Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ: Ότι καλό έχει πετύχει η ΕΡΤ το έχουν πετύχει οι εργαζόμενοί της.

Η αρχή έγινε με τα μονομελή συνεργεία για την κάλυψη των ρεπορτάζ.



Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.

Συνεχίστηκε με τη μείωση των ημερών των εκτός έδρας και την απαίτηση εκ μέρους της διοίκησης κάποια από αυτά να γίνονται αυθημερόν, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.     

Όταν σκηνοθέτες και διευθυντές παραγωγής δεν δέχτηκαν να πηγαίνουν εκτός έδρας με αυτούς τους όρους τους έκοψαν από αυτά. Μιλάμε για δύο από τις κυριότερες ειδικότητες της ΕΡΤ. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ζωντανές μεταδόσεις.

Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.      

Μετά ήρθαν οι ζωντανές μεταδόσεις χωρίς vision mixer, ή με vision mixer και χωρίς σκηνοθέτη.

Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.

Τώρα έχουμε αποστολή δημοσιογράφου στη Συρία, χωρίς συνεργείο. Θα μεταδίδει λέει με το κινητό της τηλέφωνο.

Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν.

Στις διαπραγματεύσεις με τα σωματεία για την υπογραφή ΣΣΕ, η αρχική πρόταση της διοίκησης για τις προπληρωμένες κάρτες σίτισης ήταν 1€ ( ένα ευρώ ) την ημέρα.

Γιατί αλλιώς δεν βγαίνει η εταιρία.

Τώρα τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ, οι γενικοί διευθυντές , οι αναπληρωτές τους, οι διευθυντές, οι υποδιευθυντές , με ΚΥΑ που υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός στον Πρωθυπουργό, αυξάνουν τις αποδοχές τους μέχρι και 79%.

Γιατί τελικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Αλλά όχι για τους πολλούς. ΜΟΝΟ για τους λίγους.

Απλώς να θυμίσουμε ό,τι καλό έχει πετύχει η εταιρία, το έχουν πετύχει οι εργαζόμενοί της. Όσο για τις παθογένειές της την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι κατά καιρούς διοικήσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Να ξέρουν ότι όσοι απαξίωσαν έτσι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στο τέλος δεν τους βγήκε σε καλό.

Το ΔΣ

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ - 14 Φεβρουαρίου 2023 Πηγή: ΠΟΣΠΕΡΤ

Στην ίδια κατηγορία