το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 17:23

Ο Sound Designer/Composer Watson Wu περιγράφει πως κατέγραψε τα ηχητικά εφφέ της ταινίας δράσης Baby Driver.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
O Watson Wu χρησιμοποιεί μικροφωνικές λύσεις της DPA Microphones O Watson Wu χρησιμοποιεί μικροφωνικές λύσεις της DPA Microphones

Ως γνωστόν τα μικρόφωνα της DPA διατηρούν την εξαιρετική απόδοσή τους υπό σκληρές συνθήκες λήψης για ποικίλα projects συμπεριλαμβανομένων του πρόσφατου διαφημιστικού της Mercedes-Benz® Καναδά και ενός επερχόμενου βιντεοπαιχνιδιού.

DPA Microphones Watson Wu DPA 4062 AMG commercial Photo by AJ Curle lr

Φωτογραφία: AJ Curle

 

Όταν η ταινία δράσης Baby Driver, η οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, προβλήθηκε στους κινηματογράφους, το κοινό ένοιωσε την καρδιά του να χτυπά δυνατά με τα ηχητικά εφφέ από την μηχανή αυτοκινήτου να έρχονται κατευθείαν στο πρόσωπο του χάρη στην προσπάθεια του Sound Designer/Composer Watson Wu. Για να καταγράψει τους αυθεντικούς ήχους οχήματος, ο Wu, που από καιρό θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους στον τομέα των ηχογραφήσεων, βασίστηκε στον αξιόπιστο εξοπλισμό του που αποτελείται από τα μικρόφωνα της DPA. Από το 2001 ο Wu δημιούργησε βραβευμένο ηχητικό περιεχόμενο για βιντεοπαιχνίδια, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις.

Για την ταινία Baby Driver ο Wu χρησιμοποίησε δύο πανκατευθυντικά (Omnidirectional) Lavalier Μικρόφωνα d: screet ™ 4061 της DPA για να καταγράψει τμήματα του κινητήρα των αυτοκινήτων και ήχους εντός του θαλάμου επιβατών των αυτοκινήτων. Επίσης, ο Watson χρησιμοποίησε ένα μικρόφωνο για τους εξωτερικούς ήχους των αυτοκινήτων.

“Για την ταινία Baby Driver χρησιμοποίησα το d: screet 4061 για να καταγράψω την πλήρη συχνότητα και τους έντονους ήχους”, λέει ο Wu. “Το d: screet 4061 αιχμαλωτίζει αρκετές από τις χαμηλές συχνότητες, κάτι που δίδει αυτόν το επιθετικό ήχο που επιθυμώ. Μπορούν να τοποθετηθούν εκατοντάδες πόδια μακριά με τα καλώδια επέκτασης MicroDot-microDot. Είναι ένα φανταστικό μικρόφωνο.”

Για τους εσωτερικούς ήχους από τον θάλαμο των επιβατών ο Watson καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού δίπλα σε έναν επαγγελματία οδηγό, με το σήμα από τα μικρόφωνα να κατευθύνονται στον εγγραφέα 788T-SSD της Sound Devices που βρίσκονταν στην αγκαλιά του. Τα μικρόφωνα d: screet 4061 τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα Mini Windjammer της Rycote® και με τη βοήθεια μονωτικής ταινίας ήταν πιασμένα στόν χωρο της μηχανής, επιτρέποντας στο hood να κλείσει. Ο Wu κατέγραφε έως και οκτώ ήχους ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου του στερεοφωνικού συστήματος του οχήματος, του ήχου κοντά στις εξατμίσεις και του θαλάμου των επιβατών.

“Το μικροσκοπικό d: screet 4061 μου παρείχε αρκετή από την απόκριση των χαμηλών συχνοτήτων, αλλά και την υψηλή συχνότητα που χρειαζόμουν,” προσθέτει ο Wu. “Συνέχισαν να λειτουργούν παρά τον ζεστό καιρό της Ατλάντα και τον καυτό χώρο του κινητήρα. Τα μικρόφωνα μου από την DPA ήταν πολύ συνεπή με το σύνολο των ήχων κατά τη διάρκεια των πολυήμερων recording sessions. Καταστρέψαμε, κυριολεκτικά, τρία αυτοκίνητα με την τόση σκληρότητα που τα οδηγήσαμε, αλλά παρά τη ζέστη και την κακομεταχείριση, τα μικρόφωνα της DPA συνέχισαν να δουλεύουν χωρίς καθόλου προβλήματα.”

DPA Microphones Watson Wu DPA 4062  for Gearbox Software Photo by Seth Johnson lr

Φωτογραφία: Seth Johnson

 

Ακόμη, ο Wu ήταν ενθουσιασμένος με τον ήχο που κατάφερε να καταγράψει από το μικρόφωνο d:dicate 4017B της DPA. “Το d: dictate 4017B είναι ένα πολύ ευέλικτο μικρόφωνο που μπορεί να προβεί σε λήψεις με ένα ευρύ φάσμα στάθμης, από τους πιο ήσυχους ψιθύρους έως τους πιο δυνατούς ήχους, διατηρώντας παράλληλα την ευχάριστη αίσθηση στο αυτί,” δηλώνει ο Wu. “Πολλά μικρόφωνα άλλων κατασκευαστών έχουν μία δυσάρεστη παραμόρφωση που σας κάνει να τραβήξετε το κεφάλι σας πίσω, αλλά το d: ditate 4017B προσφέρει ωραίο, τολμηρό και ευχάριστο ήχο.”
Εκτός από την ταινία Baby Driver, ο Wu χρησιμοποίησε πρόσφατα τα μικρόφωνα του που κατασκευάζει η DPA σε ένα διαφημιστικό της Mercedes-Benz® Καναδά, με τίτλο Hearing is Believing. Το διαφημιστικό προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και η μίξη του έγινε σε 9.1 Dolby Atmos, παρέχοντας την εμπειρία 4D με τον ήχο να βρίσκεται στο προσκήνιο. “Κλήθηκα να τοποθετήσω μικρόφωνα και εντός και έξω από ένα εξαιρετικό, high-end αυτοκίνητο Mercedes-Benz® AMG E63S,” προσθέτει ο Wu. “Με πάνω από 600 ίππους, καταγράψαμε το αυτοκίνητο να κάνει κύκλους, πλαγιολισθήσεις, σαλίγκαρο και πολλά άλλα. Χρησιμοποιήσαμε το d: screeτ 4061 στον κινητήρα, το πανκατευθυντικό μικρόφωνο μινιατούρα d: screet™ 4062 για καταγράψουμε ήχους κατά την ολίσθηση και το κάψιμο, καθώς και το d:dicate 4017B για να καταγράψουμε τους ήχους του αυτοκινήτου από τα περάσματά του. Τα μικρόφωνα της DPA πραγματικά έλαμψαν με τη λήψη του επιθετικού ήχου που ήθελε να ακούσει το κοινό.”

Ο Wu εργάζεται επί του παρόντος για ένα βιντεοπαιχνίδι χρησιμοποιώντας το νέο Lavalier μικρόφωνο d: screet™ CORE 4061 για να καταγράψει τους ήχους του κινητήρα. “Χρησιμοποίησα το d: screet CORE 4061 και το d:dicate 4017B για να καταγράψω τους ήχους των ελαστικών,” λέει ο Wu. “Μίσθωσα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τοποθετήσαμε τα μικρόφωνα εξωτερικά. Περνούσαμε πάνω από χαλίκι, γέφυρα, γρασίδι και υγρό πεζοδρόμιο. Στο βιντεοπαιχνίδι ακούτε τους ήχους της επιφάνειας που οδηγείτε μαζί με τον κινητήρα και την εξάτμιση. Τα μικρόφωνα της DPA δούλεψαν εξαιρετικά καλά. Το dicate 4017B είναι ένα ελαφρύ μικρόφωνο που μου επέτρεψε να το τοποθετήσω με βεντούζα στο αυτοκίνητο. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με άλλα μικρόφωνα. Είναι αρκετά ελαφρύ και καταγράφει ιδιαίτερης εστίασης και γλυκούς ήχους.”

DPA Microphones Watson Wu DPA 4062 lav mic for Gearbox Software Photo by Seth Johnson lr

Φωτογραφία:  Seth Johnson

 

Εκτός από τον ασυναγώνιστο ήχο που παρέχεται από τα μικρόφωνα της DPA, ο Wu είναι πολύ ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση που λαμβάνει ως πελάτης. Σύμφωνα με τον Wu: “Λατρεύω το σύστημα υποστήριξης της DPA. Γνωρίζω ότι η εταιρεία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση ή ζήτημα που έχω με έναν γρήγορο και επαγγελματικό τρόπο. Μπορώ να στείλω τα μικρόφωνα στο Κολοράντο για μία απλή τροποποίηση και να τα λάβω πίσω πολύ γρήγορα. Όντας λάτρης των μικροφώνων είμαι πάντα περίεργος για το τι μπορούν να κάνουν και για πάνω από μία δεκαετία είμαι ιδιαιτέρως εντυπωσιασμένος από την DPA. Είμαι πολύ έμπειρος στα ακραία εφφέ. Χρειάζομαι την DPA για κάθε εργασία εγγραφής οχημάτων που φέρω εις πέρας. Τα μικρόφωνα της DPA παρέχουν συνέπεια ως προς τον ήχο. Μπορώ να επεκτείνω την απόσταση των DPA μικρoφώνων μου, ακόμη και για πολύ μεγάλα μήκη, όπως συνέβη με την εγγραφή ενός 18άρι τροχού για ένα βιντεοπαιχνίδι και γνωρίζω ότι θα πάρω τις καλύτερες δυνατές ηχογραφήσεις. Από τότε που ήμουν παιδί αγαπάω τον ήχο. Ο ήχος αποτελεί μουσική στα αυτιά μου και ενθουσιάζομαι πολύ όταν χρησιμοποιώ τα μικρόφωνα μου από την DPA.”

 

Πληροφορίες: www.dpamicrophones.com/core & Audio & Vision*
*Διανομέας Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 18:20

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group