Η ΕΔΕΜ ανακοινώνει συμφωνία αδειοδότησης με τη Meta.

Η Meta και η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής- ΕΔΕΜ κατέληξαν σε συμφωνία αδειοδότησης για τη χρήση μουσικής στις ψηφιακές πλατφόρμες της Meta.



Σεπτέμβριος 2023 - Η Meta, o παγκόσμιος κολοσσός που διαχειρίζεται το Facebook και το Instagram, σύναψε συμφωνία αδειοδότησης με την ΕΔΕΜ για τη χρήση μουσικής στις ψηφιακές της πλατφόρμες.

Η συμφωνία αδειοδότησης αφορά τις συνδεδεμένες ψηφιακές πλατφόρμες της Meta για το ρεπερτόριο της ΕΔΕΜ και επιτρέπει στους χρήστες στην Ελλάδα να επιλέγουν από τον κατάλογο των αδειοδοτημένων έργων της Meta τη μουσική που θέλουν να προσθέσουν στις ιστορίες τους, στα reels και σε όποιο άλλο περιεχόμενο δημιουργούν (user-generated content). Η συνεργασία της ΕΔΕΜ με τη Meta περιλαμβάνει βεβαίως την απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων, παρέχοντας  έτσι τη δυνατότητα σε δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων μουσικής να αντλούν έσοδα και να λαμβάνουν δικαιώματα από  την χρήση των έργων τους ως μουσικό περιεχόμενο στις ψηφιακές πλατφόρμες της Meta.

Με την αδειοδότηση των υπηρεσιών της Meta για τη χρήση μουσικής στην Ελλάδα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν μουσικά έργα από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες,  καθώς και διαχρονικές επιτυχίες για κάνουν πιο ελκυστικές τις αναρτήσεις τους στο Facebook και στο Instagram. H συγκεκριμένη συμφωνία αδειοδότησης θα αποφέρει μεγαλύτερη αξία στα μέλη της ΕΔΕΜ καθώς έχουν πλέον έχουν αδειοδοτηθεί τα μουσικά έργα που ενσωματώνουν οι χρήστες στις στιγμές που μοιράζονται στο Facebook και το Instagram.

Με αυτή τη συμφωνία, η ΕΔΕΜ ανταποκρίνεται με συνέπεια  στη δέσμευσή της να εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας  προς όφελος των μελών της και σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΔΕΜ και η Meta συνεργάζονται για τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων και τον σεβασμό προς τους δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων.

Πληροφορίες: www.edemrights.gr/el

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΔΕΜ - Σεπτέμβριος 2023

Στην ίδια κατηγορία