Η κάμερα KOMODO-X της RED DIGITAL CINEMA είναι ετοιμοπαράδοτη, σε ικανό απόθεμα για Εταιρείες Παραγωγής, Rental Houses & Δημιουργικούς Διευθυντές Φωτογραφίας.

Η KOMODO-X™ αποτελεί την επόμενη εξέλιξη της οικογένειας Καμερών KOMODO, πολλαπλασιάζοντας τους ρυθμούς καρέ (frame rates), τη δυναμική περιοχή και τη χρηστικότητα της αρχικής KOMODO προκειμένου να ανοίξει νέους δημιουργικούς δρόμους.



ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ KOMODO® ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Η KOMODO-X διαθέτει ίδιου μεγέθους 6K S35 Global Shutter αισθητήρα με την KOMODO, αλλά με νέα σχεδίαση και σημαντικές βελτιώσεις ως προς την αρχιτεκτονική.

Η βελτιωμένη λεπτομέρεια και το χρώμα στις σκιές σε συνδυασμό με τους διπλάσιους ρυθμούς καρέ σε 6K 80P και 4K 120P καθιστούν την KOMODO-X ένα ακόμα πιο ισχυρό εργαλείο για τους δημιουργικούς Διευθυντές Φωτογραφίας.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ I/O

Με σημαντικές βελτιώσεις για τις επαγγελματικές ροές εργασίας, η KOMODO-X μοιράζεται πλέον πολλές δυνατότητες με τη σειρά DSMC3™, διατηρώντας παράλληλα την εντυπωσιακά μικρή μορφή και το μέγεθος της KOMODO. Η ύπαρξη micro V-Lock επιτρέπει την άμεση σύνδεση επαγγελματικών micro V-Lock μπαταριών δίχως την ανάγκη χρήσης προσαρμογέων (adapters), ενώ η συμβατότητα με το επερχόμενο RED Pro I/O Module εξασφαλίζει την παροχή βοηθητικής τροφοδοσίας ρεύματος και τη συμβατότητα με V-Lock και Gold Mount μπαταρίες πλήρους μεγέθους (full sized).

Η ενισχυμένη λύση τοποθέτησης RF φακού με μηχανισμό κλειδώματος διατηρεί την ευελιξία της εναλλαγής, δίχως τη χρήση εργαλείων, μεταξύ πολλών τύπων τοποθέτησης φακών (mount types), ενώ παρέχει τη σταθερότητα και την ακαμψία που χρειάζονται οι επαγγελματίες. Επίσης, η KOMODO-X είναι απολύτως συμβατή με /i PL φακούς, χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα RED® RF σε PL.

12G SDI, DC-IN πλήρους μεγέθους, USB Type-C και υποδοχή ήχου που τροφοδοτείται με phantom power διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της KOMODO-X σε οποιαδήποτε επαγγελματική ροή εργασίας. Η KOMODO-X είναι συμβατή με τον DSMC3™ RED® 5-Pin to Single 3.5mm Adapter για την υποστήριξη των υπαρχόντων KOMODO μικροφώνων ή με τον DSMC3™ RED® 5-Pin to Dual XLR Adapter για μικρόφωνα XLR γενικής χρήσης.

Η ενσωματωμένη LCD οθόνη 2,9" παρέχει απλοποιημένο έλεγχο και προεπισκόπηση (preview) εικόνας σε setups μικρών διαστάσεων. Για monitoring μεγαλύτερης ακριβείας η KOMODO-X υποστηρίζει την LCD οθόνη αφής 7.0" DSMC3™ RED® Touch, η οποία αποτελεί monitor εξαιρετικής θέασης στο φως της ημέρας και υψηλής ανάλυσης για τοποθέτηση πάνω στην κάμερα (camera top), αλλά και μία λύση ελέγχου δίχως την ακαταστασία των καλωδίων.

IP ΣΥΝΔΕΣΗ

Η KOMODO-X είναι μία ισχυρή πλατφόρμα, η οποία προορίζεται για οποιαδήποτε ροή εργασίας που βασίζεται στο IP, από την εικονική παραγωγή έως τη ζωντανή μετάδοση. Με ενσωματωμένες τη USB Type-C σύνδεση και τη δυνατότητα Wi-Fi ελέγξτε την κάμερα από απόσταση χρησιμοποιώντας RED Control ή RED Control Pro καθώς και την IP μεταφόρτωση (offloading) των μέσων χρησιμοποιώντας FTPS ή In-camera Cloud Uploading (Frame.io και S3) λειτουργία. Επιπλέον, η KOMODO-X υποστηρίζει τον PTP συγχρονισμό με ακρίβεια καρέ ή τον genlock συγχρονισμό τριών επιπέδων του αισθητήρα με δυνατότητα άμεσου offset για την υποστήριξη LED volume παραγωγών με πολλές κάμερες.

Ακόμη, η KOMODO-X υποστηρίζει το RED Connect, μία δυνατότητα που παρέχεται με τη σχετική άδεια χρήσης, η οποία επιτρέπει τη ζωντανή μετάδοση (live broadcasting) 6K εικόνων απευθείας από την κάμερα μέσω IP, επεκτείνοντας την κινηματογραφική εικόνα της RED σε απεριόριστες νέες χρήσεις και εφαρμογές.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες ή χρήσιμες συμβουλές αναφορικά στην Κάμερα KOMODO-X καθώς και για τις άλλες αποτελεσματικές λύσεις της RED Digital Cinema επικοινωνήστε σήμερα με τους εξειδικευμένους Τεχνικούς Πωλήσεων της CALPRO στο τηλέφωνο 210-7220722 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Διαβάστε Πληροφορίες & Δείτε Φωτογραφίες στην Τεχνολογική Πύλη μας!

Πληροφορίες: www.red.com/komodo-x-black & CALPRO *
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - CALPRO - Αύγουστος 2023

Στην ίδια κατηγορία