Η ΕΤΕΡΜ-Θ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Τέταρτη 15/03/2023.

Το δυστύχημα/έγκλημα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη συνεχίζει να συγκλονίζει. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτήτριες, οι νέοι και νέες της χώρας βγαίνουν πεισματικά κι ακούραστα στον δρόμο απαιτώντας δικαιοσύνη για τα θύματα και ριζικές αλλαγές για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, το πιο μαζικό και λαϊκό μέσο μεταφοράς.



Οι Τεχνικοί Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης προχωρούμε σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 ως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης 16/3/2023, ενώνοντας τη φωνή μας με αυτές της υπόλοιπης κοινωνίας, ζητώντας:

- Διεξοδική διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο. Καμιά συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών, καμιά χάρη και αμνηστία στην ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηρόδρομους.

- Ολοκλήρωση χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση των απαραίτητων έργων για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, άμεση ενίσχυση σε προσωπικό, υλική υποδομή, συστήματα ασφαλείας.

- Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστικούς φορείς των σιδηρόδρομων – είναι αδιανόητο η κυβέρνηση και τα μιντιακά της φερέφωνα να πετάνε λάσπη κι ευθύνες στους εργαζόμενους που επανειλημμένα προειδοποίησαν και κινητοποιήθηκαν για τα προβλήματα που οδήγησαν στην τραγωδία, μόνο και μόνο για να πέφτουν πάνω στους αντεργατικούς νόμους που έβγαζαν παράνομες τις απεργίες τους.

- Επανακρατικοποίηση του σιδηροδρόμου κι όλων των δικτύων κι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το πάρτυ κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας και το έγκλημα στα Τέμπη έχουν ως κοινό παρονομαστή τις ιδιωτικοποιήσεις που σάρωσαν τα πάντα στα μνημονιακά (αλλά και στα προηγούμενα χρόνια) με την ευθύνη να βαραίνει λιγότερο ή περισσότερο όλες τις κυβερνήσεις αυτής της περιόδου. Το αίτημα για δημόσιες υπηρεσίες, για δημόσιο κι εργατικό έλεγχο στην ενέργεια, τις μεταφορές, το νερό, την υγεία, την παιδεία είναι διαχρονικό και επίκαιρο για την υπεράσπιση των ζωών μας απέναντι στην ακόρεστη όρεξη για κέρδη του κεφαλαίου.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 15/3 και σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της Πανελλαδικής Απεργίας της Πέμπτης 16/3.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γκαμπέλης Αλέξιος         Εξιόγλου Μενέλαος

Πληροφορίες: www.etermth.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση - ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΕΡΜΘ - Θεσσαλονίκη, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Στην ίδια κατηγορία