το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:16

Η Wheatstone εισάγει την Έκδοση 2.0 της Πλατφόρμας Εικονικής Ανάπτυξης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι Broadcasters επωφελούνται από την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου WheatNet-IP χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εικονικής ανάπτυξης ScreenBuilder. Εμφανίζεται ένα εικονικό desk ειδήσεων σε ένα tablet που περιλαμβάνει RSS feeds για τις καιρικές συνθήκες, τις μετοχές στο χρηματιστήριο και τις ειδήσεις σε συνδυασμό με ένα ειδικά τροποποιημένο περιβάλλον για το ταλέντο που περιλαμβάνει την είσοδο μικροφώνου και την υποδοχή των ακουστικών. Οι οθόνες εικονικού editing όπως αυτή αντικαθιστούν τις banks των σταθμών εργασίας editing ειδήσεων στο newsroom Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι Broadcasters επωφελούνται από την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου WheatNet-IP χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εικονικής ανάπτυξης ScreenBuilder. Εμφανίζεται ένα εικονικό desk ειδήσεων σε ένα tablet που περιλαμβάνει RSS feeds για τις καιρικές συνθήκες, τις μετοχές στο χρηματιστήριο και τις ειδήσεις σε συνδυασμό με ένα ειδικά τροποποιημένο περιβάλλον για το ταλέντο που περιλαμβάνει την είσοδο μικροφώνου και την υποδοχή των ακουστικών. Οι οθόνες εικονικού editing όπως αυτή αντικαθιστούν τις banks των σταθμών εργασίας editing ειδήσεων στο newsroom

Ο κορυφαίος πρωτοπόρος στον Ήχο μέσω IP (AoIP) εισάγει στην αγορά τη νέα έκδοση του ScreenBuilder, ενός εργαλείου που βασίζεται σε GUI για την ανάπτυξη εικονικά desks ειδήσεων και άλλων εικονικών interfaces για το δικτυωμένο studio ήχου WheatNet-IP.

Η Wheatstone Corporation θα παρουσιάσει τις νεότερες ροές εργασίας εικονικού studio σε αυτήν τη NAB με τη νέα έκδοση ScreenBuilder 2.0, μίας νέας έκδοσης της πλατφόρμας εικονικής ανάπτυξης για το δημοφιλές δίκτυο ήχου WheatNet-IP.

Το ScreenBuilder περιλαμβάνει εργαλεία scripting και GUI για την ανάπτυξη εικονικών desks ειδήσεων, σταθμών producer, control panels και άλλων εικονικών interfaces και ροών εργασίας για το δικτυακό studio WheatNet-IP. “Είμαστε συνεχώς εντυπωσιασμένοι για τους τύπους ελέγχου και τα interfaces που αναπτύσσουν οι πελάτες μας με αυτό. Ξεκίνησε με απλούς εικονικούς μίκτες ήχου και τώρα βλέπουμε μία ποικιλία εικονικών οθονών και ελέγχων στην αίθουσα με τα ικριώματα (rack room), στην αίθουσα σύνταξης (newsroom), οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο δίκτυο,” δήλωσε ο Jay Tyler, Διευθυντής Πωλήσεων της Wheatstone.

Οι Broadcasters δημιουργούν απολύτως νέες εικονικές ροές εργασίας καθώς και επέκταση του υπάρχοντος υλισμικού (hardware) με το ScreenBuilder. Για παράδειγμα, αυξάνοντας τα elements του δικτύου ήχου WheatNet-IP, όπως ο σταθμός ταλέντου (talent station) TS-4 με ένα εικονικό desk ειδήσεων σε ένα tablet, οι Broadcasters μπορούν να συνδυάσουν standard εισόδους μικροφώνου και ελέγχους του εκφωνητή με την εικονική πρόσβαση σε ροές RSS, έλεγχο fader και χρονική καθυστέρηση για την προστασία από βωμολοχίες σε ένα αρκετά μικρότερο αποτύπωμα από τους αντίστοιχους σταθμούς εργασίας editing ειδήσεων μόνον-σε-μορφή hardware.
Το ScreenBuilder 2.0 αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη έκδοση λογισμικού για την πλατφόρμα εικονικής ανάπτυξης της εταιρείας που εισήχθη το 2014 και περιλαμβάνει νέο scripting για capturing RSS ειδήσεων, feeds αθλητικών και καιρού.

Το σετ εργαλείων ανάπτυξης του ScreenBuilder περιλαμβάνει faders, πλήκτρα, timers και άλλα widgets που μπορούν να διαμορφωθούν μέσω scripting για την ενεργοποίηση events, ή για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των elements στο δίκτυο. Αυτά μπορούν να συνδεθούν σε LIO οπουδήποτε στο δίκτυο για τον έλεγχο των συσκευών και των ρυθμίσεών τους και salvos μπορούν να ενεργοποιηθούν ανάλογα με την κατάσταση των tallies, ή μίας cross point σύνδεσης, για παράδειγμα. Το scripting στο ScreenBuilder κυμαίνεται από τις βασικές εντολές για την προσαρμογή της στάθμης και την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των μικροφώνων έως και τις πιο σύνθετες ρουτίνες όπως ο προσδιορισμός της πηγής που συνδέεται σε ένα fader και στη συνέχεια η εμφάνιση του ονόματος αυτής της πηγής στην οθόνη.

Η ScreenBuilder, ως μοναδική πλατφόρμα εικονικής ανάπτυξης για το δίκτυο ήχου WheatNet-IP χρησιμοποιεί elements, τη δρομολόγηση και την ευφυΐα του WheatNet-IP για να αυτοματοποιήσει τις ροές εργασίας και να δημιουργήσει παράθυρα σε οποιαδήποτε λειτουργία στο σύνολο του δικτύου για οποιονδήποτε αριθμό χρήσεων, από τον έλεγχο του πομπού έως την παρακολούθηση του σήματος.

Η Wheatstone δημιουργεί εικονικές λειτουργίες για το studio (studio virtualization) από τις πρώτες ημέρες της IP δικτύωσης ήχου και όχι μόνον στην οθόνη, αλλά και στο εσωτερικό του δικτύου. Η Wheatstone παρουσίασε τον εικονικό μίκτη Glass-E το 2007 και εισήγαγε virtual utility mixers σε κάθε σημείο εισόδου/εξόδου στο δίκτυο με την άφιξη του δικτύου ήχου WheatNet-IP το 2008.
Η Wheatstone θα επιδεικνύει το ScreenBuilder 2.0 και άλλα προϊόντα δικτύου ήχου WheatNet-IP στο περίπτερο N6806 της έκθσης NAB.

 

Πληροφορίες: www.wheatstone.com & AV SYS*
* Διανομέας Ελλάδος & Κύπρου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:29

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group