Η Ikegami θα παρουσιάσει Broadcast Κάμερες και Monitors Νεότερης Γενιάς στη NAB 2023.

Στο εύρος δυνατοτήτων περιλαμβάνονται δυνατότητες HFR, IP και UHD HDR για διάφορες εφαρμογές παραγωγής, όπως σε studio, σε στάδια καθώς και από κινητές μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων.



Mahwah, NJ - Η Ikegami, ηγέτης στις HD και UHD κάμερες καθώς και στον εξοπλισμό παραγωγής για τηλεοπτικούς σταθμούς, δίκτυα και άλλους δημιουργούς περιεχομένου, θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του ευρέως φάσματος συστημάτων κάμερας και monitoring εξοπλισμού broadcast ποιότητας στην Έκθεση NAB 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-19 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας. Ως Εκθέτης στο περίπτερο C3819 του Central Hall, η Ikegami θα αποκαλύψει μία ολοκαίνουργια, ιδιαιτέρως προσιτή IP/HFR κάμερα (επιπρόσθετες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης). Αυτή θα ενταχθεί στη σειρά καμερών υψηλής δυναμικής περιοχής (high-dynamic-range) 3-CMOS της Ikegami, συμπεριλαμβανομένης της 4K-UHD IP και ικανής για υψηλό ρυθμό καρέ (high-dynamic-range) κάμερας UHK-X700 και της full-studio έκδοσης της κάμερας UHK-X750, καθώς και της IP 3G-HD κάμερας HDK-99, της 2K-HD κάμερας HDK-73, της 4K-UHD κάμερας μικρών διαστάσεων UHL-43, αλλά και της εξαιρετικά μικρών διαστάσεων 4K-UHD κάμερας UHL-F4000.

Η IP, UHD HDR και HFR Κάμερα Ikegami UHK-X700

H κάμερα Ikegami UHK-X700 με δυνατότητες IP, UHD HDR και HFR

Η Ikegami UHK-X700 είναι μία κάμερα στιβαρής κατασκευής, η οποία συνδυάζει το σήμα υψηλής ποιότητας με την ευέλικτη συνδεσιμότητα. Η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί σε pedestal, ή τριπόδι, ή να λειτουργήσει και πάνω στον ώμο. Το εμπρός άκρο της περιλαμβάνει 3 αισθητήρες CMOS UHD 2/3 ίντσας με global shutter για την ελαχιστοποίηση των artifacts κατά τις λήψεις με οθόνες LED, ή σε σκηνές με φωτισμό από φλας ή strobe. Περιλαμβάνεται πλήρης υποστήριξη για HDR/SDR και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ χρωματικών χώρων BT.2020 και BT.709. Προαιρετικά είναι δυνατή η HFR λήψη με ταχύτητα έως και 2x σε UHD, ή έως και 8x σε HD μέσω του σταθμού βάσης (base station). Όταν συνδυάζεται με τον σταθμό βάσης Ikegami BSX-100, ή τη μονάδα ελέγχου κάμερας (camera control unit) CCU-X100, η UHK-X700 μπορεί να παράγει ταυτόχρονα UHD/HD video formats. Η IP διασύνδεση εισόδου/εξόδου για video, ήχο και ενδοεπικοινωνία (intercom) είναι διαθέσιμη σύμφωνα με τα πρότυπα SMPTE ST.2110, προαιρετικά στον σταθμό βάσης ή στο CCU. UHD video είναι διαθέσιμο ως 12G-SDI feed απευθείας από την κεφαλή της κάμερας, επιτρέποντας την ενσωμάτωση σε ένα ασύρματο σύστημα. Με βάρος μόνον 5 κιλά, η UHK-X700 διαθέτει δυνατότητα τοποθέτησης φακού B4 (lens mount) και οπτική ευαισθησία F10 όταν λειτουργεί με UHD/59,94p.

Η απολύτως Studio Έκδοση UHK-X750 της Κάμερας Ikegami UHK-X700 με δυνατότητα IP, UHD HDR και HFR

Η UHK-X750 της Ikegami είναι μία απολύτως studio κάμερα με όλες τις δυνατότητες της UHK-X700, εκτός εκείνων που ισχύουν για τη φορητή λειτουργία στον ώμο. Η UHK-X750 προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους και ευκολότερη τοποθέτηση εν συγκρίσει με μία φορητή κάμερα με τηλεφακό και supporter. Επιπροσθέτως, κατά τη σχεδίαση της απολύτως studio κάμερας Ikegami UHK-X750 έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ευκολία του service και στη δροσερή λειτουργία.

Η 3G, 3-CMOS, 4K-ready HDR Κάμερα Ikegami HDK-99



Η Ikegami HDK-99 ενσωματώνει 3 αισθητήρες CMOS 2/3 ίντσας 2,6 megapixel, έκαστος ικανός να καταγράψει Full HD εικόνες ανάλυσης 1920 x 1080, με δυναμική περιοχή 1.200% και ευαισθησία F11 στα 60Hz σε συνδυασμό με μεγάλο λόγο σήματος προς θόρυβο και modulation depth. Υποστηρίζονται formats HD 1080p, 1080i και 720p. Η HDK-99 συνδέεται με τον μικρών διαστάσεων και ελαφρύ 3G σταθμό βάσης οπτικής ίνας BSX-100 χρησιμοποιώντας έως και 6.500 πόδια SMPTE καλώδιο κάμερας με τροφοδοσία από το σταθμό βάσης, ή έως και έξι μίλια χρησιμοποιώντας οπτική ίνα μίας λειτουργίας (single mode) και τοπική τροφοδοσία. Με μία προαιρετική άδεια και μία πλακέτα παρέχεται SDI 12G έξοδος από τον BSX-100, επιτρέποντας την οικονομικά προσιτή μετάβαση από την HD στην UHD παραγωγή. Επίσης, μία προαιρετική MoIP πλακέτα είναι διαθέσιμη για τη μετάβαση στη IP συνδεσιμότητα κατά το πρότυπο ST.2110. Η HDK-99 παρέχει HLG mode σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ITU-R BT.2100 για υψηλή δυναμική περιοχή. Επίσης, υποστηρίζεται ευρεία γκάμα χρωμάτων. Έως και πέντε HDR gamma curves μπορούν να φορτωθούν στην κάμερα για την άμεση μετάβαση στη λειτουργία της υψηλής δυναμικής περιοχής με διαφορετικά πρότυπα.

H HDTV, 3-CMOS, HDR-ready Κάμερα Ikegami HDK-73



Η HDK-73 της Ikegami είναι μία dockable Full-HD κάμερα πολλαπλών ρόλων σχεδιασμένη για broadcast παραγωγή σε SDR και HDR. Διατίθεται ως πλήρες σύστημα που περιλαμβάνει CCU, σύνδεση οπτικής ίνας, viewfinder και remote contro. Η λήψη εικόνας πραγματοποιείται από αισθητήρες CMOS 2/3 ίντσας 2,6 megapixel, έκαστος ικανός να καταγράψει Full HD εικόνες ανάλυσης 1920 x 1080 με εξαιρετικά μεγάλη δυναμική περιοχή άνω του 600%, υψηλή ευαισθησία (F12 στα 59,94 Hz) και υψηλό λόγο σήματος προς θόρυβο. Στις δυνατότητες της περιλαμβάνονται πλήρως ψηφιακή επεξεργασία σήματος, προηγμένη ψηφιακή διόρθωση με λεπτομέρεια, με ανεξάρτητη διόρθωση (οριζόντια και κάθετα), για τα κόκκινα, πράσινα και μπλε σήματα, αλλά και με προαιρετικό anti-moiré filtering. Η υβριδική log gamma επεξεργασία επιλέγεται από τον χειριστή για τη δημιουργία HDR εικόνων, επιτρέποντας την τηλεοπτική μετάδοση σκηνών υψηλής αντίθεσης με εικόνα πλήρους λεπτομέρειας σε όλο το εύρος της φωτεινότητας, από τα τονισμένα σημεία έως τις σκιασμένες περιοχές. Ο πλήρης χειρισμός του ψηφιακού σήματος εκτελείται από έναν επεξεργαστή που λειτουργεί με έως και 38 bit depth.

Η 3-CMOS, 4K UHD, πολλαπλών χρήσεων Κάμερα μικρών διαστάσεων Ikegami UHL-43



Η UHL-43 είναι μία box-style κάμερα μικρών διαστάσεων, σχεδιασμένη για εφαρμογές όπως ρομποτικά studios, μεταδόσεις ζωντανών εκδηλώσεων, τηλεόραση κοινοβουλίων και point-of-view καταγραφή εικόνας. Η κεφαλή της κάμερας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε μονάδα στήριξης, όπως remote pan & tilt, βραχίονα μεγάλου μεγέθους ή με βάση για ανάρτηση-τοποθέτηση από πάνω. Η UHL-43 χρησιμοποιεί 3 αισθητήρες UHD CMOS 2/3 ίντσας με την ίδια ροή εργασίας και δομή ελέγχου εξ αποστάσεως με τις κάμερες UHK-X700 και UHK-750 από τη σειρά Unicam XE της Ikegami. Σε αντίθεση με τις κάμερες που χρησιμοποιούν τεχνολογία ενός chip ή pixel-offset, η ενσωμάτωση 3 αισθητήρων CMOS UHD ανάλυσης καθώς και οπτικών πρισμάτων παρέχει πραγματική ανάλυση καταγραφής 2000TVL, αναπαραγωγή χρωμάτων υψηλής ποιότητας και πλήρη ελευθερία από ψευδή χρώματα. Διαθέσιμη ως HD μοντέλο, η κάμερα UHL-43 μπορεί να αναβαθμιστεί για να παρέχει 4K-UHD. Standard διαθέσιμη είναι η υποστήριξη για HLG HDR σε HD και UHD. Διατίθενται επιλογές εξόδου που υποστηρίζουν 12G-SDI ή 4 x 3G-SDI μέσω ηλεκτρικού καλωδίου ή οπτικής ίνας. Όλες οι λειτουργίες ελέγχου είναι προσβάσιμες στην κεφαλή της κάμερας, ή μέσω μιας επιλογής remote control panels από τη σειρά OCP της Ikegami. Η ενσωματωμένη Ethernet διασύνδεση επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο από σχεδόν οποιαδήποτε απόσταση, καθιστώντας αυτήν την κάμερα ιδανική για εξωτερικές μεταδόσεις που ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Η 4K, HDR, 3-CMOS Κάμερα Ikegami UHL-F4000 που είναι κατάλληλη για γυρίσματα σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού



Η Ikegami UHL-F4000 είναι μία μικρών διαστάσεων και ελαφριά UHD HDR κάμερα με μικρή κατανάλωση ενέργειας, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε εφαρμογές όπως εναέρια λήψη video και ρομποτικό studio. Οι αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας που διαθέτει καταγράφουν έγχρωμο video broadcast ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών νύχτας ή ημέρας. Η κεφαλή της κάμερας χρησιμοποιεί 3 CMOS global shutter αισθητήρες που καταγράφουν φυσικές εικόνες, απολύτως καθαρές από γεωμετρικές αλλοιώσεις και flash band effects. Στις δυνατότητες ρυθμίσεων της εικόνας περιλαμβάνονται: αφαίρεση θορύβου, ψηφιακό zoom, μείωση θολότητας, sharpening της εικόνας, κάθετη αντιστροφή εικόνας και επιλογή HD-από-UHD segment. Η duplex σύνδεση οπτικής ίνας παρέχει επικοινωνία μεταξύ κεφαλής της κάμερας και CCU. Είναι εφικτή η τοποθέτηση τους σε απόσταση έως και 10χλμ. Η οπτική ίνα μπορεί να ενσωματωθεί σε bidirectional core μέσω ενός optical circulator και να περάσει μέσα από single-core optical rotary που χρησιμοποιείται με ένα μικρό gimbal. Η μόνη άλλη απαιτούμενη σύνδεση με την κεφαλή της κάμερας που απαιτείται αφορά στην τροφοδοσία συνεχούς ρεύματος 12 volt. Στα άλλα σήματα περιλαμβάνονται genlock και remote control interface ως προς το CCU.

ΝΕΟ: Το 31 ιντσών SD/HD/3G-SDI broadcast ποιότητας Full-HDTV Monitor Ikegami ULE-315U


Η νεότερη προσθήκη στην ευρεία γκάμα picture monitors της Ikegami ονομάζεται ULE-351U και πρόκειται για ένα Full-HDTV μοντέλο 31,5 ιντσών broadcast ποιότητας, με SD/HD/3G-SDI καθώς και HDMI, PC (VGA), αλλά και dual composite video (NTSC /PAL) εισόδους. Φιλοξενούμενο σε ένα στιβαρό μεταλλικό πλαίσιο, διαθέτει ευρεία γωνία θέασης (178 μοίρες οριζόντια και κάθετα), φωτεινότητα 450 cd/τετραγωνικό μέτρο, αναλογία αντίθεσης 1.400:1 και ένα εξαιρετικό φάσμα 16,7 εκατομμυρίων χρωμάτων. Στις δυνατότητες της λειτουργίας του περιλαμβάνονται οπίσθιος LED φωτισμός, ενσωματωμένος 3D comb filter decoder, μείωση θορύβου, μετατροπή format από interlaced σε progressive, αυτοματοποιημένο pixel shift και auto source sequencing. Στις δυνατότητες συνδεσιμότητας του περιλαμβάνονται διπλές είσοδοι ήχου, USB θύρα για ενημερώσεις του firmware και τυπική AC EIC είσοδος για το ενσωματωμένο τροφοδοτικό. Στο monitor ενσωματώνονται στερεοφωνικά ηχεία. Το monitor ζυγίζει 28,5 λίβρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με freestanding τοποθέτηση, ή με 200 x 200 mm VESA ανάρτηση. Όλες οι λειτουργίες είναι προσβάσιμες από το εμπρός panel, ή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο ασύρματο remote control. Η γλώσσα του μενού στην οθόνη μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ Αγγλικής, Ισπανικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Ιταλικής.

Πληροφορίες: www.ikegami.com & Bon Studio *
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Ikegami Electronics (ΗΠΑ) - Mahwah, NJ - 29 Μαρτίου 2023

Στην ίδια κατηγορία