το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 14:09

Monitors από την PMC - Η μόνη επιλογή για ένα κοινόχρηστο studio.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Sam Wheat και Marco Martini Sam Wheat και Marco Martini

Μετά από μία εκτεταμένη διαδικασία επιλογής, οι Sam Wheat και Marco Martini συμφώνησαν ότι τα monitors twotwo6 της PMC αποτελούσαν μακράν την καλύτερη επιλογή για το νέο τους studio στο Λονδίνο.

Η επιλογή ενός ζεύγους studio monitors αποτελεί μία πολύ προσωπική υπόθεση. Αυτό που λειτουργεί καλά για έναν άνθρωπο μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι όταν ο συνθέτης και παραγωγός Marco Martini και ο Sam Wheat, πρώην βασικός μηχανικός ήχου στα Metropolis Studios του Λονδίνου, συμφώνησαν να μοιραστούν ένα studio μαζί, δοκιμάζοντας πολλά συστήματα monitoring πριν να βρούνε το κατάλληλο και για τους δύο.

“Ψάχναμε για ένα ολοκληρωμένο monitor αναφοράς, ένα σύστημα που θα ακούγονταν υπέροχα, που δεν θα ήταν χρωματισμένο και που η εργασία μαζί του θα ήταν ευχάριστη” εξηγεί ο Sam Wheat. “Τα ηχεία είναι τόσο υποκειμενική υπόθεση, αλλά μπορεί κάποιος να εκφέρει άποψη όταν εργάζεται με αυτά σε έναν χώρο και έχοντας τη σωστή ισορροπία και ισχύ. Δοκιμάσαμε πέντε διαφορετικές εταιρείες και μοντέλα, αλλά τελικά ήταν τα monitors PMC twotwo6 που πληρούσαν όλες τις απαιτήσεις μας γι 'αυτό και στραφήκαμε σε αυτά.”

Έχοντας εργαστεί με τα ηχεία της PMC στο Metropolis, ο Wheat ήξερε τι ήταν δυνατό να προσφέρουν τα μεγαλύτερα monitors της εταιρείας και ήταν περισσότερο από ευτυχής να συμπεριλάβει τα nearfield προϊόντα της εταιρείας στη διαδικασία επιλογής.

“Κάτι που αναζητώ είναι ο ίδιος ήχος σε μικρή και μεγάλη στάθμη,” δηλώνει ο ίδιος. “Ξέρω ότι η PMC είναι σπουδαία σε αυτό και έτσι ήμουν πολύ ευτυχής να ακούσω την ίδια ποιότητα στα monitors twotwo6. Αρχικά αναζητούσαμε μία σχεδίαση τριών δρόμων επειδή αυτό ήταν που είχαμε προηγουμένως στο χώρο που μοιραζόμαστε. Ωστόσο, αυτά τα ηχεία της PMC είναι δίδρομα, αλλά έχουν καλύτερη απόδοση σε όλες τις συχνότητες από οποιοδήποτε από τα τρίδρομα που δοκιμάσαμε, που ήταν εκπληκτικά, αλλά προφανώς και μεγάλα.”

Ο Marco Martini προσθέτει ότι του άρεσε ιδιαίτερα η πιστή αναπαραγωγή του ήχου, ιδιαίτερα σε χαμηλή στάθμη. “Αυτό με εντυπωσίασε πραγματικά,” δηλώνει ο ίδιος. “Είναι ισορροπημένα και η εικόνα του ήχου εξαιρετική. Είναι πολύ δυνατά και αθόρυβα.”

Το studio των Martini και Wheat βρίσκεται στο Miloco Complex, στο Βόρειο Λονδίνο. Συμβαίνει, επίσης, να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Funky Junk, κάτι που είναι χρήσιμο, λέει ο Martini, αν χρειαστεί να δανειστούν επιπλέον εξοπλισμό, ή να πάρουν κάτι επισκευασμένο, όταν βιάζονται. Αρχικά, ο Martini μοιράστηκε αυτόν τον χώρο με τον παραγωγό Stevan Krakovic, αλλά όταν ο Krakovic μετακόμισε στη Φρανκφούρτη έπρεπε να στραφεί σε έναν νέο συνεργάτη και έτσι συνάντησε το Wheat μέσω της Ένωσης των Παραγωγών Μουσικής (Music Producers Guild).

“Παράλληλα με το Metropolis, είχα ένα studio στο Τότεναμ όπου αναπτύσσαμε καλλιτέχνες, αλλά αποφάσισα να επικεντρωθώ περισσότερο στη μίξη και ως εκ τούτου ασχολήθηκα λιγότερο με εκείνον τον χώρο, αν και εξακολουθεί να είναι δυνατός.” Ο Wheat δηλώνει: “Ο Marco επικοινώνησε μαζί μου την κατάλληλη στιγμή, όταν επιζητούσα τη συμμετοχή μου στο μετοχολόγιο ενός studio μετά την περίοδο του Τότεναμ.”

Το studio ήταν προηγουμένως mastering room και η εργασία για τον τσεκάρισμα της ακουστικής του ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν η Martini μετακόμισε σε αυτό. Ένας γρήγορος έλεγχος από την Munro Acoustics έδειξε ότι το δωμάτιο είχε ιδιαιτέρως ομοιόμορφη απόκριση συχνότητας και χρόνο αντήχησης, οπότε δεν χρειάστηκε περαιτέρω επεξεργασία. Με φυσικό φωτισμό, μία κουζίνα και ένα σαλόνι, καθώς και με αρκετό χώρο για ένα μεγάλο control room και booth, το studio είναι ιδανικό για μίξη, φωνητικά και overdubs.

Οι δύο εταίροι χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα, ο Wheat Pro Tools και Logic, ενώ ο Martini χρησιμοποιεί Steinberg Nuendo με Mac Pro, ενώ περιστασιακά χρησιμοποιεί Pro Tools και Logic, εάν πρέπει να εργαστεί άμεσα στα sessions του πελάτη.

“Χρησιμοποιούμε μετατροπείς UAD και SSL, με τα ηχεία της PMC να είναι τα κύρια near field monitors (ηχεία κοντινού πεδίου ακρόασης),” δηλώνει ο Wheat. “Στα εργαλεία του studio περιλαμβάνονται: API, SSL, Telefunken, Rupert Neve στην πλευρά της ηχογράφησης, μαζί με αρκετά synths και noise boxes. Υπάρχει στο studio και ένα πιάνο της Rhodes.”

Ο Martini προσθέτει: “Πάντα εργάζομαι ταυτόχρονα σε πολλά projects και έτσι παραμένω κυρίως in the box, χρησιμοποιώντας plugins από Universal Audio, Acustica, Waves και Native Instruments. Έχω την τάση να χρησιμοποιώ outboard εξοπλισμό κυρίως για τις ηχογραφήσεις. Αν τον χρησιμοποιώ στη μίξη, ξαναγράφω τα επεξεργασμένα tracks αμέσως, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με τις ανακλήσεις αργότερα, με την εξαίρεση του αξιόπιστου Tube-Tech LCA-2A μου που ζει στο mix buss μου.”

Ως προς τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκαν πρέπει να πούμε ότι αμφότεροι διαθέτουν εντυπωσιακά βιογραφικά. Ο Wheat έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες που έχουν βραβευτεί και σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπως οι John Legend, George Clinton, Rihanna και Amy Winehouse, ενώ ο Martini έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Ed Sheeran, George Michael και Mumford & Sons. Αυτές τις μέρες ο Wheat μιξάρει, ηχογραφεί και κάνει την παραγωγή σε ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής, συνεχίζοντας να αναπτύσσει νέους καλλιτέχνες. Ο Martini μιξάρει και γράφει μουσική, ενώ αντιμετωπίζει post production δουλειές, όπως σχεδίαση ήχου, foley και voice overs. Σήμερα μιξάρει ένα άλμπουμ για μία ιταλική μπάντα electro-pop που έφτιαξε και σύντομα θα αρχίσει να δουλεύει σε μία animated series του BBC.

“Με ένα κοινόχρηστο studio όπως αυτό, η ευελιξία είναι το κλειδί,” δηλώνει ο Wheat. “Επίσης, η ικανότητα να αυξάνει η στάθμη για σύντομο χρονικό διάστημα είναι σημαντική για το writing και το production stuff. Χρειάστηκε ένας μήνας για να δοκιμάσουμε τα monitors PMC 226 έναντι άλλων δίδρομων και τρίδρομων ηχείων από άλλα εδραιωμένα brands, αλλά επιλέξαμε τα twotwo6 επειδή αγαπάμε την ακριβέστατη στερεοφωνική εικόνα τους και τη σχεδόν απόλυτη σαφήνεια αυτών, γεγονός που πραγματικά μας βοηθά να καταλάβουμε τι συμβαίνει σε μία μίξη. Όταν αφήνουμε άλλους να χρησιμοποιούν το studio μας, λατρεύουν τον ήχο του χώρου και ειδικά τα monitors της PMC.”

 

Πληροφορίες: www.pmc-speakers.com & Kem Systems*
*Μεταπωλητής Ελλάδος

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Kem Systems - Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 15:02

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group