Οι Βουλευτικές Εκλογές 2023 είχαν τη σφραγίδα του Alpha!

Τον Alpha εμπιστεύθηκαν οι τηλεθεατές για την ενημέρωσή τους κατά τη χθεσινή ημέρα των εκλογών από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, δίνοντάς του την πρώτη θέση στο σύνολο της ημέρας με ποσοστό 12,6% στο δυναμικό κοινό (μη καθαρά μερίδια τηλεθέασης).



Και το κρίσιμο μισάωρο της ανακοίνωσης του πρώτου exit poll, 18:45-19:14, ο Alpha ήταν πρώτος με ποσοστό 15,2% στο σύνολο του κοινού (μη καθαρά μερίδια τηλεθέασης). 

Επιπλέον και στο διάστημα 20:00-20:44 που μεταδόθηκε η εκτίμηση του αποτελέσματος στο 100% και πάλι τον Alpha επέλεξαν οι τηλεθεατές με ποσοστό 15,8% στο δυναμικό κοινό (μη καθαρά μερίδια τηλεθέασης).

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Μάνεσης μετέφερε το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο μετέδιδε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό και στη συνέχεια η Ναταλία Γερμανού με την παρέα του «Καλύτερα δε γίνεται!» παρουσίασαν όλο το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα των εκλογών.  

Στις 17:00 ο Αντώνης Σρόιτερ έδωσε το σύνθημα της μεγάλης εκλογικής βραδιάς έχοντας δίπλα του την πιο δυνατή ομάδα: Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Μάνεσης, Λώρα Ιωάννου, Δήμος Βερύκιος. Από το ειδικά διαμορφωμένο πλατό πέρασαν οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής αλλά και πρόσωπα του Alpha για το δικό τους σχόλιο: Σταματίνα Τσιμτσιλή, Μιχάλης Αλικάκος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Παπανώτας, Αλίνα Κωτσοβούλου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης υπήρχε και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για τους συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής.

Ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του Ανδρέα Τσούνη στο πλατό που μίλησε από καρδιάς για τη σύζυγό του Φώφη Γεννηματά. «Νιώθω ότι με κάποιο τρόπο μας βλέπει είναι κοντά μας και προφανώς χαίρεται με την άνοδο του κόμματος και πιστεύω ότι μπορεί να σιγοτραγουδά ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ‘να ανέβουμε ακόμη λίγο πιο ψηλά, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα’», είπε συγκινημένος.  

Αργά το βράδυ ο Θεοφύλακτος Σπατούλας «εισέβαλε» στο πλατό με φακέλους ανά χείρας που περιείχαν όλα τα καυτά ζητήματα για την επόμενη ημέρα των πολιτών, με καταγεγραμμένες όλες τις εκκρεμότητες απευθύνοντας ερωτήματα προς τους καλεσμένους πολιτικούς.

Ο Alpha καινοτόμησε και στα social media με τη δημιουργία Viber channel #AlphaEkloges2023 μέσω του οποίου όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες είχαν real time ενημέρωση για όλες τις πολιτικές εξελίξεις και ειδήσεις, αποκλειστικό υλικό καθώς και τα εκλογικά αποτελέσματα.

Στα social media του σταθμού η real time ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς ήταν συνεχής με backstage υλικό και αποκλειστικές δηλώσεις των καλεσμένων του Alpha στο στούντιο και εκατοντάδες posts, tweets και μηνύματα.

Πληροφορίες: www.alphatv.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ALPHA - 26 Ιουνίου 2023

Στην ίδια κατηγορία