το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 13:35

Wheatstone: Το SMPTE ST 2110 γίνεται Πραγματικότητα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μία από τις πρώτες, πραγματικά καλές επιδείξεις εγκατάστασης SMPTE ST 2110 πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της NAB στα πλαίσια του IP Showcase, όπου συμμετείχαν οι συμβατές κατά το AES67 δικτυακές μονάδες I/O (που η Wheatstone ονομάζει BLADEs).

Ως κατασκευαστής IP δικτυακών συστημάτων ήχου ειδικά για εκπομπή, η Wheastone έχει επιδείξει το ενδιαφέρον της για το προσφάτως ευρέως υιοθετημένο πρότυπο SMPTE 2110-30, το οποίο καθορίζει τη μορφή του format AES67 για streams ήχου.

To WheatNet-IP audio network BLADE αποτέλεσε μονάδα που βρίσκονταν μεταξύ άλλων που προέρχονταν από 60 και περισσότερους κατασκευαστές, όπου όλες συνεργάζονταν σε ένα ζωντανό πλήρως IP studio που βασίζεται στο SMPTE ST 2110. To IP Showcase όχι μόνον επέδειξε τη συμβατότητα λειτουργίας πολλών διαφορετικών μονάδων σε μία IP εγκατάσταση, αλλά απέδειξε πως η συμβατή κατά AES67 δικτύωση ήχου μπορεί να ωφελήσει μία broadcast εγκατάσταση.

Το AES67 είναι ένα πρότυπο IP μεταφοράς ήχου, το οποίο εξαλείφει αποτελεσματικά την πρακτική HD/SDI audio embedding/de-embedding με video και όλο το υλισμικό (hardware) που αφορά τις HD/SDI ροές εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος ήχου από τo control room σας στο master control μπορεί να μορφοποιηθεί για AES67 και να συγχρονιστεί εκ νέου με video, καθώς κάθε πακέτο σε stream ήχου AES67 μεταφέρει time stamp. Το AES67 είναι ένα πρότυπο για IP audio multicast transport που χρησιμοποιεί το Precision Time Protocol IEEE 1588 ως master clock reference.

Ρωτήσετε τους μηχανικούς συστημάτων και πωλήσεων της AV SYS και της Wheatstone για το τι μπορείτε να κάνετε τώρα ώστε να προετοιμάσετε την IP υποδομή ήχου για το SMPTE ST 2110.

Το IP Showcase στην έκθεση NAB 2018 είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των Audio Engineering Society, Alliance for IP Media Solutions, Advanced Media Workflow Association, European Broadcasting Union, IABM, Society of Motion Picture & Television Engineers, Video Services Forum και NAB Show, μαζί με έναν αυξανόμενο αριθμό κατασκευαστών που αναπτύσσουν διαλειτουργικά IP συστήματα. Ξεκινώντας από την IBC το 2016, αυτή είναι η τέταρτη φορά που οργανισμοί προτυποποίησης της βιομηχανίας και εμπορικοί οργανισμοί συναντήθηκαν σε μία διεθνή εμπορική έκθεση για να αποδείξουν τα επιχειρηματικά και δημιουργικά οφέλη των πραγματικού χρόνου IP ροών σήματος και για να ενθαρρύνουν την υιοθέτησή τους στη broadcast και media βιομηχανία.

 

Πληροφορίες: www.wheatstone.com & AV SYS*
* Διανομέας Ελλάδος & Κύπρου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 13:43

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group