Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων Παραγωγών στον Ελληνικό Κόσμο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 τα εγκαίνια δύο νέων παραγωγών του Ιδρύματος Μείζονος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Εγκαινιάστηκαν η νέα παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας με τίτλο «Διαδραστική Περιήγηση στο Ιερό των Δελφών» στη «Θόλο», καθώς και η νέα εκπαιδευτική έκθεση «Το Πάρκο της Επιστήμης».



Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια
Είσοδος έκθεσης «Το πάρκο της Επιστήμης»
Από το εσωτερικό της «Θόλου» Εικονικής Πραγματικότητας
Από τους σταθμούς με κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας
Στιγμιότυπο από τους σταθμούς με κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας
Από το εσωτερικό του «Πάρκου της Επιστήμης»
«Πάρκο της Επιστήμης»
H Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στις νέες δράσεις: «Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας Εικονικής Πραγματικότητας στη χώρα και πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση του εθνικού πολιτιστικού αποθέματος δημιουργεί διαδραστικές παραγωγές και ψηφιακά μουσεία πάντα με γνώμονα την ανάδειξη και διάχυση της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας. Είμαστε σίγουροι ότι τόσο η νέα μας παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο» για το Ιερό των Δελφών, όσο και η νέα εκπαιδευτική έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αποτελέσουν μία ακόμα ευκαιρία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη χρήση νέων τεχνολογιών και θα γίνουν ένας ακόμα πόλος προσέλκυσης επισκεπτών».

Από αριστερά: Δημήτρης Λαθουράκης, Ευαγγελία Παρζάλη
Από αριστερά: Λίλα και Ιωάννα Λαλαούνη
Από αριστερά: Νίκος Κεστσόγλου, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Δημήτρης Τζούρος
Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Ιωακειμιδης Γιώργος, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Δημήτρης Εφραίμογλου
Από Αριστερά: Ηλίας και Έρση Κλή, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Δημήτρης Εφραίμογλου, Amy Peck, Σοφία Εφραίμογλου
Από Αριστερά: Φαίη Μπέη και ο σύζυγός της κος Κατσαρός, Σοφία Εφραίμογλου, Δημήτρης Εφραίμογλου
Ίρις Κρητικού, Σοφία Εφραίμογλου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ Δημήτρης Εφραίμογλου αναφέρθηκε με συγκίνηση στα 25 χρόνια λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου», καθώς και στις μελλοντικές παραγωγές που σύντομα θα είναι διαθέσιμες στο κοινό: «Το ΙΜΕ, με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, έχει δημιουργήσει στον «Ελληνικό Κόσμο» το νέο πολυδύναμο Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα. Έχοντας ξεκινήσει από τον «Εικονικό Κινηματογράφο» το 1999 και στη συνέχεια την «Κιβωτό» και τη «Θόλο», σήμερα αξιοποιούμε τις νεότερες τεχνολογίες ΑR-XR-VR σε ατομικούς σταθμούς με κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας... Σύντομα διαθέσιμα θα είναι η νέα προβολή για το Άγιο Όρος στη «Θόλο», ένα νέο πρότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο ο επισκέπτης μας θα αναλαμβάνει τον ρόλο ενός από τους συντρόφους του Θησέα στην αποστολή του στην Κνωσό και το διαδικτυακό κανάλι του ΙΜΕ στη διεύθυνση tv.ime.gr με επιλεγμένες παραγωγές και δραστηριότητες του Ιδρύματος...».

Από το εσωτερικό του «Πάρκου της Επιστήμης»
«Πάρκο της Επιστήμης»
Από το εσωτερικό του «Πάρκου της Επιστήμης»
«Πάρκο της Επιστήμης»
Από το εσωτερικό του «Πάρκου της Επιστήμης»
«Πάρκο της Επιστήμης»

Στη συνέχεια, ακολούθησαν προβολές της νέας παραγωγή στη «Θόλο» και ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες για τη νέα παραγωγή στη «Θόλο»: http://delphi.tholos254.gr

Πληροφορίες για το «Πάρκο της Επιστήμης»: http://hellenic-cosmos.gr

Παρατηρήσεις: Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου - ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Στην ίδια κατηγορία