Στη Νο1 θέση, για μια ακόμη χρονιά, το δίκτυο COSMOTE από τις διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες Οokla και umlaut.

- «Tο πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 7η συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με την Ookla
- «Best in Test» για τις υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής για 9η συνεχόμενη φορά, από την umlaut.



30 Αυγούστου 2023 - Δύο ακόμη σημαντικές διακρίσεις απέσπασε το προηγμένο δίκτυο κινητής της COSMOTE, που ξεχώρισε και φέτος για την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα των υπηρεσιών του. Η COSMOTE ανακηρύχθηκε «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 7η συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το Speedtest® της Ookla®, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις mobile internet. Παράλληλα, έλαβε την πιστοποίηση «Best in Test» για 9η συνεχόμενη φορά για τις υπηρεσίες mobile internet και φωνής, από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, umlaut, πλέον τμήμα της Accenture.

«Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν την τεχνολογική μας υπεροχή και την ποιότητα του δικτύου μας. Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις μας για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών μας, αλλά και την αφοσίωση των τεχνικών μας, προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα, όπου κι αν βρίσκονται, και ολοκληρωμένες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δίκτυα για τις επόμενες δεκαετίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πελατών μας και κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε ο Executive Director Network Development & Operations, κ. Γιώργος Τσώνης.

Ookla: «Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα»

«Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» (Greece's Fastests Mobile Network 2023) αναδείχτηκε το δίκτυο COSMOTE για 7η συνεχόμενη χρονιά στα Speedtest AwardsTM της Ookla®. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ookla[1], η COSMOTE διατήρησε την ισχυρή θέση της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πετυχαίνοντας σκορ ταχύτητας (Speed ScoreTM) 130.00, (2ος: 59.08 και 3ος: 57.07), με τους συνδρομητές κινητής COSMOTE να απολαμβάνουν για άλλη μια φορά υπερδιπλάσιες κατά μέσο όρο ταχύτητες download από εκείνες των ανταγωνιστικών παρόχων κινητής.

Τα στοιχεία της Ookla προέκυψαν από περισσότερες από 637 χιλ. μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, σε πραγματικές συνθήκες, από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Τα tests έγιναν μέσω της εφαρμογής Speedtest® που είχαν «κατεβάσει» οι χρήστες στα smartphones τους, iOS και Android, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, σε ολόκληρη την επικράτεια. Περισσότερες πληροφορίες για τα «Speedtest Awards» στο www.speedtest.net/awards.

umlaut: «Best in Test» σε mobile internet και φωνή για 9η συνεχόμενη φορά

Την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα πέτυχε το δίκτυο κινητής COSMOTE συνολικά, αλλά και στις επιμέρους αξιολογήσεις των υπηρεσιών mobile internet και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων umlaut, λαμβάνοντας για 9η συνεχόμενη φορά την πιστοποίηση «Best in Test». Σύμφωνα με τα στοιχεία της umlaut, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE έχουν κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας στις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Ειδικότερα στις ταχύτητες download απολαμβάνουν, κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς παρόχους κινητής σε μεγάλες πόλεις, κωμοπόλεις, αλλά και στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Η πιστοποίηση «Best in Test» είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ανεξάρτητων συγκριτικών μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την umlaut την περίοδο 28 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2023 και επιπλέον στοιχείων crowdsourcing που συλλέχθηκαν από τον Δεκέμβριο 2022 μέχρι τον Μάιο 2023. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό (drive test tools) της umlaut σε 30 μεγάλες και μικρές πόλεις, καθώς και σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες mobile internet και φωνής, και καταγράφηκε η τελική εμπειρία των πελατών ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα φωνής, το χρόνο αποκατάστασης κλήσης, τη συνδεσιμότητα broadband 4G/5G, την ταχύτητα upload/download, την ταχύτητα πλοήγησης στο internet, την απρόσκοπτη παρακολούθηση HD/UHD/4K videos και την ταχύτητα απόκρισης σε OTT Voice apps και gaming. Μάθετε περισσότερα, εδώ.

COSMOTE 5G

H COSMOTE, που πρώτη έφερε στην Ελλάδα το 5G, διαθέτει το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα, με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 85% και ταχύτητες Mobile Internet, πάνω από 1Gbps σε πολλές περιοχές. Με την συνεχή επέκτασή του σε όλο και περισσότερες πόλεις, το COSMOTE 5G έχει φτάσει στην Αθήνα σε κάλυψη στο 97%, ενώ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 37 πόλεις στην Ελλάδα έχει φτάσει πάνω από 90%, ενώ στόχος είναι να φτάσει πανελλαδικά το 90% έως το τέλος του 2023.

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - COSMOTE - 30 Αυγούστου 2023

Στην ίδια κατηγορία