το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 14:09

Ο Τ/Σ TV3 της Μαλαισίας χρησιμοποιεί Επεξεργασία της Jünger Audio για την υλοποίηση επιτυχημένης Δοκιμαστικής Ψηφιακής Ζωντανής Τηλεοπτικής Μετάδοσης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δοκιμαστική ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση του AJL με λύσεις της Junger Audio Δοκιμαστική ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση του AJL με λύσεις της Junger Audio

Ο broadcaster επέλεξε προϊόντα της Junger Audio για τον χειρισμό Dolby κωδικοποίησης, αποκωδικοποίησης και upmixing, καθώς και για τον έλεγχο της στάθμης και του loudness του ήχου.

Imaliana Muzni with TV3 team and staff from JAA Systems lr

Η Imaliana Muzni με την ομάδα του TV3 και το προσωπικό της JAA Systems

 

Η Junger Audio βοήθησε τους τηλεθεατές της Μαλαισιανής Τηλεόρασης να απολαύσουν την εμπειρία από τα οφέλη της ψηφιακής τηλεόρασης ύστερα από τη μετάδοση του Anugerah Juara Lagu, ενός εκ των πιο δημοφιλών shows της χώρας με Dolby 5.1 surround ήχο για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του.

Το Anugerah Juara Lagu (AJL) είναι ένας ετήσιος μουσικός διαγωνισμός που διεξάγεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι TV3 της Μαλαισίας από το 1986. Ψήφοι από το κοινό μέσω του προγράμματος Muzik Muzik καθορίζουν κάθε μήνα την τύχη των διαγωνιζομένων μουσικών συνθέσεων και των στίχων τους. Εκείνοι με τις περισσότερες ψήφους καταλήγουν τελικώς στους ημιτελικούς, όπου η κριτική επιτροπή επιλέγει τα 12 καλύτερα τραγούδια που θα συμμετέχουν στον τελικό. Εκείνο που καθιστά μοναδικό το AJL είναι ότι ο διαγωνισμός επιβραβεύει τους συνθέτες και τους στιχουργούς των τραγουδιών και όχι τους καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν.

Αυτήν τη χρονιά ο τελικός έλαβε χώρα στο στάδιο Bukit Jalil της Κουάλα Λουμπούρ και μεταδόθηκε από τον Τ/Σ TV3 μέσω της Ψηφιακής Τηλεοπτικής Πλατφόρμας MYTV, η οποία έχει αναλάβει όλες τις δωρεάν παρακολούθησης (freeview) μεταδόσεις της Μαλαισίας μόλις η χώρα θα περάσει στην ψηφιακή εκπομπή.

Σύμφωνα με το πλάνο η μετάβαση στη ψηφιακή εκπομπή έχει προγραμματιστεί για αργότερα εντός του τρέχοντος έτους και γι' αυτό ο Τ/Σ TV3 ήθελε να πραγματοποιήσει ζωντανή δοκιμή στην πλατφόρμα DVB-T2 της MYTV. Η επιλογή ένα υψηλού κύρους show όπως το AJL αποτέλεσε γενναία στρατηγική καθώς αυτό το πρόγραμμα φυσιολογικά συγκεντρώνει πάνω από πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές και ως εκ τούτου ήταν επιτακτική η ανάγκη όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν να παρουσιάζει εξαιρετική αξιοπιστία.

Ο διανομέας της Junger Audio, JAA Systems, συνεργάστηκε στενά με τη μητρική εταιρεία του TV3, τη Media Prima Berhad ώστε να διασφαλίσει πως οι κατάλληλες μονάδες δυναμικής επεξεργασίας θα επιλεγούν γι' αυτή τη δοκιμαστική εκπομπή.

Ο David Chan, Επικεφαλής της JAA Systems, δηλώνει: “Για το στάδιο της συνεισφοράς (contribution stage) αναπτύξαμε ένα πλαίσιο C8000 της Junger Audio με ένα SDI interface C8492B, μία κάρτα Dolby E κωδικοποίησης και την αποκλειστική τεχνολογία Level Magic της Junger Audio, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο του loudness καθώς και για να εξασφαλίσει ότι το κοινό θα λαμβάνει ήχο με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.”

Όλο το υλικό του προγράμματος αποστέλλονταν στο MCR του TV3 μέσω DSNG link και η παραγωγή του 5.1+2 ήχου στην εκδήλωση αποστέλλονταν σε Dolby E format. Μόλις το MCR του TV3 λάμβανε το σήμα το πλαίσιο C8000 χρησιμοποιούνταν για την αποκωδικοποίηση του Dolby E σήματος σε stream πολλών καναλιών ήχου, που εν συνεχεία περνούσε μέσω του MCR για περαιτέρω επεξεργασία.

Πριν την εκπομπή ο πολλών καναλιών ήχος κωδικοποιούνταν σε Dolby Digital Plus με τη χρήση ενός επεξεργαστή D*AP 8 TAP (Television Audio Processor) της Junger Audio. Εν συνεχεία ο ήχος αποστέλλονταν στη MYTV για την myFreeview εκπομπή και οι τηλεθεατές ήταν σε θέση να βιώσουν την εμπειρία του εγγενούς (native) 5.1 surround ήχου που παράγονταν τοπικά από τις IDTVs και τους DVB-T2 αποκωδικοποιητές που τον υποστηρίζουν. Οι μονάδες D*AP8 TAP της Junger Audio χρησιμοποιήθηκαν στο MCR του TV3 και για το upmix 5.1 του περιεχομένου ώστε οι τηλεθεατές δίχως δυνατότητα πολυκαναλικού ήχου να μπορούν να απολαμβάνουν αδιαλείπτως την εμπειρία του surround ήχου σε HDTV.

Η Imaliana Muzni, Μηχανικός Broadcast Συστήματος της Media Prima Berhad, δηλώνει: “Είναι η πρώτη φορά που μεταδίδουμε ένα ζωντανό πρόγραμμα αυτού του μεγέθους στην πλατφόρμα DVB-T2 της MYTV, με επιτυχία. Χάρη στη βοήθεια που λάβαμε από τη JAA Systems, τη Junger Audio και την Dolby, ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε upmix και native 5.1 παραγωγή για το κανάλι HD του TV3. Όλη η διαδικασία αποτέλεσε μία σπουδαία μαθησιακή εμπειρία, από την παραγωγή έως τη διανομή στη MYTV.”

Muhammad Nur Azrin Senior Audio Director Dr Ahmad Zaki Group General Manager Engineering David Chan JAAS Azhar Abdul Latiff JAAS lr

Muhammad Nur Azrin, Ανώτερος Διευθυντής Ήχου; Dr Ahmad Zaki, Γενικός Διευθυντής Μηχανικής του Ομίλου, David Chan και Azhar Abdul Latiff της JAAS

 

Ως αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής η Media Prima Berhad προγραμματίζει τώρα τη μόνιμη εγκατάσταση μονάδων D*AP8 TAP της Junger Audio στις εγκαταστάσεις του TV3, ώστε να είναι έτοιμη για τη μετάβαση στη ψηφιακή εκπομπή. Η JAA Systems είναι αποδέκτης του μεγάλου ενδιαφέροντος σχετικά με την τεχνολογία της Junger Audio που εκδηλώνεται και από άλλους Τ/Σ της περιοχής.

“Καθώς η Μαλαισία ξεκινάει τη μετάβαση στην Ψηφιακή Τηλεόραση αυτή η δοκιμή παρείχε σε πολλούς τηλεθεατές την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία του Dolby surround ήχου και να διαπιστώσουν τα οφέλη που προσδίδει ως προς την απόλαυση της παρακολούθησης και της ακρόασης. Η επιτυχία αυτής της δοκιμής θα ενθαρρύνει την πραγματοποίηση και άλλων ζωντανών 5.1 μεταδόσεων και παραγωγών από τους broadcasters. Ακόμη, αυτή η δοκιμή αποδεικνύει ότι η Junger Audio αποτελεί μία σπουδαία λύση για Dolby upmixing και κωδικοποίηση, καθώς και για τον έλεγχο της στάθμης και του loudness του ήχου.”

 

Πληροφορίες: http://junger-audio.com & AV SYS*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 14:24

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group