το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 11:26

Η DPA παρέχει εξαιρετικό Ήχο με τις Μικρότερες Κάψες Μικροφώνου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο κατασκευαστής από τη Δανία εισάγει στην αγορά τις πρώτες κάψες των 3mm ως προσθήκες στην υπάρχουσα σειρά μικροφώνων Lavalier d:screet™ και στην υπάρχουσα σειρά Headset μικροφώνων d:fine™.

Ανταποκρινόμενη άμεσα στο feedback από τη βιομηχανία του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η DPA Microphones προχωρά στην προσθήκη μικρότερης μικροφωνικής κάψας στις σειρές d:screet ™ και d:fine™ παρουσιάζοντας τη μικρότερη υψηλής τεχνολογίας κάψα μικροφώνου για επαγγελματικό ήχο.

6060 LAVALIER SUBMINIATURE BEIGE DPA lr

d:screet CORE 6060 (Μπέζ χρώμα)

 

Με την παρουσίασή τους να πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2018, τα Μικρόφωνα Υπομινιατούρες (Subminiature Microphones) d:screet CORE 6060 και 6061, καθώς και το Μικρόφωνο Υπομινιατούρα Κεφαλής (Subminiature Headset Microphone) d:fine CORE 6066 έχουν διάμετρο μόλις τρία χιλιοστά, δηλαδή δύο χιλιοστά μικρότερα από τα υπάρχοντα προϊόντα-μικρόφωνα μινιατούρες της Σειράς 4000 της DPA. Παρόλο που είναι μικρά στο μέγεθος, εμπεριέχουν την ισχυρή απόδοση, καθώς και τα τρία ενσωματώνουν την τεχνολογία μικροφώνων CORE by DPA που παρουσιάσθηκε προσφάτως από την εταιρεία, μειώνοντας την παραμόρφωση και αυξάνοντας τη δυναμική περιοχή.

6066 HEADSET SUBMINIATURE BEIGE DPA lr

d:fine CORE 6066 (Μπέζ χρώμα)

 

Ο Kalle Hvidt Nielsen, CEO της DPA, είναι σαφής ως προς αυτήν τη νέα σειρά προϊόντων με την ονομασία 6000, χαρακτηρίζοντάς τα ως ‘αναμφίβολα, τα καλύτερα μικρόφωνα μινιατούρες που δημιούργησε ποτέ η DPA.’
“Η διάθεση στην αγορά της πλέον προηγμένης τεχνολογίας και του καλύτερου δυνατού ήχου αποτελεί πάντα τη φιλοσοφία της DPA και σε σύγκριση με τα υπάρχοντα μικρόφωνα μινιατούρες της σειράς 4000, η σειρά 6000 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εμπρός.” Ο ίδιος δηλώνει: “Η ανάπτυξη αυτών των προϊόντων αποτέλεσε ένα τεράστιο εγχείρημα και αυτά που έχουμε μάθει έχουν ενισχύσει πραγματικά τις ήδη εξαιρετικές δυνατότητες μας Έρευνας και Ανάπτυξης. Είμαστε υπερήφανοι που εξυπηρετούμε την αγορά με τέτοια εργαλεία.”

Ο René Moerch, Διευθυντής Προϊόντων της DPA, είναι εξίσου ενθουσιασμένος.
“Η ποιότητα του ήχου είναι κάτι που θα περίμενε κανείς από ένα μικρόφωνο της DPA και παρά το μικρό μέγεθος τους η απόδοσή τους είναι παρόμοια με τις κάψες μινιατούρες των 5mm,” δηλώνει ο ίδιος. “Πράγματι, η κατώτερη τιμή του θορύβου όσο και η ικανότητά τους να αντέχουν στις υψηλές στάθμες ηχητικής πίεσης δίχως παραμόρφωση είναι καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη κάψα 3mm της αγοράς.”

Αρκετά χρόνια έρευνας δαπανήθηκαν στην ανάπτυξη αυτών των νέων καψών και κατά το διάστημα αυτό το προσωπικό R&D της DPA έχει επισκεφθεί θέατρα, κινηματογραφικά sets και τηλεοπτικά studio για να μάθουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς χρειάζονται οι πελάτες τους από ένα μικρόφωνο μινιατούρα.

“Η DPA διαθέτει ένα μεγάλο μεριδιο σε αυτές τις βιομηχανίες, ειδικά στο θέατρο όπου τα μικρόφωνα μας χρησιμοποιούνται τακτικά στις κορυφαίες παραστάσεις του Broadway και του West End,” αναφέρει ο Moerch. “Όλοι θέλουν ένα μικρότερο μικρόφωνο που να είναι οσο το δυνατον λιγότερο ορατό όταν φοριέται στο κεφάλι (ως headset) και να είναι εντελώς αόρατο όταν κρύβεται σε κοστούμια και περούκες. Επίσης, οι πελάτες επιθυμούν την εξαιρετική ποιότητα του ήχου και τη στιβαρότητα της DPA, ειδικά όταν πρόκειται για καλώδια που αντέχουν σε ζημιές και κάψες που μπορούν εύκολα να καθαριστούν για να απομακρυνθεί το μακιγιάζ και ο ιδρώτας. Οι κάψες μας των 5 χιλιοστών αποδίδουν ήδη σε όλα αυτά τα επίπεδα και έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα μικρόφωνο που να είναι εξίσου καλό, αλλά ακόμη μικρότερο, δημιουργώντας τεράστιο ενθουσιασμό σε αυτές τις βιομηχανίες.”

6060 LAVALIER SUBMINIATURE BLACK DPA lr

d:screet CORE 6060 (Μαύρο χρώμα)

 

Τα σχόλια από πελάτες που έχουν δοκιμάσει τα νέα μικρόφωνα ήταν αναμφίβολα θετικά.
“Το 6061 είναι η καλύτερη κάψα μικροφώνου μινιατούρα που κατασκεύασε η DPA,” αναφέρει ο Σχεδιαστής Ήχου Dan Samson, ενώ ο Σχεδιαστής Ήχου Gareth Fry, προσθέτει: “Όχι μόνον ο ήχος της σειράς 6000 με κάνει ευτυχισμένο, αλλά μικρότερο μέγεθος σημαίνει ότι οι performers που θα τα φορούν θα είναι και αυτοί ακόμα πιο ευτυχισμένοι.”

Ο Σχεδιαστής Ήχου Richard Brooker που χρησιμοποιεί το d:screet 4060 εδώ και πολλά χρόνια, θεωρεί ότι η μετάβαση στην νέα τεχνολογία ενισχυτών CORE by DPA ήταν ένα απίστευτο βήμα στην ποιότητα του ήχου, αλλά πιστεύει ότι η σειρά 6061 είναι ακόμα καλύτερη και μικρότερου μεγέθους.
“Είναι σπουδαίο το ότι μπορούμε να επιτύχουμε ήχο ποιότητας studio από ένα τόσο μικρό μικρόφωνο,” δηλώνει ο ίδιος. “Για μένα, είναι η καλύτερη κάψα μινιατούρα που κατασκεύασε η DPA.”

Ο Σχεδιαστής Ήχου Gareth Owen είναι εξίσου εντυπωσιασμένος, λέγοντας οτι αρχιζει να μην ειναι πια τοσο αστειο οταν κάποιος με ρωτάει απο ποτε οι ηθοποιοί πρόκειται να χρησιμοποιουν μικρόφωνα που να είναι χειρουργικά τοποθετημένα στα κρανία τους. ...Το 6061μπορει να μην αποτελεί ένα χειρουργικής εμφύτευσης στα οστά του κρανιου μικρόφωνο αλλά πλεον με σχεδον το μισό μέγεθος του 4061 και με την ίδια σπουδαία ποιότητα ήχου,αρχιζει να πλησιάζει κοντά.”

6066 HEADSET SUBMINIATURE BLACK DPA lr

d:fine CORE 6066 (Μαύρο χρώμα)

 

Όσον αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές και οι τρεις κάψες της Σειράς 6000 είναι πανκατευθυντικές (omnidirectional) και έχουν φάσμα συχνοτήτων 20Hz - 20kHz. Το μικρόφωνο lavalier d:screet 6060 παρουσιάζει θόρυβο μόλις 24dB (A), ενώ το μικρόφωνο lavalier d:screet 6061 και το μικρόφωνο κεφαλής (headset) d:fine 6066 εμφανίζουν θόρυβο μόλις 26dB (A). Δηλαδή παρόμοιο με τα υπάρχοντα μικρόφωνα μινιατούρες της σειράς 4000 της εταιρείας. Και οι τρεις κάψες είναι διαθέσιμες σε μαύρο και μπεζ χρώμα και θα προστεθούν περισσότερα χρώματα μεταγενέστερα.

Το d:fine 6066 επωφελείται, επίσης, από το πλήρες ανασχεδιασμένο ελαφρύ, ενιαίο μέγεθός του που ταιριάζει σε όλα τα headset που αναρτώνται πίσω από τα αυτιά για μέγιστη άνεση και διαθέτει μηχανισμό ελατηρίου για τη συγκράτηση κάτω από τα αυτιά και στο πλάι του κεφαλιού, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο boom, αυτό το νέο headset είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτησή του και διαθέτει μία επανασχεδιασμένη λύση για τον χειρισμό του καλωδίου που επιτρέπει στο καλώδιο να πέσει πίσω από την πλάτη εκείνου που το φορά ώστε να παραμείνει αόρατο.

“Το νέο μας headset αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εμπρός, επειδή είναι πολύ πιο ασφαλές και άνετο από τις προηγούμενες εκδόσεις,” εξηγεί ο Moerch. “Έίχαμε εξουσιοδοτήσει εν λευκώ τους σχεδιαστές μας προκειμένου να ανακαλύψουμε κάτι νέο και έχουν αναπτύξει ένα προϊόν που ξεπερνά τις προσδοκίες όλων. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το νέο headset μικρόφωνο θα είναι το headset μικρόφωνο που όλοι θα επιλέξουν αφού το δοκιμάσουν, το δουν και το ακούσουν.”

Τα νέα Μικρόφωνα Subminiature της DPA θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο.

 

Πληροφορίες: www.dpamicrophones.com/core & Audio & Vision*
*Διανομέας Ελλάδος

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Audio & Vision, Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 11:58

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group