το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 08:27

HitRadio FFH, Planet Radio και Harmony.FM ανακαινίζουν τα studios τους με κονσόλες μίξης ήχου Ruby της Lawo.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
O Daniel Fischer στο Studio του FFH O Daniel Fischer στο Studio του FFH

Η Radio/Tele επιχείρηση FFH στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας μόλις ολοκλήρωσε τη φιλόδοξη ανακαίνιση του studio του για τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της HitRadio FFH (ffh.de), Planet Radio (planetradio.de) και Harmony.FM (harmonyfm.de) με την αξιοποίηση μικτών Lawo Ruby, της νεότερης προσθήκης στην οικογένεια ραδιοφωνικών κονσολών και προϊόντων εικονικής μίξης (virtual mixing) της Lawo.

O FFH αποτελεί συνεχώς ένας από τους πιο δημοφιλείς Ιδιωτικούς Σταθμούς της Γερμανίας από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 1989. Τα κύρια και εφεδρικά studios του είναι τώρα εξοπλισμένα με συνολικά επτά επιφάνειες Ruby, όπου έκαστη ελέγχει τις μηχανές μίξης (mixing engines) Power Core. Περισσότερες Power Cores χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ενός εξελιγμένου δρομολογητή σήματος (router) και ενός conference matrix/intercom συστήματος σε όλο το εύρος της εγκατάστασης.

FFH Studio 2018 Daniel Fischer Julia Nestle 20 lr

Daniel Fischer και Julia Nestle στο Studio του FFH

 

Ο Jörg Polinski, Επικεφαλής Πληροφορικής και Εκπομπής (IT & Broadcasting) του Radio/Tele FFH εξηγεί: “Το νέο σύστημα μας από τη Lawo διαθέτει τεχνολογία αιχμής, είναι ιδιαιτέρως ευέλικτο και κατασκευασμένο για λειτουργία 24/7. Οι χειριστές μας μπορούν να δημιουργήσουν πρόγραμμα για οποιοδήποτε κανάλι με τη χρήση οποιουδήποτε studio, αλλά και να μοιράζονται ηχητικούς πόρους, κάτι που εξοικονομεί χρήματα τόσο ως προς τον εξοπλισμό, όσο και ως προς το προσωπικό. Το ηχητικό δίκτυο μας αποτελεί ένα dual-core redundant matrix που απασχολεί δύο Power Cores για δρομολόγηση, με ιδιαιτέρως ευέλικτο και ασφαλή τρόπο. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευτυχείς με αυτά τα αποτελέσματα.”

“Αυτό ήταν ένα πολύ φιλόδοξο studio project,” δηλώνει ο Marc Straehl CEO της SLG Broadcast, η οποία σχεδίασε και εγκατέστησε τα συστήματα σε συνεργασία με την εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων (integrator) Studio Hamburg MCI. “Αυτά τα νέα Ραδιοφωνικά προϊόντα από τη Lawo μας έδωσαν τα εργαλεία που χρειαζόμασταν ώστε να επιλύσουμε κάθε επιχειρησιακή πρόκληση που έθετε ο πελάτης. Αποτέλεσαν την πλέον ταιριαστή λύση.”
Είναι ιδιαιτέρως εύκολη η εκμάθηση της λειτουργίας της Ruby χάρη στo λογικό, εν τάξη layout του ελέγχου. Η φυσική επιφάνεια μίξης διατηρεί όλους τους επιλογείς που χρησιμοποιούν συνήθως οι DJs με τα χέρια τους, όπως faders, επιλογείς πηγής, ρυθμιστικά για monitor, ενώ επιλογές με λιγότερο συχνή χρήση όπως διαμόρφωση ήχου και επιλογές δρομολόγησης είναι άμεσα διαθέσιμες στις διάφορες οθόνες αφής αναλόγως των περιστάσεων. Αυτές οι οθόνες που δημιουργούνται με το λογισμικό VisTool GUI builder της Lawo μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και άλλων studio συσκευών και λογισμικού, προσφέροντας μία απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη.

Ruby 16F VL With Monitor with Vistool lr

Ruby 16F VL με Monitor και Vistool

 

“Τούτο είναι ιδιαιτέρως επαναστατικό,” σχολιάζει ο Straehl. “Στα περισσότερα studios βλέπεις μισή ντουζίνα monitors να απεικονίζουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο χειριστής. Όχι μόνον παρατηρείται το πήξιμο και η ακαταστασία ως προς την πληροφορία, αλλά αποσπάται και η προσοχή. Αλλά η Ruby επιτρέπει στους επιλογείς της κονσόλας να ενοποιούνται με τα συστήματα playout, τα τηλεφωνικά queues, τους codecs, ακόμη και με τα κοινωνικά μέσα καθώς και με τα συστήματα streaming video. Αντίο monitors, καλωσόρισες ανοιχτή θέαση!”

“Λάβαμε σημαντικά οφέλη από την εγκατάσταση των συστημάτων μας Lawo,” δηλώνει ο Polinski. “Οι editors και οι παρουσιαστές μας επωφελούνται από την ομαλή ροή εργασίας που οφείλεται από τη μίξη του hardware και λειτουργίας της οθόνης αφής. Αυτό το concept μειώνει τα σφάλματα και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της εργασίας. Επίσης καθιστά τα studios ιδιαιτέρως τακτοποιημένα! Η τεχνολογία βρίσκεται πίσω στο παρασκήνιο. Δεν βλέπεις πολλά ρυθμιστικά ελέγχου παντού, αλλά εξακολουθείς να έχεις στη διάθεση σου το πλήρες εύρος λειτουργιών που σου παρέχουν και οι παραδοσιακές κονσόλες.”

Η Ruby μπορεί να παραγγελθεί σε μεγέθη από 4 έως 60 faders, για desktop ή flush-mount τοποθέτηση. Η ευέλικτη μηχανή της Power Core είναι εξοπλισμένη με εκατοντάδες AES67 και MADI I/O κανάλια και μπορεί να επεκταθεί εύκολα με ένα εύρος plug-in καρτών για τη φιλοξενία ακόμη περισσότερων ψηφιακών και αναλογικών πηγών. Με 96 DSP κανάλια για τη δυναμική επεξεργασία του ήχου, με πολλαπλά AutoMix groups, αλλά και με ένα εσωτερικό routing matrix 1920 x 1920, η μηχανή Power Core ενσωματώνει όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μικρού μεγέθους 1RU πακέτο.

 

Πληροφορίες: www.lawo.com & Telmaco SA*
*Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 09:24

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group