το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 12:03

Ο Ρ/Σ Master FM απολαμβάνει το ντεμπούτο του στην ψηφιακή τεχνολογία με την AEQ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Ρ/Σ Master FM ανήκει σε μία μικρή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο μουσικό ραδιόφωνο με συνεργαζόμενους σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας.

Ο Master FM είναι μία νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στο μουσικό ραδιόφωνο. Ο κεντρικός σταθμός βρίσκεται στη Mostoles, ανατολικά της Μαδρίτης. Ο Master FM διαθέτει συμμαχικούς σταθμούς στις περιοχές Asturias, Seville και Extremadura, που βρίσκονται στη Βόρειο, Νότιο και Δυτική Ισπανία αντίστοιχα.

Μία ψηφιακή κονσόλα AEQ CAPITOL IP εγκαταστάθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του MASTER FM με σκοπό να παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου στους ακροατές του. Αυτή η κονσόλα μίξης ήχου αποτελεί εξαιρετική λύση remote broadcasting για τους συμμαχικούς σταθμούς.

Ως τώρα το σήμα του Master FM παράγονταν με τη χρήση μίας αναλογικής κονσόλας AEQ BC-2000. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του, José Manuel Espadas, η αλλαγή αυτή ήταν επιτακτική λόγω των νέων τεχνικών απαιτήσεων, της ανάγκης για πιο ευέλικτη ροή εργασίας, καθώς και της ζήτησης υψηλότερης ποιότητας ήχου.

Τώρα, με τη νέα ψηφιακή κονσόλα AEQ CAPITOL IP απλοποιείται η ON AIR εργασία και επιτρέπεται η δημιουργία παραγωγής ταυτόχρονα με το broadcasting. Χάρη στα 10 buses εξόδου της ο Master FM μπορεί να καταγράφει τα προγράμματα του, να τα αποστέλλει για streaming και για FM ραδιοφωνική εκπομπή ταυτοχρόνως, ακόμη και να αποστέλλει διαφορετικό περιεχόμενο μέσω έκαστου από αυτά τα μέσα.

Το studio, διαμορφωμένο σε self-control mode, περιλαμβάνει τρία μικρόφωνα προσκεκλημένων, όπου το βασικό είναι ένα διπλού-διαφράγματος πυκνωτικό μικρόφωνο που τροφοδοτείται με 48V phantom που παρέχει η CAPITOL IP, ενώ διάφορα PCs είναι άμεσα συνδεδεμένα στην κονσόλα μέσω USB in/out interfaces και δεν απαιτείται η χρήση καρτών ήχου. Ακόμη διαθέτει σύστημα monitoring και μερικά ακουστικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον κο. Spadas, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός της υψηλής ποιότητας που παρέχεται από το διπλό τηλεφωνικό υβρίδιο που περιλαμβάνεται στην AEQ CAPITOL IP, κάνοντας τις φωνές των ακροατών που τηλεφωνούν στον Σταθμό να ακούγονται πιο φυσικές, ενώ επιτρέπει στον Παρουσιαστή τη συνομιλία του με δύο εισερχόμενες κλήσεις ταυτοχρόνως.

 

Πληροφορίες: www.aeq.eu & Calavitis SA*
* Διανομέας Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 09:00

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group