Αποκλειστική χρήση φορητών υπολογιστών για πάνω από 4.000 εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ.

- Σύγχρονος εξοπλισμός και νέα ψηφιακά εργαλεία για τους εργαζομένους, που επιφέρουν μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.



25 Ιουλίου 2023 - Σε αντικατάσταση των σταθερών υπολογιστών με laptop τελευταίας τεχνολογίας για τους περισσότερους από 4.000 εργαζομένους που στεγάζονται στο Διοικητικό Μέγαρο προχώρησε ο Όμιλος ΟΤΕ. Η υλοποίηση του έργου έγινε στο πλαίσιο της ανακαίνισης του Διοικητικού Μεγάρου και συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός «έξυπνου» περιβάλλοντος εργασίας, με σύγχρονο ΙΤ εξοπλισμό και νέα ψηφιακά εργαλεία για τους ανθρώπους του Ομίλου. Παράλληλα, επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ετήσια βάση, φέρνοντας τον Όμιλο ΟΤΕ πιο κοντά σε έναν από τους πιο βασικούς στρατηγικούς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι η κλιματική ουδετερότητα στις εγκαταστάσεις του έως το 2025.



Η αντικατάσταση των σταθερών υπολογιστών με φορητούς ξεκίνησε το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πλέον, κάθε εργαζόμενος στο Διοικητικό Μέγαρο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και πρόσβαση σε νέα ψηφιακά εργαλεία κι εφαρμογές, που του επιτρέπουν να εργάζεται από όποιο σημείο επιθυμεί, εντός κι εκτός εταιρείας, να πραγματοποιεί ψηφιακές συναντήσεις εύκολα και απλά και να συνδέεται αυτόματα και ασύρματα στα video conference tools στις αίθουσες συναντήσεων. Επιπλέον, χάρη στη VoIP τηλεφωνία, οι σταθερές τηλεφωνικές γραμμές έχουν μεταφερθεί στους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων.

Ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η μετάβαση σε laptop only ήταν ένα μεγάλο και σύνθετο έργο, που απαιτούσε τη συνεργασία πολλών τμημάτων εντός Ομίλου για την ενσωμάτωση και υποστήριξη νέων τεχνολογικών λύσεων σε ευρεία κλίμακα. Μέσα από αυτό ενισχύουμε την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας, ενώ κάνουμε ακόμη πιο εύκολη και ευχάριστη τη συνεργασία μεταξύ ομάδων. Ταυτόχρονα, μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας που πετυχαίνουμε, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, μένοντας συνεπείς στους στόχους μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για το έργο αυτό, που αποτελεί ακόμη ένα βήμα για τη δημιουργία ενός κόσμου βιώσιμου, ενός κόσμου καλύτερου για όλους.»

Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κάθε επένδυση στην τεχνολογία είναι επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΟΤΕ μέσα από το έργο αυτό μειώνει τις εκπομπές από κατανάλωση ενέργειας. Το 2022 πέτυχε εξοικονόμηση ενέργειας άνω των 450.000 KWh, ενώ το 2023 η εξοικονόμηση αναμένεται να ξεπεράσει τις 850.000 KWh, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση περίπου 200 νοικοκυριών. Σημειώνεται πως στην πορεία για κλιματική ουδετερότητα, ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε το 2022 μείωση 86% στις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις του στην Ελλάδα, από την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το 2017.

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Όμιλος ΟΤΕ - 25 Ιουλίου 2023

Στην ίδια κατηγορία