το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 11:14

Η DPA Microphones στην IBC 2018 θα δώσει έμφαση στην Ανώτερη Ποιότητα του Ήχου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
DPA CORE d:fine 4266 Omni Flex Headset DPA CORE d:fine 4266 Omni Flex Headset

Τα Μικρόφωνα που ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία ενισχυτή CORE by DPA θα παρουσιαστούν και οι επισκέπτες καλούνται να τα δοκιμάσουν σε σταθμούς ακρόασης.

Πανίσχυρες, κομψές μικροφωνικές λύσεις που επιτρέπουν στους broadcasters να λαμβάνουν ζωντανό ήχο με studio ποιότητα θα επιδεικνύονται στο περίπτερο της DPA Microphones, στο Hall 8 (Περίπτερο D70), κατά τη διάρκεια της έκθεσης IBC 2018.

Σε συνεργασία με τον διανομέα Ολλανδίας, την εταιρεία Amptec, η DPA θα παρουσιάσει και θα επιδείξει όλη την γκάμα μικροφώνων της που αντανακλά τις βασικές αξίες της εταιρείας, όπως η καθαρότητα, η στιβαρότητα και η σταθερότητα. Με αυτά τα εργαλεία στη διάθεσή τους οι broadcast τεχνικοί μπορούν με σιγουριά να προβούν στη λήψη του ήχου σε όλο το εύρος της δυναμικής περιοχής, από έναν ψίθυρο έως μία κραυγή.

DPA DSCREET 4060 CORE OMNI MIC lr

DPA CORE d:screet 4060 Omni mic

 

Ένα highlight της έκθεσης θα αποτελέσει η τεχνολογία ενισχυτή της DPA που λανσαρίστηκε προσφάτως, η οποία μεταξύ άλλων ενισχύει τη σειρά μινιατούρων μικροφώνων της d:screet™. Εκτός από τη χρήση τους ως μικρόφωνα lavalier, αναρτημένα με ένα clip στο στήθος του ομιλούντα, αυτά τα μικρόφωνα είναι κατάλληλα για εφαρμογές όπου τα μικρόφωνα πρέπει να είναι κρυμμένα στα μαλλιά, ή στα ρούχα, ώστε να μην είναι ορατά στο κοινό. Οι επισκέπτες του περιπτέρου θα μπορούν να απολαύσουν πρακτικές - hands-on επιδείξεις από ειδικούς της DPA, οι οποίοι θα σας δείξουν πως μπορείτε να κρύψετε επιτυχώς αυτά τα μικρόφωνα δίχως την επιζήμια επίδραση στην ποιότητα του ήχου.

Από τότε που παρουσιάστηκε η τεχνολογία CORE της DPA υιοθετήθηκε άμεσα από χρήστες που εργάζονται στη broadcast, κινηματογραφική, μουσική και pro audio βιομηχανία, αλλά και στον κόσμο του θεάτρου επειδή χαμηλώνει τη συνολική παραμόρφωση και διευρύνει τη δυναμική περιοχή, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη πιο διαυγή ήχο.

Μία από τις πρώτες εταιρείες ενοικιάσεως εξοπλισμού που στράφηκε στη νέα τεχνολογία CORE by DPA ήταν η Terry Tew Light & Sound Hire. Η εταιρεία διαθέτει τώρα ένα πλήρες σύνολο CORE d:fine™ 4066 Headset Microphones (περισσότερα από 100 τεμάχια μικροφώνων κεφαλής) και είναι ενθουσιασμένη με την ποιότητα του ήχου τους.

“Είμαστε πάντα πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση των μικροφώνων headset της DPA, αλλά η νέα τεχνολογία CORE τα μεταφέρει σε ένα νέο επίπεδο ποιότητας ήχου,” δηλώνει ο Ιδρυτής της εταιρείας, Terry Tew. “Η δυναμική περιοχή είναι σημαντικά βελτιωμένη και υπάρχει μικρότερη παραμόρφωση σε όλες τις στάθμες.”

Άλλοι πελάτες της DPA εξάρουν τα πλεονεκτήματα των μινιατούρων μικροφώνων της DPA CORE d:screet 4061, αναφέροντας την ικανότητά τους να αποδίδουν έναν κατά πολύ πιο ανοιχτό και οργανικό ήχο. Ο παραγωγός και συνθέτης τραγουδιών, μουσικός και μηχανικός ήχου Mat Mitchell, ο οποίος συνεργάστηκε με μερικούς από τους μεγαλύτερους recording καλλιτέχνες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Nine Inch Nails, Tool, Katy Perry, Tegan and Sara, δηλώνει: “Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αρκετά room mics όταν μιξάρω drums και τα μικρόφωνα d:screet CORE 4061 ακούγονται τόσο ανοιχτά και φυσικά, ενώ προσθέτουν μία ωραία καθαρότητα στη μίξη των τυμπάνων. Επιπροσθέτως, έχω την τάση να ακούω τα tracks δυνατά και η τεχνολογία CORE μου προσδίδει λιγότερη παραμόρφωση και διατηρεί τη ζεστασιά και την καθαρότητα των μικροφώνων ακόμη και σε υψηλές Στάθμες Ηχητικής Πίεσης (SPLs). Αν θέλω τον ήχο ενός δωματίου χρησιμοποιώ το d:screet CORE 4061 μου. Η επίπεδη απόκρισή τους μου δίδει την αίσθηση ότι βρίσκομαι μέσα στο δωμάτιο.”

DPA CORE DVOTE 4099 lr

DPA CORE d:vote 4099

 

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά CORE by DPA είναι το Instrument Microphone (Μικρόφωνο Οργάνων) d:vote™ CORE 4099, η οποία σχεδιάστηκε για χρήση με πνευστά και ακουστικά όργανα όπως κιθάρα, βιολί, τσέλο και τρομπέτα/σαξόφωνο. Γνωστό για τo διακριτικό μέγεθός του και τις επιλογές ευέλικτης τοποθέτησης, το μικρόφωνο d:vote 4099 είναι ιδανικό για ποικιλία εφαρμογών που κυμαίνεται από το studio και το θέατρο έως τις ζωντανές παραστάσεις κατά τη διάρκεια μεταδόσεων στην primetime.

Για την ικανοποίηση των απαιτήσεων ως προς την ποιότητα των δημιουργών περιεχομένου, όπως οι δημοσιογράφοι για ζωντανές μεταδόσεις που βρίσκονται εν κινήσει, η DPA θα επιδείξει το μεγέθους τσέπης Digital Audio Interface MMA-A, έναν πρωτοποριακό δύο καναλιών προενισχυτή και A/D μετατροπέα (converter) που προσφέρει πρωτοφανή ποιότητα ήχου σε μονοφωνικές, dual και στερεοφωνικές εφαρμογές. Η λύση MMA-A λειτουργεί με οποιαδήποτε συσκευή iOS, Mac® ή PC υπολογιστή, καθιστώντας ευκολότερη όσο ποτέ άλλοτε την απευθείας μετάδοση ή την εγγραφή ήχου κρυστάλλινης ποιότητας οπουδήποτε στον κόσμο. Η μονάδα MMA-A διατίθεται με εναλλάξιμα Lightning και USB καλώδια για συνδεσιμότητα και με εισόδους MicroDot που της επιτρέπουν να συνδέεται με όλες τις κάψες της DPA, συμπεριλαμβανομένων των d:screet™ Miniature, d:fine™ Headset, d:vote™ Instrument. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί με Recording microphones (Μικρόφωνα Ηχογραφήσεων) της σειράς d:dicate™, συμπεριλαμβανομένων των shotgun μικροφώνων μέσω του προαιρετικού προενισχυτή MMP-G. Ακόμη, στην IBC θα επιδειχθεί το Digital Audio Interface MMA-A.

Η DPA θα επιδείξει και το Interview Microphone (Μικρόφωνο Συνεντεύξεων) d:facto™ καθώς και την εύκολη στη χρήση φορητή Surround λύση d:mension™.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο της DPA Microphones στην IBC 2018, Hall 10, Περίπτερο D70.

 

Πληροφορίες: www.dpamicrophones.com/core & Audio & Vision*
*Διανομέας Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 11:34

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group