ΕΚΟΜΕ: LOOCKME - Η έξυπνη πλατφόρμα για τον οπτικοακουστικό χώρο.

Το έργο LoockMe αφορά στην ανάπτυξη μιας καινοτόμας έξυπνης πλατφόρμας “Media Asset Management”, η οποία χαρτογραφεί λεπτομερώς τις ευκαιρίες οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα για ενοποιημένη και ευφυή αναζήτηση και αξιοποίηση του υλικού που θα φιλοξενεί. Η πλατφόρμα θα είναι τεχνολογικά ικανή να εξασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα με διεθνή αποθετήρια και να υποστηρίζει προηγμένες τεχνικές πλοήγησης και έξυπνης αναζήτησης περιεχομένου.



Η ανάπτυξη της πλατφόρμας με τη χαρτογράφηση του πλούτου της χώρας μας, και την αποτύπωση του έμψυχου δυναμικού της και των υλικοτεχνικών υποδομών της, συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους στην έξυπνη αναζήτηση προορισμών για οπτικοακουστική παραγωγή στη χώρα μας. Επιπλέον, ικανοποιεί την ανάγκη διαχείρισης μεγάλων και εμπλουτισμένων αρχείων πολυμέσων, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται μεγάλες βιβλιοθήκες πολυμέσων από μια κεντρική, αξιόπιστη πηγή.

Το LoockMe επίσης έρχεται να αντιμετωπίσει σε έναν βαθμό την πολυπλοκότητα που έχει δημιουργήσει η ακμάζουσα τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην κινηματογραφική βιομηχανία, με νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο σε δημόσιους και μη δημόσιους φορείς, να επικοινωνούν τις προϋποθέσεις χρήσης των τοποθεσιών τους κατευθύνοντας τους χρήστες στους ιστότοπους που θα έχουν υποδείξει οι φορείς αυτοί για την υποβολή της αίτησης αδειοδότησης.

Η υλοποίηση του LoockMe είναι αποτέλεσμα σύμπραξης ενός κατάλληλου εταιρικού σχήματος από άποψης εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε θέματα ανάπτυξης της κοινωνίας της πληροφορίας και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και εξειδίκευσης στον χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής, το οποίο αποτελείται από το ΕΚΟΜΕ, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ, την εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού White Fox, την εταιρία συμβουλευτικής υποστήριξης DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING, και την εταιρεία νέων τεχνολογιών και πληροφορικής AppArt.

Το ΕΚΟΜΕ στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο LoockMe πιστεύοντας ότι θα λειτουργήσει συνεπουρικά στην προσπάθεια της επίτευξης του εθνικού στρατηγικού στόχου να αναδειχθεί η χώρα μας ως ο πλέον ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για την πραγματοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.  

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του ΕΠΑνΕΚ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Πληροφορίες: www.ekome.media/el

Παρατηρήσεις: Ανακοίνωση - ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΕ ( ΕΚΟΜΕ ΑΕ ) - Αθήνα 3 Μαρτίου 2023

Σχετικά άρθρα


Στην ίδια κατηγορία