το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:06

Η νέα λειτουργικότητα για τον επεξεργαστή D*AP8 MAP της Jünger Audio επιτρέπει σε μία μονάδα να καλύψει μία ολόκληρη ροή εργασίας Dolby®.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο επεξεργαστής ήχου  D*AP8 MAP της Jünger Audio Ο επεξεργαστής ήχου D*AP8 MAP της Jünger Audio

Χάρη σε μία νέα αναβάθμιση του Firmware, ο επεξεργαστής ήχου D*AP8 MAP της Jünger Audio είναι τώρα πιο εύκολος στη χρήση και προσφέρει τους πλέον νεότερους drivers για την τρέχουσα κάρτα κωδικοποιητή της Dolby®.

Junger Audio DAP8 MAP User Interface lr

Το user interface του επεξεργαστή D*AP8 MAP

 

Ο Monitoring Audio Processor (MAP) D*AP8 της Jünger Audio (ο μοναδικός επεξεργαστής στην αγορά που επιτρέπει στους broadcasters να ελέγχουν τον κωδικοποιημένο ήχο κατά Dolby Digital πριν από τη μετάδοσή του) έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες και λειτουργικότητα χάρη σε μία σημαντική αναβάθμιση του Firmware, η οποία θα παρουσιαστεί στην IBC 2018, στο περίπτερο 10.A49.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιοργάνωσής της, η εταιρεία συνεχίζει τις αναπτυξιακές εργασίες της ώστε να φέρει στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα. Η νέα αναβάθμιση του Firmware για τον μοναδικό επεξεργαστή MAP της Jünger Audio υπογραμμίζει αυτή την προσέγγιση, υποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση συνεχίζει κανονικά και χωρίς περιορισμούς, ενώ η αναδιοργάνωσή της υλοποιείται.

Ικανός για να προσφέρει προσομοίωση των μεταδεδομένων σε πραγματικό χρόνο ως standard λειτουργία, ο επεξεργαστής MAP της Jünger Audio συμπληρώνει το κενό που άφησε η Dolby όταν διέκοψε την παραγωγή του πολυκαναλικού ηχητικού εργαλείου DP570, το 2013. Το νέο Firmware (v3.0) προσφέρει ένα πολύ ευκολότερο στη χρήση interface και βελτιωμένη προειδοποίηση έτσι ώστε οι broadcast engineers να ενημερώνονται νωρίτερα εάν οι μετρήσεις πέφτουν εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.

Junger Audio DAP 8 MAP Workflow Dolby Metadata lr

Μεταδεδομένα στη ροή εργασίας Dolby

 

Επίσης, η έκδοση 3.0 του Firmware υπογραμμίζει τον ρόλο του MAP ως αντικαταστάτη του DP570, λόγω του ότι όταν είναι εξοπλισμένος με αποκωδικοποιητή και κωδικοποιητή Dolby® αποτελεί τη μόνη συσκευή στην αγορά που είναι ικανή να καλύψει μία πλήρη ροή εργασίας Dolby®. Μόνο ένας MAP μπορεί να αντικαταστήσει έως και επτά μη διαθέσιμους πλέον επεξεργαστές Dolby®, σε μία μονάδα εύκολης λειτουργίας.

Ο MAP της Jünger Audio συνδυάζει audio monitor controller και συσκευή μέτρησης του loudness και έχει σχεδιαστεί για έλεγχο της ποιότητας surround (5.1) και/ή στερεοφωνικών προγραμμάτων. Η ενσωματωμένη γεννήτρια Dolby® Metadata και ένας προαιρετικός αποκωδικοποιητής Dolby® επιτρέπουν στους χρήστες να αποκωδικοποιούν Dolby-E, Dolby-D (AC-3) και Dolby Digital plus (E-AC-3). Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για τη ζωντανή παρακολούθηση και για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα τρέχοντα πρότυπα και κανονισμούς (ITU 1770-3, ATSC A/85 ή EBU R128).

Με στόχο τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και την παρακολούθηση του loudness του ήχου για όσους εργάζονται στο περιβάλλον της παραγωγής ή του broadcast, ο MAP της Jünger Audio είναι ο μοναδικός επεξεργαστής Loudness στην αγορά που είναι σε θέση να προσφέρει προσομοίωση μεταδεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Η νέα διεπαφή χρήστη (user interface) συνδυάζει τώρα μέτρηση loudness και dialnorm, προσομοίωση των μεταδεδομένων, αλλά και setup και monitor control σε μία ιστοσελίδα (web page). Έχει βελτιστοποιηθεί για λειτουργία με ποντίκι ή με την αφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινό interface, για παράδειγμα σε υπολογιστή tablet. Αυτό απλοποιεί σημαντικά τις ροές εργασίας, ειδικά για εκείνους που γνωρίζουν το περιβάλλον Dolby® DP570/LM100.

Junger Audio MAP Metadata lr

Κάλυψη ολόκληρης ροής εργασίας Dolby με τα μεταδεδομένα

 

Ακόμη, η έκδοση v3.0 του Firmware προσφέρει βελτιώσεις στη λειτουργία προειδοποιήσεων του MAP, καθώς προσφέρει πλέον ανεξάρτητη προειδοποίηση για τις κύριες μετρήσεις και επιπρόσθετες προειδοποιήσεις και για τις τέσσερις log θύρες, όπου έκαστη παρακολουθεί έως και οκτώ κανάλια ανεξάρτητα από την πραγματική επεξεργασία σήματος στη συσκευή. Οι προειδοποιήσεις ενημερώνουν τον χειριστή σε περίπτωση υπέρβασης των προκαθορισμένων κατωφλίων του loudness και αυτά τα σήματα μπορούν να παραδοθούν μέσω SNMP και να τεκμηριωθούν στο προαιρετικό logging λογισμικό J*AM. Οι προειδοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την ενεργοποίηση αλλαγών στην επεξεργασία του σήματος, στην αναδρομολόγηση των καναλιών, ή για την απλή αλλαγή των φώτων προειδοποίησης (notification lights) εντός της εγκατάστασης.

Η έκδοση MAP του D*AP8 είναι τώρα εξοπλισμένη με τους νεότερους drivers για την τρέχουσα κάρτα CAT1100 της Dolby®, για λειτουργία κωδικοποιητή Dolby® D/D +. Λόγω των μειωμένων τιμών χονδρικής της νέας κάρτας κωδικοποιητή, η Jünger Audio μειώνει σημαντικά τις τιμές λιανικής για τον κωδικοποιητή DAP8 D/D+. Η έκπτωση ισχύει και για όλες τις άλλες εκδόσεις του D*AP8.

Η νέα λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες της έκδοσης MAP του D*AP8 (η προσομοίωση των μεταδεδομένων Dolby® είναι διαθέσιμη μόνο αν έχει εγκατασταθεί στη μονάδα αποκωδικοποιητής Dolby®). Το firmware μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Jünger Audio: www.jungeraudio.com

 

Μία επισκόπηση της νέας λειτουργικότητας είναι διαθέσιμη στο YouTube!
 

Πληροφορίες: http://junger-audio.com & AV SYS*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:40

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group