Έγκριση νομικών εξόδων δικηγορικής εταιρείας CLAYTON UTZ LAWYERS & εξόδων παροχής εγγυοδοσίας στο πλαίσιο συζήτησης αγωγής ΕΡΤ εναντίον TV PLUS Pty Ltd.

Διαβάστε ακολούθως την Απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ σύμφωνα με το Πρακτικό αριθμ. 325 του Διοικητικού Συμβουλίου της 23-02-2023:



Στην Αθήνα, σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00, στα γραφεία της εταιρίας συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ»), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ασκούντος καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ασκών καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, ο κ.Νικόλαος Ελματζιόγλου, η κα Ιωάννα Στεφανάκη, ο κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο κ. Εμμανουήλ Παπανικήτας και ο κ. Ιωάννης Δάρρας, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρέστησαν επίσης ο κ. Βασίλειος Πατσιαντός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, αρχίζει η συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων της ημερησίας διατάξεως :

Θέμα 76ο: Έγκριση νομικών εξόδων δικηγορικής εταιρίας CLAYTON UTZ LAWYERS και εξόδων παροχής εγγυοδοσίας στο πλαίσιο της συζήτησης αγωγής της ΕΡΤ ΑΕ εναντίον της εταιρίας TV PLUS Pty Ltd. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ύστερα από την ΑΔΣ 3747/15.01.2021 (Πρακτικό 251, Θ. 18ο: Παροχή εξουσιοδότησης για νομικές ενέργειες στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να διακοπεί η παράνομη αναμετάδοση των καναλιών της ΕΡΤ από την πλατφόρμα TV Plus στην περιοχή), αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών με αρ. πρωτ.: 2023/331/21.02.2023 και τη συζήτηση που έγινε, αποφασίζει ομόφωνα για την υποστήριξη και διασφάλιση των συμφερόντων της ΕΡΤ ΑΕ και εγκρίνει δαπάνη 40.000,00 δολαρίων Αυστραλίας στη δικηγορική εταιρία CLAYTON UTZ LAWYERS για την υπαγωγή σε διαμεσολάβηση (mediation) πριν την κύρια συζήτηση στο Δικαστήριο, απαραίτητη προδικασία με σκοπό την πιθανή εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης, καθώς και δαπάνη 40.000,00 δολαρίων Αυστραλίας για την περίπτωση που το Δικαστήριο ζητήσει την καταβολή εκ μέρους της ΕΡΤ «εγγυοδοσίας» μετά από την υποβολή σχετικού αιτήματος της εταιρίας TV PLUS, χρήματα που θα τηρηθούν σε ειδικό λογαριασμό των δικηγόρων (trust account) και θα αποδοθούν μόνο με δικαστική εντολή σε περίπτωση που η αγωγή της ΕΡΤ ΑΕ δεν γίνει δεκτή.

Ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ορίζεται ως δευτερεύων διατάκτης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ - ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Πληροφορίες: www.ert.gr

Παρατηρήσεις: Απόφαση - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (ΕΡΤ ΑΕ) - Αθήνα, 23.02.2023 - Αρ. Πρωτ.: 5396

Στην ίδια κατηγορία