Η Zixi Ηγείται πολλαπλών εφαρμογών Χρήσης στο IBC Accelerator Media Innovation.

Η Zixi και το Οικοσύστημα Συνεργατών της Υλοποιούν Εφαρμογές Επόμενης Γενιάς και Τεχνολογίας Αιχμής.



Waltham, MA, 5 Σεπτεμβρίου 2023 - Η Zixi, ηγέτης της Βιομηχανίας που εξασφαλίζει οικονομικά αποδοτικό και υψηλής κλιμάκωσης ζωντανό video με broadcast ποιότητα μέσω οποιουδήποτε IP δικτύου ή πρωτοκόλλου και πάροχος της βραβευμένης πλατφόρμας video που καθορίζεται από το λογισμικό (Software-Defined Video Platform SDVP), ανακοίνωσε σήμερα, αφού κέρδισε το Βραβείο IBC Accelerator Project of the Year Award του 2022, τη συμμετοχή της σε δύο ακόμη καινοτόμα έργα για το 2023, τα οποία θα παρουσιαστούν στην επικείμενη ‘Έκθεση IBC 2023.

H IBC δημιούργησε το πρόγραμμα Accelerator το 2019 προκειμένου να υποστηρίξει τη Βιομηχανία των Μέσων και της Ψυχαγωγίας με ένα πλαίσιο για ευέλικτη, συνεργατική και γρήγορη καινοτομία, με μία μοναδική προσέγγιση βασισμένη στα έργα πολλών εταιρειών για την αντιμετώπιση των σύνθετων επιχειρηματικών και τεχνολογικών προκλήσεων των μέσων και της ψυχαγωγίας. Επικεντρώνεται στον πρακτικό πειραματισμό και στην εκμάθηση των νέων τεχνολογιών και των δυνατοτήτων μέσω της εφαρμογής τους σε απτές περιπτώσεις χρήσης και στην ανάπτυξη της ροής εργασίας.

Στους συμμετέχοντες του νικητήριου έργου της Zixi για το 2022 υπό τον τίτλο “5G Remote Production… in the middle of never” περιλαμβάνονταν συνεργάτες του οικοσυστήματος Zixi Enabled Network, όπως οι AWS, Microsoft, Net Insight και Singular.Live, Πανεπιστήμιο του Strathclyde και υποστηρικτές ήταν γνωστές broadcasting εταιρείες, όπως BBC, BT Sport , BT Media & Broadcast, RTÈ, TV2, Olympic Broadcasting Services, Paramount και Warner Brothers Discovery. Το έργο τεχνολογίας αιχμής απέδειξε τη φορητότητα ενός ευέλικτου, ιδιωτικού δικτύου 5G σε ένα κουτί για περιπτώσεις χρήσης σε παραγωγές ζωντανών μεταδόσεων, αλλά και για ανεμπόδιστες broadcast παραγωγές σε scenes του πραγματικού κόσμου. Η Live περίπτωση χρήσης για το έργο PoC στην Έκθεση IBC τον Σεπτέμβριο, επέδειξε τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν εξαιρετικά απομακρυσμένες γεωγραφικές τοποθεσίες ως σκηνικό, όπως στην Κένυα, στη Νέα Ζηλανδία, στη Νότια Ιρλανδία και στα highlands της Σκωτίας. Λόγω της επιτυχίας του έργου, το σύστημα που παρουσιάστηκε στην προηγούμενη IBC αξιοποιήθηκε ως μέρος της ζωντανής κάλυψης της τελικής αναχώρησης της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ από τη Σκωτία την 13η Σεπτεμβρίου 2022. Οι διευρυμένες προκλήσεις ως προς την καινοτομία αφορούν στην ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και των ροών εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών δοκιμών του εξοπλισμού, για να αποδείξει ότι αυτά τα 5G-NPN είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν τώρα για την υποστήριξη και την υλοποίηση ζωντανής IP video παραγωγής σχεδόν από οπουδήποτε, αξιοποιώντας Δορυφόρο Χαμηλής Τροχιάς για backhaul.

Φέτος, στην Έκθεση IBC 2023, η Zixi θα συμμετάσχει σε δύο Accelerator Media Innovation έργα τεχνολογίας αιχμής του 2023. Το πρώτο είναι το “Gallery Agnostic Live Media Production” με την πραγματοποίηση μίας ζωντανής εκδήλωσης on location, με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο studio να εναλλάσσεται μεταξύ φυσικής εγκατάστασης και υπολογιστικού νέφους (cloud), με αυτήν τη ροή εργασίας να εφαρμόζεται τόσο σε επαγγελματικές, άψογα εξοπλισμένες broadcast εγκαταστάσεις, όσο και σε χαμηλότερου επιπέδου set-ups για Podcast/Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης. Θα διερευνηθεί μία προτυποποιημένη (standardized) και δομημένη προσέγγιση αναφορικά στον τρόπο που το API μπορεί να διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα και τη συνδεσιμότητα των συσκευών σε μορφή λογισμικού. ITN, YLE, BBC, TV2, TRANSMIXR θα είναι υποστηριχτές αυτής της προσπάθειας, με συνεργάτες του Zixi Enabled Network, όπως Grass Valley και Singular.Live, να συμμετάσχουν μαζί με τη Zixi καθώς η εφαρμογή On-Air θα παρέχει streams από έναν roaming reporter που θα βρίσκεται στο πεδίο πίσω στο cloud περιβάλλον τους, για μία έκτακτη είδηση on the scene δίχως την επιπρόσθετη υποστήριξη Φορτηγού Εξωτερικών Μεταδόσεων (OB truck). Η εφαρμογή Zixi On-Air παρέχει ευελιξία δίχως την ανάγκη ύπαρξης backpack λύσης, επιλογές πολλαπλής συνεισφοράς (5G/4G/LEO) με ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης (built-in bonding), επιτρέποντας στους απομακρυσμένους χειριστές να διαμορφώνουν εύκολα τις παραμέτρους για την αποστολή στις τοποθεσίες λήψης, στο υπολογιστικό νέφος (cloud) ή στις φυσικές εγκαταστάσεις (on-prem).

Όταν στο cloud το συμπιεσμένο IP μετατραπεί σε NDI και εν συνεχεία εξαχθεί σε ένα VPC και σε όλη τη ροή εργασιών της παραγωγής, αυτό θα σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των βέλτιστων λύσεων, ανάλογα με τις απαιτήσεις της παραγωγής. Μόλις ολοκληρωθεί η TX feed της παραγωγής στη συνέχεια αποστέλλεται πίσω στο λογισμικό Zixi Broadcaster και διακωδικοποιείται (transcoded) για διανομή με εξαιρετικά μικρή καθυστέρηση, με παρακολούθηση και οργάνωση από το ZEN Master, από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Το δεύτερο έργο είναι το “Connect & Produce Anywhere”, το οποίο υποστηρίζεται από DAZN, Sky Sports, BT Media & Broadcast, Vodafone Group, BBC και TV2, με την τεχνολογική συμμετοχή των Open Broadcast Systems, Singular.live, Google, Microsoft, AMD, Grass Valley και Verizon Business. Η Zixi χρησιμοποιείται ως προς τη διανομή σε πολλούς παρόχους με cloud υποδομή για τη δημιουργία ενός κατανεμημένου υπολογιστικού συστήματος τεχνολογίας αιχμής στο cloud για την παραγωγή ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων και τη δημιουργία δυνατότητας διαφανούς γεωγραφικής μετακίνησης της επεξεργασίας των μέσων. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στη διαλειτουργικότητα μεταξύ παρόχων λογισμικού με κοινές προσεγγίσεις.

“Το πρόγραμμα IBC Accelerator Media Innovation αποτελεί μία φανταστική πλατφόρμα για τη Βιομηχανία προκειμένου να συναντηθεί προς επίλυση των επιχειρηματικών και τεχνολογικών προκλήσεων των μέσων και της ψυχαγωγίας,” δήλωσε ο Chris Fellows, Επικεφαλής-Διευθυντής Λύσεων Μηχανικής της Zixi. Και αυτήν τη χρονιά, πάλι μαζί με τους συνεργάτες μας, η Zixi προσφέρει καινοτόμες λύσεις λογισμικού σε πολλές σύνθετες ροές εργασίας και ανυπομονούμε να τις παρουσιάσουμε στην IBC 2023.”

Το Πρόγραμμα Accelerator Media Innovation Program της IBC θα παρουσιάσει φέτος αυτά τα έργα στο Άμστερνταμ, στο Innovation Stage, Hall 3, A27, με το “Gallery Agnostic Live Media Production” να παρουσιάζεται την 16η Σεπτεμβρίου και το “Connect & Produce Anywhere” την 17η Σεπτεμβρίου, αμφότερα από 10:45. έως 11:45 π.μ.

Η Zixi θα είναι Εκθέτης στην IBC 2023, με τη Singular.Live να επιδεικνύει στο Zixi Partner Village αυτές τις περιπτώσεις χρήσης Καινοτομίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να κλείσετε μία συνάντηση, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση https://zixi.com/zixi-at-ibc-2023/

Η Ομάδα της AmyDV (Επίσημος Διανομέας Ελλάδος των Προϊόντων της Ζixi) για άλλη μία χρονιά θα έχει δυναμική παρουσία στην Έκθεση IBC 2023. Επικοινωνήστε με τα Στελέχη της στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  προκειμένου να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο και την επίσκεψή σας! Περισσότερες πληροφορίες https://www.amydv.gr/2023/08/02/ibc2023/

Πληροφορίες: www.zixi.com & AmyDV *
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Zixi - Waltham, MA 5 Σεπτεμβρίου 2023

Στην ίδια κατηγορία