Η Telemetrics θα αναδείξει τις νέες Καινοτομίες Ελέγχου Ρομποτικών Καμερών στην Έκθεση NAB 2023.

Η εταιρεία εορτάζει τη χρυσή επέτειο της επιτυχίας της Ρομποτικής Κάμερας.



Λας Βέγκας, 16-19 Απριλίου 2023 - Στην Έκθεση-Συνέδριο NAB 2023, η Telemetrics, καινοτόμος εταιρεία ως προς τον έλεγχο Ρομποτικής Κάμερας, γιορτάζει τα 50α γενέθλια της, εξυπηρετώντας τη Βιομηχανία με ποικιλία νέων προϊόντων καθώς και με επιπρόσθετες δυνατότητες για τα υπάρχοντα προϊόντα. Αυτός ο μισός αιώνας αφοσίωσης στη βελτιστοποίηση των εργασιών της παραγωγής εντός των φυσικών εγκαταστάσεων (on-premise) και εξ αποστάσεως συμπεριλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες για τη Βιομηχανία, όπως η τεχνολογία ακολουθίας ταλέντου και αντικειμένου reFrame® που βρίσκουμε στο Robotic Camera Control Panel RCCP-2A, τα συστήματα καμπύλης τροχιάς TeleGlide® και πιο πρόσφατα η νέα επιλογή τροφοδοσίας από μπαταρία για το Robotic Roving Platform camera pedestal με την ονομασία OmniGlide®.

Στο Περίπτερο C4425, η εταιρεία θα παρουσιάσει:

Νέο! Ασύρματη Επιλογή για το OmniGlide Roving Pedestal

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοποριακή πρωτιά, με την Telemetrics να αναπτύσσει ένα σύστημα επαναφορτιζόμενης μπαταρίας που τροφοδοτεί ένα προαιρετικό ασύρματο πομπό video μικρής καθυστέρησης για τη λύση OmniGlide Robotic Roving Platform. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούν το δημοφιλές robotic studio camera pedestal OmniGlide προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να αποφεύγουν εμπόδια σχεδόν οπουδήποτε στο studio δίχως τα καλώδια.

Για εκείνους που εργάζονταν με τους περιορισμούς των παραδοσιακών robotic studio camera pedestals, η μοναδική σχεδίαση της λύσης OmniGlide βοηθά στην κίνηση όσο κανένα άλλο studio rover και τώρα με τον προαιρετικό ασύρματο πομπό και το σύστημα μπαταρίας για να λαμβάνει εντολές από το control panel RCCP-2A, το βάρος των πραγματικά βαρέων καλωδίων στο rover έχει τελικά αφαιρεθεί. Το ασύρματο σύστημα περιλαμβάνει τώρα ένα σύστημα μπαταριών με δυνατότητα εναλλαγής τους, το οποίο προσδίδει στο OmniGlide συνεχή χρόνο λειτουργίας 8-10 ωρών, ανάλογα με το φορτίο που μεταφέρει. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν στο rover και οι νέες μπαταρίες να αντικατασταθούν (χωρίς καλιμπράρισμα εκ νέου |recalibration), δίδοντας στους χρήστες πλήρη λειτουργία 24 ωρών εάν αυτό απαιτείται. Αυτές οι μπαταρίες μπορούν να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω του control Panel RCCP-2A.

Τώρα θεωρείται το πιο ευέλικτο (και αισθητικά ευχάριστο) studio camera pedestal της αγοράς και στις νέες δυνατότητες της τρέχουσας χρονιάς για το OmniGlide περιλαμβάνονται: “Path Planning”, η οποία αποδίδεται από το control panel που συνεργάζεται με το rover και Collision Avoidance, η οποία διατηρεί το rover σε ασφαλή λειτουργία ενώ «μαθαίνει» το περιβάλλον εργασίας. Συνδυαστικά, αυτές οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να πλοηγούνται στις σύνθετες μη-γραμμικές διαδρομές εντός ενός studio, ή κάποιου χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις με τμήματα του σκηνικού και με το προσωπικό. Το ειδικό λογισμικό υποβοηθούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη επιτρέπει στο rover να μάθει ενστικτωδώς τον χώρο στον οποίο λειτουργεί και να βρει την ασφαλέστερη διαδρομή με τα λιγότερα εμπόδια από το σημείο Α στο σημείο Β.

4K Pan/Tilt Σύστημα

Telemetrics RoboEye (RE-2)

Η Telemetrics RoboEye (RE-2), με το 4K block αισθητήρα 1" Exmor™, προσφέρει λήψη εικόνας υψηλότερης ποιότητας (στα 30 ή 60 fps) από οποιαδήποτε άλλη ρομποτική κάμερα μικρών διαστάσεων στην κατηγορία της, με έξοδο 12G, η οποία είναι τώρα διαθέσιμη με SDI BNC συνδετήρες (connectors), ή με Fiber (για διανομή σήματος σε μεγαλύτερη απόσταση) με συνδέσεις μέσω SFP module (παρέχεται από τον πελάτη).

Η εταιρεία έχει βελτιώσει το Robotic Camera Control Panel RCCP-2A με το πακέτο λογισμικού STS (Studio) ώστε να περιλαμβάνει πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες που μπορούν να αφομοιωθούν και να τεθούν σε λειτουργία πολύ πιο διαισθητικά.

Στο Περίπτερο της Telemetrics οι επισκέπτες της Έκθεσης ΝΑΒ 2023 θα δουν ποικιλία νέων και ενημερωμένων λειτουργιών. Πρώτη είναι η βελτιωμένη “Robotic Status”, η οποία παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στους χειριστές σχετικά με τη λειτουργία των ρομποτικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται. Παλαιότερα, το σύστημα εμφάνιζε την κατάσταση μέσω “progress bar chart”, δεικνύοντας, για παράδειγμα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, πόσο ψηλά βρίσκονταν η ανυψωτική στήλη Televator®. Τώρα το λογισμικό δημιουργεί ακριβείς μετρήσεις για το πόσο ψηλά ή χαμηλά λειτουργούν τα συστήματα.

Στο Περίπτερο της Έκθεσης ΝΑΒ 2023 η Telemetrics θα αναδείξει και τη νέα διεπαφή ελέγχου κάμερας (camera control interface ) μεταξύ της pan/tilt κεφαλής μικρού μεγέθους Telemetrics CP-S5 και ποικιλίας καμερών τύπου DLSR που προέρχονται από εταιρείες όπως Blackmagic Design, Canon, Hitachi, Ikegami, Panasonic και Sony, προσφέροντας στους δημιουργούς ντοκιμαντέρ για τη φύση, στους επαγγελματίες φωτογράφους και σε άλλους τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και video υψηλής ποιότητας μέσω remote control ακριβείας από μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.

Robotic Camera Control Panels (RCCP)

To control panel RCCP-2A

Η Telemetrics συνεχίζει να προσθέτει νέες δυνατότητες στο πιο πλήρως εξοπλισμένο control panel ρομποτικής κάμερας της Βιομηχανίας, το οποίο βελτιστοποιεί τις ροές εργασίας και καθιστά τη λειτουργία της ρομποτικής κάμερας ταχύτερη, ευκολότερη και πιο αποτελεσματική από ποτέ άλλοτε. Στη NAB, στις νέες δυνατότητες του control panel RCCP-2A που θα επιδεικνύονται ζωντανά περιλαμβάνονται: Prep Execute, Motion Edit, Enhanced Trim Shot και InFlight Bumping.

Η πρώτη, δηλαδή η Prep Execute, προσδίδει στους χρήστες τη δυνατότητα της καθοδήγησης των ρομποτικών ώστε να προετοιμαστούν για τη μετακίνηση σε μία αρχική θέση και όταν θα είναι έτοιμες μπορούν τώρα, με το πάτημα ενός πλήκτρου, να πραγματοποιήσουν την κίνηση. Η δυνατότητα InFlight Bumping επιτρέπει στους χειριστές να προβαίνουν σε ρυθμίσεις ως προς την αντιμετώπιση κίνησης τελευταίας στιγμής του ταλέντου, ή να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο στις αλλαγές της ροής εργασιών της παραγωγής. Έτσι παρέχεται pushing ή bumping των κινήσεων της κάμερας “In flight.”

Η δυνατότητα Motion Edit διευκολύνει το set up και την πραγματοποίηση των κινήσεων της λήψης. Πρόκειται για μία preset staring θέση που καταγράφει όλα όσα κάνει ο χειριστής και τα αναπαράγει. Είναι εξαιρετικό για περίπλοκες μη-γραμμικές κινήσεις. Παλαιότερα έπρεπε να καταγράψετε ολόκληρη την κίνηση. Τώρα ο χειριστής μπορεί να επιστρέψει και να καταγράψει ξανά με ξεχωριστό axis. Τέλος, η δυνατότητα Enhanced Trim Shot καθιστά το RCCP-2A πιο λειτουργικό από πριν. Υπάρχει μία νέα διεπαφή για τον χρήστη (User Interface) ώστε να δεικνύει αμέσως στον χειριστή τις trimmed λήψεις, γεγονός που το καθιστά πολύ πιο φιλικό προς τον χρήστη. Επίσης, καθιστά τις trimmed λήψεις πολύ πιο εύχρηστες.

Το panel RCCP-2A θα παρουσιαστεί και με τη βελτιωμένη ακολουθία ταλέντων και αντικειμένων που περιλαμβάνεται στο λογισμικό ακολουθίας ταλέντων με υποβοήθηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), δηλαδή στο reFrame®, το οποίο διατίθεται με τα πακέτα λογισμικού STS Studio και LGS Legislative. Νέοι, φέτος, είναι και οι Ultra-Wide Band αισθητήρες, οι οποίοι προσθέτουν ένα τρίτο layer ακολουθίας στην αποδεδειγμένη ακολουθία προσώπου και αντικειμένων. Τούτο προσφέρει περισσότερο βελτιωμένη ακρίβεια κατά την ακολουθία ατόμων από την κάμερα. Χρησιμεύει και ως τεχνολογία εντοπισμού θέσης, ή χωρικής ευαισθητοποίησης σε πραγματικό χρόνο που καθιστά το ReFrame ως το πιο ακριβές και αξιόπιστο λογισμικό ακολουθίας ταλέντων που διατίθεται στην αγορά.

“Ευφυές” Τροφοδοτικό

Η Telemetrics έχει αναπτύξει ένα νέο τροφοδοτικό πολλών λειτουργιών για τα robotic camera control συστήματά της, το οποίο περιλαμβάνει μικρή LCD οθόνη για σήμανση (labeling) καθώς και για τις διαγνώσεις. Το PS-RM2-48 περιλαμβάνει και Ethernet συνδεσιμότητα προσδίδοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν και να παρακολουθούν την παροχή ρεύματος εξ αποστάσεως. Τούτο χρησιμεύει και ως δυνατότητα ασφαλείας, επειδή τώρα οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το ρεύμα που αντλείται από το τροφοδοτικό.

Το PS-RM2-48 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση εξ αποστάσεως components ρομποτικής κάμερας και παρέχει πολύ περισσότερη ενέργεια από τα προηγούμενα τροφοδοτικά. Στο παρελθόν μία Robotic Roving Platform Telemetrics OmniGlide θα απαιτούσε 3 ή 4 standard τροφοδοτικά (ένα για το rover, το Televator® και την pan/tilt κεφαλή). Τώρα, με αυτό το νέο προϊόν, οι χρήστες μπορούν να τροφοδοτήσουν όλα τα εξαρτήματα με ένα μόνον τροφοδοτικό. Επομένως, είναι πιο εύκολο στη χρήση, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο ικρίωμα (rack) και είναι πιο ολοκληρωμένο. Το τροφοδοτικό PS-RM2-48 έχει αρχίσει να παραδίδεται με όλα τα νέα συστήματα ρομποτικής κάμερας της Telemetrics.

Πληροφορίες: www.telemetricsinc.com & AmyDV * & Ariston BTS *
* Μεταπωλητές Ελλάδος κατά αλφαβητική σειρά

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Telemetrics Inc - Λας Βέγκας, 16-19 Απριλίου 2023

Στην ίδια κατηγορία