MPEG-H Audio διαθέσιμο σε μελλοντικές ενημερώσεις του Nuendo.

Steinberg και Fraunhofer IIS παρέχουν εγγενή υποστήριξη του MPEG-H Audio με τις ενημερώσεις του Nuendo που θα ακολουθήσουν.



Αμβούργο, Γερμανία - Σήμερα, η Steinberg, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικού λογισμικού και υλισμικού ήχου (hardware) στον κόσμο και το Ινστιτούτο Fraunhofer-για τα Integrated Circuits IIS, κύριος developer του συστήματος MPEG-H Audio, ανακοίνωσαν ότι οι επερχόμενες εκδόσεις του Nuendo θα διαθέτουν εγγενή υποστήριξη του MPEG-H Audio.

Χάρη στην απρόσκοπτη ενοποίηση με το πιο προηγμένο σύστημα Next Generation Audio (ήχου επόμενης γενιάς), οι δημιουργοί περιεχομένου και οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν τώρα να προσφέρουν εξελιγμένες εμπειρίες ως προς τον ήχο που αναμένει το κοινό σήμερα. Το νέο εύρος λειτουργιών rendering και authoring του Nuendo για MPEG-H Audio επιτρέπει στους παραγωγούς να δημιουργήσουν μία μοναδική εμπειρία ήχου δίχως να χρειάζεται να αποκλίνουν από τις customary ροές εργασίας τους. Επίσης, σημαίνει ότι η σχεδίαση, η επεξεργασία και η μίξη του immersive sound (καθηλωτικού ήχου) περιλαμβάνουν πλέον επιλογές εξατομίκευσης. Αυτή η μοναδική δυνατότητα του MPEG-H Audio απελευθερώνει την επιλογή δημιουργίας πλήρως ρυθμιζόμενων levels διαλόγου και προσαρμόσιμων ηχητικών περιγραφών. Επίσης, επιτρέπει την ενσωμάτωση πολλών γλωσσών, ακόμη και τη διαδραστική τοποθέτηση αντικειμένων. Ως εκ τούτου, οι δημιουργοί μπορούν να επιτρέψουν στο κοινό τους να επιλέξει την προτιμώμενη εμπειρία ήχου στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, τις ταινίες, στο streaming και στις προηγμένες μουσικές εμπειρίες και όλα αυτά επιπροσθέτως της απόλαυσης του καθηλωτικού ήχου. Χάρη στην εξαγωγή και την εισαγωγή MPEG-H BWF/ADM αρχείων οι χρήστες θα μπορούν να παράγουν νέες, ή να προσαρμόζουν υπάρχουσες μίξεις και να ανοίξουν την πόρτα στα πιο συναρπαστικά και εξατομικευμένα ηχητικά ταξίδια έως σήμερα. Ακόμη, είναι σε θέση να καθορίσουν τις πηγές ήχου που μπορούν να κινηθούν μέσα σε έναν τρισδιάστατο χώρο, όπως ακριβώς κάνουν στην πραγματικότητα, κάτι που προσδίδει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να υλοποιήσουν πλήρως το καλλιτεχνικό τους όραμα.

“Η συνεργασία με έναν από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στο audio post-production (μετα-παραγωγή ήχου) ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμάς και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι χρήστες του Nuendo θα εκτιμήσουν τις ευκαιρίες της εγγενούς ενσωμάτωσης MPEG-H Audio,” δηλώνει ο Harald Fuchs, Διευθυντής Προϊόντος MPEG-H Audio και Επικεφαλής Τμήματος Συστημάτων και Εφαρμογών Μέσων του Fraunhofer IIS. “Ανεξαρτήτως του αν είναι έμπειροι χρήστες των εργαλείων MPEG-H Audio τoυ Fraunhofer ή όχι, θα μπορούν εύκολα να αξιοποιήσουν τις νέες επιλογές στο μέγιστο δυνατό βαθμό.”

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε στους χρήστες μας το επόμενο παγκόσμιο πρότυπο στα συστήματα εξατομίκευσης του ήχου. Το MPEG-H Audio ανεβάζει την εμπειρία της ακρόασης σε ένα απολύτως νέο επίπεδο και θα ενσωματώνεται άψογα στην επόμενη κύρια κυκλοφορία του Nuendo”, δηλώνει ο Timo Wildenhain, Επικεφαλής Επαγγελματικού Ήχου της Steinberg. “Οι χρήστες μας είναι υπερήφανοι που βρίσκονται μεταξύ των πιο καινοτόμων στις βιομηχανίες τους και επιθυμούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργούν αβίαστα καθηλωτικό, εξατομικευμένο ήχο με το αξιόπιστο DAW τους.”

Πληροφορίες: www.steinberg.net & ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ *Nakas Music (Cyprus) Ltd.**Major Music Centre Ltd.**

   * Μεταπωλητής Ελλάδος

** Μεταπωλητές Κύπρου

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Steinberg - Αμβούργο, Γερμανία, 13 Απριλίου 2023

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία