξύ των control rooms, αλλά της παρείχε και τη δυνατότητα πρόσβασης εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο, σε διαφορετικά συστήματα, σε διακριτά control rooms “Το Matrox Extio 3 αποδείχθηκε ότι αποτελεί μία εύρωστη και οικονομικά προσιτή λύση KVM επέκτασης (extension) για την ABC,” δήλωσε ο Masayuki Kanda, Επικεφαλής του Τμήματος Μηχανικής, Broadcasting Λειτουργίας και του Τμήματος Στρατηγικής Μηχανικής της ABC. “Διαπιστώσαμε ότι η κωδικοποίηση μικρού bitrate είναι τόσο γρήγορη ώστε είναι δύσκολο να πούμε ότι η πρόσβαση στο desktop γίνεται εξ αποστάσεως. Επιπλέον, η λειτουργία του είναι απίστευτα διαισθητική και απλή.”

Η ABC στοχεύει στη συνεχή αύξηση των εγκαταστάσεων control room της, χάρη στους IP KVM extenders Extio 3

Πληροφορίες: www.matrox.com/en/video & AmyDV *
* Μεταπωλητής Ελλάδος του Matrox Extio 3

Παρατηρήσεις: Υπόθεση Εργασίας, Matrox/Video, Ιούλιος 2021

Στην ίδια κατηγορία