Το Ποδόσφαιρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Βιρτζίνια βασίζεται σε κάμερες της JVC για Γύρισμα Παιχνιδιών και Διαδικτυακές Μεταδόσεις.

Η ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Πρώτη Κατηγορία του Φοιτητικού Πρωταθλήματος στρέφεται στο γνωστό Brand για την ευκολία ως προς τη χρήση και την ποιότητα του video.



Morgantown, WV, 19 Ιανουαρίου 2023 - Ως μέλος του NCAA Division I Big 12 Conference, η ποδοσφαιρική ομάδα West Virginia University Mountaineers αναζητά πάντα νέους τρόπους για να διατηρήσει την παραγωγή του video στα υψηλά πρότυπα, τα οποία χαρακτηρίζουν και τα παιχνίδια της. Όταν ήρθε η ώρα για την ομάδα να αναβαθμίσει τον video εξοπλισμό της, το προσωπικό της παραγωγής γνώριζε ότι θα χρειαζόταν υψηλής ποιότητας, φιλικές προς τον προϋπολογισμό κάμερες, οι οποίες θα ήταν εύκολες στη χρήση από τους εθελοντές φοιτητές.



Ως χρήστης των λύσεων της JVC Professional Video, η ομάδα παραγωγής της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Mountaineers αποφάσισε ότι οι ρομποτικές PTZ κάμερες KY-PZ100 του brand θα ήταν η καλύτερη επιλογή για το στάδιο και τον εσωτερικό χώρο προπόνησης. “Οι φοιτητές μας είναι εθελοντές, επομένως δεν είναι εκπαιδευμένοι ως χειριστές κάμερας,” δηλώνει ο Shawn Walker, Διευθυντής Video στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Βιρτζίνια. “Οι κάμερες της JVC διαθέτουν επιλογή πλήρως αυτόματης λειτουργίας, η οποία μας επιτρέπει απλώς να ενεργοποιούμε την κάμερα και να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, κάτι που είναι εξαιρετικά βολικό. Διαπιστώσαμε ότι η JVC ήταν η ευκολότερη λύση για τους φοιτητές-χειριστές καθώς και η λιγότερο δαπανηρή επιλογή, οπότε ξέραμε ότι θέλαμε να παραμείνουμε σε αυτό το brand όταν προσθέταμε τις PTZ κάμερες στους χώρους μας.”

Εκτός από τα πέντε παλαιότερα camcorders GY-HM620U, τα οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ομάδα, τώρα διαθέτει έξι PTZ κάμερες JVC KY-PZ100, οι οποίες βρίσκονται μόνιμα τοποθετημένες σε όλο το στάδιο, στο γήπεδο των προπονήσεων και στον κλειστό χώρο προπόνησης. Το περιεχόμενο που προέρχεται από αυτές τις κάμερες χρησιμοποιείται για ποικιλία video εφαρμογών, περιλαμβάνοντας γυρίσματα για scouting (εντοπισμό) παικτών που ενδιαφέρουν τους προπονητές, επισκόπηση παιχνιδιών και πρακτικών καθώς και μελέτη των αντιπάλων. Επίσης, η ομάδα αξιοποιεί τις κάμερες για video exchanges σε conference καθώς και για μοίρασμα broadcast feeds με μεγάλα αθλητικά κανάλια, όπως ESPN και FOX, για play-by-plays και πολλά άλλα.

“Με το conference μας έχουμε μία ανοιχτή ανταλλαγή, με έκαστο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Football Bowl Subdivision (FBS) να έχει πρόσβαση στο υλικό που γύρισε κάθε άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα,” συνεχίζει ο Walker. Με αυτό το format μπορούμε να κατεβάσουμε τo οπτικό υλικό των αγώνων άλλων ομάδων και να προβούμε σε edit με το λογισμικό μας. Αυτό επιτρέπει στους προπονητές να παρακολουθούν, να αναλύουν, να συλλέγουν ιδέες και να εντοπίζουν ομάδες ή παίκτες. Όλο αυτό το footage έχει καταγραφεί με τις κάμερες της JVC. Χρησιμοποιούμε και εσωτερικά τις κάμερες, για την επισκόπηση-αξιολόγηση των δικών μας πρακτικών και παιχνιδιών επιπροσθέτως των παρουσιάσεων για διάφορες εκπομπές, όταν αυτό είναι απαραίτητο.”

Σύμφωνα με τον Walker, οι κάμερες της JVC έδωσαν μία λύση στην ομάδα, η οποία όχι μόνον είναι πρακτική και υψηλής ποιότητας, αλλά και εξαιρετικά λειτουργική για μία σειρά γυρισμάτων. “Φορητές και PTZ κάμερες είναι ιδιαιτέρως ευέλικτες. Τις χρησιμοποιούμε πολύ. Όχι μόνον για μεταδόσεις και για video των προπονητών, αλλά και για συνεντεύξεις και άλλο περιεχόμενο που ενδιαφέρει το σύνολο του Πανεπιστημίου. Το μόνον που έχω να κάνω είναι να συνδέσω ένα μικρόφωνο και όλοι είναι έτοιμοι για τη λειτουργία των καμερών.”

Από την ενσωμάτωση του εξοπλισμού της JVC η ομάδα όχι μόνον έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική σχέση με την ομάδα υποστήριξης του brand, αλλά έχει καταστήσει τη JVC ως επιλογή της και για μελλοντικές αγορές.

Πληροφορίες: http://pro.jvc.com & AmyDV* & BLK LTD* & GALAIOS* & Repella*
* Μεταπωλητές Ελλάδος κατά Αλφαβητική Σειρά


Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - JVC Professional Video - Morgantown, WV, 19 Ιανουαρίου 2023

Στην ίδια κατηγορία