το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 13:27

Η Jünger Audio παρουσιάζει μία πρωτοποριακή Πλατφόρμα Επεξεργασίας Ήχου στη NAB 2018.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
AIXpressor® by Jünger Audio AIXpressor® by Jünger Audio

Χρησιμοποιώντας προηγμένη υποδομή λογισμικού η νέα πλατφόρμα AIXpressor® μεταφέρει την ευελιξία και την ποιότητα ήχου σε μία εντελώς νέα διάσταση.

Στη NAB 2018 (Περίπτερο C3039), η Jünger Audio θα παρουσιάσει μία πρωτοποριακή πλατφόρμα επεξεργασίας ήχου που προσδίδει στους broadcasters την ελευθερία και την ευελιξία να επιλέξουν με ακρίβεια τα κατάλληλα προϊόντα επεξεργασίας ήχου για τις εγκαταστάσεις και τα projects τους.

Junger Audio AIXpressor lr

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους επεξεργαστές της Jünger Audio, η νέα hardware μονάδα είναι μοναδική και δεν πρόκειται απλά για ένα προϊόν. Αντιθέτως δρα ως μία βάση για προϊόντα που καθορίζονται από το λογισμικό, τα οποία δημιουργούνται με τη χρήση της νέας Ευέλικτης Υποδομής Ήχου (Flexible Audio Infrastructure) flexAI® της Jünger Audio.

Αυτό σημαίνει απλά ότι με την αγορά των επιπλέον αδειών λογισμικού οι broadcasters και οι εγκαταστάσεις post production μπορούν να εξατομικεύσουν αυτό το ευέλικτο σύστημα επεξεργασίας ήχου ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις τους ως προς τις δυνατότητες επεξεργασίας και τον αριθμό καναλιών. Το απαραίτητο hardware, ωστόσο, κλιμακώνεται αναλόγως των τρεχουσών απαιτήσεων ως προς την επεξεργαστική ισχύ και πλέον δεν θα αποτελεί καθοριστικός παράγοντας. Για τη Jünger Audio, η λύση flexAI® δεν αποτελεί τίποτα αλλά παρά μία επανάσταση καθώς επιτρέπει τη συνεχή ανάπτυξη του λογισμικού δίχως συμβιβασμούς λόγω περιορισμών του hardware. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο για να συνδέεται με άλλους επιπλέον AIXpressors® ή servers, όποτε απαιτείται περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, ή media interfaces.

Όλα τα προϊόντα λογισμικού που δημιουργούνται με τη χρήση του flexAI® θα αδειοδοτούνται ευέλικτα, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενσωματώνουν περισσότερη ευελιξία, αυξάνοντας τον αριθμό των καναλιών, ή επιτρέποντας τη μεταφορά αδειών μεταξύ των συσκευών. Οι χρήστες που αγοράζουν μία άδεια για προϊόν λογισμικού έχουν την ελευθερία της επιλογής με ακρίβεια του αριθμού των προγραμμάτων ήχου που θέλουν να επεξεργαστούν και του τύπου επεξεργασίας που επιθυμούν να εγκαταστήσουν.

Στη NAB 2018, η λύση AIXpressor® θα διατεθεί στο κοινό ως μία κύρια βάση για προϊόντα που χρησιμοποιούν τη νέα υποδομή λογισμικού flexAI®. Η μεγέθους 19” 1RU συσκευή βασίζεται σε επεξεργαστές x86 και είναι εξοπλισμένη με μία πλήρη σειρά ενσωματωμένων interfaces, συμπεριλαμβανομένου του redundant Audio-over-IP με πλήρη συμβατότητα ως προς AES67 και SMPTE ST2110, USB host και client interfaces, καθώς και με MADI, AES/EBU και αναλογικές I/Os. Επίσης, η μονάδα διαθέτει τέσσερα slots για προαιρετικά interfaces, όπου όλα είναι συμβατά με τη υπάρχουσα σειρά επεξεργαστών ήχου D*AP της Junger Audio. Σε αυτά περιλαμβάνονται 3G/HD/SD SDI, MADI, Audinate DanteTM και πολλά άλλα. Επιπλέον interfaces θα διατεθούν σύντομα.

Συνδυαστικά με το νέο hardware AIXpressor®, η Jünger Audio ανέπτυξε μία νέα οπτική σύνδεση που ονόμασε tieLight®, η οποία μπορεί να μεταδώσει έως 1.152 κανάλια ήχου σε έκαστο προορισμό. Η TieLight® εμφανίζει ιδιαιτέρως μικρή καθυστέρηση που μπορεί να επανορθώνεται και χρησιμοποιείται για την κλιμάκωση-σύνδεση με άλλες συσκευές για τη συγκρότηση μεγαλύτερων συστημάτων που απαιτούν διάφορους επεξεργαστές. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του AIXpressor® και θα είναι διαθέσιμη ως μία PCIexpress interface κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί και στην επερχόμενη σειρά servers της Jünger Audio.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη νέα πλατφόρμα επεξεργασίας ήχου AIXpressor® και θεωρούμε ότι αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τη Jünger Audio όσο και για την ευρύτερη broadcast βιομηχανία,” είπε ο Friedemann Kootz, Ανώτερος Διευθυντής Προϊόντος της Jünger Audio. “Με τη flexAI® μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα ανεξαρτήτως της βάσης του hardware μας και να δώσουμε στους πελάτες εύκολη πρόσβαση στη φημισμένη τεχνολογία επεξεργασίας ήχου της Jünger Audio, η οποία αποτελεί ήδη στυλοβάτης των κορυφαίων παγκοσμίως Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών, παρόχων IPTV, studios εγγραφής μουσικής και εγκαταστάσεων post production ήχου.”

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον AIXpressor® καθώς και για τα καθιερωμένα προϊόντα monitoring, codec και διαχείρισης του loudness της Jünger Audio είστε ευπρόσδεκτοι στο Περίπτερο C3039 της εταιρείας στην έκθεση NAB.

 

Πληροφορίες: http://junger-audio.com & AV SYS*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 15:28

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group